jiris Vloženo 11. Duben 2006 Sdílet Vloženo 11. Duben 2006 Mám Fabii 1,2 HTP, slabší verzi. Při jízdě po dálnici - otáčky 4500 - 5000, vyřadím rychlost bez použití spojky a otáčky zůstanou na hodnotě cca 4000 ot. a neklesnou.Zjistil jsem, že když pak vyšlápnu spojku, tak otáčky konečně spadnou. Neví někdo co s tím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 12. Duben 2006 Sdílet Vloženo 12. Duben 2006 no tak spojku používej, zubům bude o něco líp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 12. Duben 2006 Sdílet Vloženo 12. Duben 2006 Vyřazuj se spojkou a je to.Plyn je elekronicky a třeba je tam nějaké čidlo nebo něco podobnyho.Nezlob se ale fakt nechapu to vyřazení bez spojky,myslíš že tim ta spojka víc vydrží bo co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thor Vloženo 12. Duben 2006 Sdílet Vloženo 12. Duben 2006 Vyřazovat bez spojky - hmm - zajímavý nápad. Že bych třeba zkusil brzdit vyhozením kotvy z okýnka? Také bych mohl být dostatečně originální Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Byrto Vloženo 12. Duben 2006 Sdílet Vloženo 12. Duben 2006 a potom ze daj novemu zamestnancovi sluzobne auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 Tak tohle me nikdy nenapadlo - vyrazovat bez spojky sice jde, ale je to pekny zverstvo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 jiris: dufam ze potom cca o pol roka tu das dotaz ze preco ti niekedy nejde zaradit alebo to ide tazko a prevodovka ma zvlastny zvuk. potom uz len dodaj ze skodovka nic nevydrzi a pobavis ma. potom ti dam radu ze to chod reklamovat vyrobcovy ze sa dosere prevodovka ked sa nepouziva spojka. a uvidis ako vyreklamuje tema Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 teba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 Tak tohle snad ani neni mozny.... To myslel autor vazne tuhle otazku??? Me to prijde jako hloupy vtip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host V/// RS Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 Mám Fabii 1,2 HTP, slabší verzi. Při jízdě po dálnici - otáčky 4500 - 5000, vyřadím rychlost bez použití spojky a otáčky zůstanou na hodnotě cca 4000 ot. a neklesnou.Zjistil jsem, že když pak vyšlápnu spojku, tak otáčky konečně spadnou. Neví někdo co s tím? ty si normalny???? pochybujem o tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peetr Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 už jsem o tomhle slyšel lecos, trefit přesně ten moment chce cvik, ale proč si kurvit auto?vyřazoval bych snad jen na volnoběh bez záběru a ne v 5000 není to motorka s poloautomatem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 To ja opravdu zajímavé to musí být pecka jak "sviňa" ..když si představím,že se tam všechno otočí 5000x za minutu a najednou dotyčný "odtrhne" kus něčeho bez jakéhokoliv ustálení to by mě ani nenapadlo,že to jde při takových otáčkách...jednou se mi to teda omylem povedlo když jsem sjíždel z kopce na 4 a motor jen auto lehce brzdil a tak jsem chytl za řadičku a ani nevím co se stalo ale nezmáčkl jsem spojku...vyřadil jsem celkem snadno ale nebylo to nejpřijemnější...tak to cuklo..no škoda mluvit a to bylo cca při 1500...tak jsme si to chvíli vyčítal ale jak koukám tak to někdo i záměrně zkouší hm teda zajímave co lidi vče nenapadne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 Tak tohle snad ani neni mozny.... To myslel autor vazne tuhle otazku??? Me to prijde jako hloupy vtip Je fakt,že se asi bude jednat o vtip jinak nechápu jak muže dotyčný tento jev zkoumat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laky Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 No podle me je to tez absolutni hloupost, nicmene se me to taky nekolikrat povedlo, teda samozrejme sem to nikdy nezkousel v tahu to ani snad nejde nebo jivorvete totalne. Ale pokud mate dejme tomu tech 5tis. a pustite plyn a potom vyradite spojka ani nehlesne, necvakne a kvalt de ven absolutne v pohode, bude tam fungovat neco jako odstredivost nebo dostredivost a pokud neni v tahu je jakoby rozpojena nebo neco tak, v prevodovkach se nevyznam jen tak tipuju jen vim ze to de a pokud to neni v tahu na prvni pohled se zda ze by to i slo bez ujmi na motoru. Tohle by chtelo odbornika na prevodovky. Nicmene sem to zkusil proste dvakrat trikrat potom co se me to zahadnym zpusobem povedlo nahodne ale vickrat bych to uz nedelal. Neni vubec duvot vyrazovat bez spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 14. Duben 2006 Sdílet Vloženo 14. Duben 2006 2Laky:No kvalt jde možná absolutně v pohodě ven ale né tak jako s vyšlápnutou spojkou ne ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Laky, Lugo: Ono vubec nejde o spojku (jak se v pripevku domniva Laky) ale o prevodovku. Takhle bez spojky jde vyradit uplne hladce, chce to ten spravnej okamzik - nesmi to byt v tahu (a to jak pozitivnim - zrychlovani, tak negativnim - brzdeni motorem). Pak jde vyradit lehce. Lugo: Jasne, jako se spojkou to ale neni. NICMENE: to nemeni nic na tom, ze prevodovce a konec koncu i motoru a vsem ostatnim castem, kterych se to tyka to absolutne NESVEDCI a je to zverstvo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rufis Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Spojka má svůj spínač. Pokud ten nedá informaci ŘJ pak ta nemůže vědět že budeš řadit. Potom následný problém s otáčkama. Spínač jsem vypátral tak, že jednou za jízdy jsem několikrát zmáčkl spojku abych zkontroloval její volný chod a motor se asi na 5 sekund spadl z otáček, aby pak následně znovu zabral. Řekl jsem si jak se proboha dozvěděl že mačkám spojku aby mě tak vystrašil? Netušil jsem že spojka to hlásí přes spínač. Ten stará auta neměla že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zába Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 To jsem delal naposled na fichtlu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Nj na fichtlu to chtělo zkušenosti aby řazení probíhalo jak má...občas se řadička musela držet zašláplá na trojce aby nevypadávala,nešel trefit neutrál jak to bylo vylágrovaný : Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wertheim Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 To snad není ani možný tenhle dotaz... -- Styděl bych se to sem vůbec psát.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiris Vloženo 16. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 Chvilku tu nejsem a vidím, jak mi tu dáváte do těla.... Já to asi špatně popsal... Prostě jsem náhodou zavadil o šaltpáku a ta rychlost vypadla. Samozřejmě že v tu chvíli byl pedál plynu v té správně pozici. Dalo by se říct že jsem si toho nevšiml, a po chvíli - 10-15s jsem zahlédl na otáčkoměru, že tam stále je hodnota 4000 ot. Tak mě tu proboha nekamenujte, nejsem žádnej magor..... Jinak jsem zjistil, že když sundám nohu z plynu ve 140-150 tak se nic neděje - motor nebrzdí (nečekám zázrak) - jedu stále konstantní rychlostí dál. A opět 10-15s a motor začne brzdit. Pro úplnost - pokud prošlápnu spojku - otáčky okamžitě klesnou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 16. Duben 2006 Sdílet Vloženo 16. Duben 2006 nabuduce to napis lepsie predides nedorozumeniu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.