Přejít na obsah

Servo konec mýtům o běhu

peetr

Doporučené příspěvky

Přesné hřebenové řízení je kromě verze Classic s motorem 1.0 l vybaveno standardně novým elektrohydraulickým posilovačem. Tlak oleje potřebný pro posilový účinek zajišťuje čerpadlo poháněné elektrickým motorkem, spínaným jen když je to skutečně zapotřebí, tj. např. při manévrování s volantem u stojícího vozidla nebo při pomalé jízdě. Při přímé jízdě nebo při větší rychlosti vozidla, kdy není posilový účinek zapotřebí, neodebírá posilovač řízení žádný výkon a šetří tak pohonné hmoty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je-li klidový proud 7A, pak servo žere při dvanácti voltech stále minimálně 84W elektrických a alternátor by při účinnosti 85% odebíral jen pro servo cca 100W mechanických. Což je srovnatelné s odběrem pro světla a podle mne zanedbatelná hodnota i pro šetřílky. Ušetřit cca 0,2l/100 km a nadřít se s volantem - to bych nechtěl.

Odkaz ke komentáři

Je-li klidový proud 7A, pak servo žere při dvanácti voltech stále minimálně 84W elektrických a alternátor by při účinnosti 85% odebíral jen pro servo cca 100W mechanických. Což je srovnatelné s odběrem pro světla a podle mne zanedbatelná hodnota i pro šetřílky. Ušetřit cca 0,2l/100 km a nadřít se s volantem - to bych nechtěl.

Sorry, chybka, ja som mal obvykle kľudovú hodnotu 6A. Ale aj tak sa mi to zdá celkom dosť, aj keď sa ide rovno.

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...
Podle VAGu je klidový proud 7A. Pokud běží motor, běží čerpadlo posilovače taky i když na minimální výkon. Nezávisle na tom co kde který novinář vyplodí.

To se právě všude snažím zjistit, jestli servo běží pořád (byť na min. vákon) nebo jen při točení volantem.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...