Jirka003 Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 CHtěl bych vědět, jaké máte zkušenosti s motorem SDI u Octavie, jak to jezdí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 Kolega ji měl r.v.01 najezdil na ni 600 tis.km bez problému jen dost žrala olej,ale to možná jen proto že se jí musí šlapat po krku aby jela.Ale jinak byl spokojený.Spotřebu kolem 5 l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka003 Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 Tak ono po 600 tis. km už se tomu asi nedá divit, někde sem četl, že je to línější, ale že to na Octavii stačí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 No línější to je to určitě. Stačí to na Fabii, ale na Octavii už je to na opravdu klidnější jízdu. Zrychlení z 0 na 100 za 19s. Š 120 to dala za 20s. Ale výhodou je, nesmrtelnost motoru a hlavně spotřeba. Jinak max.výkon 50Kw a max.toč. moment 130Nm. Max. rychlost je 161Km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 6. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2008 nevím nevím,asi mám jiné představy,občas jezdím s fabií ve které je tento motor a musím říct,že je to bída s nouzí. To,že to žere tak málo je na jednu stranu hezká věc,ale nadruhou stranu naprosto nulové zrychlení z jakékoliv rychlosti je žalostné. Neříkám,že je to závoďák,ale už jen ujetí z krizové situace,rychlé předjetí nebo něco podobného je u tohoto moturu veliký problém. doufám,že mě neukamenujete Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmik Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Mel jsem 2.0 diesel v Carine E z 93 roku. Ten motor byl zivejsi, nez sdi z Octavie. Jedina vyhoda byla prave ta nesmrtelnost, jinak uz bych se k tomu motoru nevratil. Jak psal Johnny, reseni nejaky rychlejsi situace na silni je pomalu nemozny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Jeste bych chtel dodat jednu vec,nevim jak v octavii,ale ve fabii je u tohoto motoru kvuli dynamice relativne kratka prevodovka,tak ze pri dalnicnim tempu 130km/h toci motor celkem vysoke otacky tak ze o nizke spotrebe to taky moc neni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 já bych do toho nešel v žádným případě. jestli chceš oktu a řešíš SDi z hlediska financí, že TDi je podstatně dražší, tak jestli nechceš jít do staršího a nemáš víc peněz tak bych raději koupil 1.6 74kw, páč jestli jsi smířený s výkonem SDi tak tenhle motor je podstatně výkonově lepší a jezdí to cca za 7,5 což nění úplná hrůza a šetřílkové jezdí i za míň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 U toho SDI dost umíraj převodovky a jsou drahý a blbě se scháněj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Jednou za 600t.km se to dá vydržet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 pravda, prevodovky su tu dost katastrofálne. Moja SDI - čka 2003 tým teraz trpí (chrapčí, odysla mi 5-tka ale tu som dal opravit a odtedy mi chrapcí uz asi 20 tisíc km a nová je drahá min 15 000 a to len použitá a repasovaná 25 000, a druhá vec dost sa to zle zhána). Ale motor usporou skvelí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 já bych do toho nešel v žádným případě. jestli chceš oktu a řešíš SDi z hlediska financí, že TDi je podstatně dražší, tak jestli nechceš jít do staršího a nemáš víc peněz tak bych raději koupil 1.6 74kw, páč jestli jsi smířený s výkonem SDi tak tenhle motor je podstatně výkonově lepší a jezdí to cca za 7,5 což nění úplná hrůza a šetřílkové jezdí i za míň. No a pokud chceš úplně škudlit, tak si kup 1,6 55Kw Spotřeba je kolem 7l a dynamika je lepší než u SDI, ale zase o trochu horší než u 1,6 74Kw. Jen pro srovnání 1,6 55Kw má ještě o 5Nm vyšší max. točivý moment a o 5Kw vyšší max. výkon než SDI. Taky jsem o SDI kdysi uvažoval, ale nakonec jsem koupil 1,6. A ten rozdíl ve spotřebě SDI +-5l - 1,6 +- 7l mě celkem netrápí. Zase trošku ušetřím na povinném ručení. Teda ne že bych ti chtěl nějak vnucovat 1,6 55Kw, ale když jsi smířený s výkonem a dynamikou SDi, tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka003 Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Já uvažuju pouze o naftě - takže TDI nebo SDI, ale vidim, že asi SDI nemá cenu a je lepší dát o něco víc za TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 stoprocentně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 7. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2008 Já uvažuju pouze o naftě - takže TDI nebo SDI, ale vidim, že asi SDI nemá cenu a je lepší dát o něco víc za TDI. tak vo tom žádná žáno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 Budes daleko spokojenejsi,spotreba bude prinejmensim suprova,kamarad ma 90 konovy turbodiesel a neni problem jezdit s timto motorem kolem 5 litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 hm a nebo tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 já měl taky TDi 66 kw, musím říct že i při více lidech na delší trasu ve stylu jízdy kolem 100 se dostaneš na spotřebu 4,5 bez porblému, pokud jezdíš jako jouda brzda plyn tak samozdřejmě vyšší, ale jinak kol 5 litrů téměř vždy vyjma města. dá se s tím i dobře zalítat, ale jak si po týdnu zvykneš na ten výkon tak tě to přejde a zjistíš že potřebuješ silnější, možná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 (editace) Tak s tím souhlasím, začínal jsem na 66kw TDi 202nm, teď mám 105kw/315nm a je to zase málo :-D Editováno: 8. Říjen 2008, autor: Tomas.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrs11 Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 SDI sme mali asi 3 roky(r.v 2000) a boli sme s tým úplne spokojný! Bohužial sme ju museli predať inak by sme ju mali doteraz. Je pravda, že šprinty s tým nevyhráš ale je to naozaj spoľahlivý motor a auto postačuje. Najazdili sme s tým 80t km bez nejakého problému. Jazdil s tým najmä otec - ten si na ňu strašne navykol a hladký diesel má opäť vo vw caddy- teraz má 150t km a zase bez jediného problému. Inak raz sme sa ponáhlali na letisko a octa na dialnici dala 190 km/h ! Naozaj nekecám. Teraz máme miesto nej 1.655kW ale z tej sa mne ani otcovi hádam 190 vytiahnuť nepodarilo . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 8. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2008 neříkám,že ne,ta fabie se dá taky rozjet až někam ke 190km/h,ale než se k tomu člověk dostane je to na kalendář,mno a o sametovém běhu motoru taky zrovna nevím,jestli se dá mluvit,přijde mi to jako takový malý traktůrek commonrail to není,ale tak to je asi věc názoru jak se komu co zdá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taibor1 Vloženo 9. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2008 (editace) SDI je výhodná pre firmy na dlhé trasya pre menej náročných a samozrejme na dlhý čas mýslím tym vekovo (velmi dlný) ale keby si ja mam vybrať (aj keď mám mometálne SDI) tak by somtiez volil TDI (ak ti odide turbo v TDI tak poriadne zacvakás). Ale kedze nie som náročný nejak momentálne na rýchlost tak si postačím s SDI. Horsie je to s výbavou SDI bohužial (momentálna ivestícia okolo 10 - 15 000,- na prerobenie (elegance) ale to ma caká az na budúci týzden ak vsetko dopadne tak bude hotová elektrika) Editováno: 9. Říjen 2008, autor: Taibor1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OTDi Vloženo 10. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2008 mě dycky překvapuje jak kazdy riká já bych TDi nechtěl, tam se vysere turbo a hnedka 25tis atd atd.. rači to nekomentuju. To že firmy rači koipili SDi je už hodně dávno pryč, už to nekupují ani firmy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 10. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2008 mám pocit že sdi už není ani v nabídce,že ho ve všech autech nahradil 1.4 tdi. Nebo se mýlím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
looft Vloženo 11. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2008 CHtěl bych vědět, jaké máte zkušenosti s motorem SDI u Octavie, jak to jezdí? velmi tažko ono to totiž nejazdi vieš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.