Duben 20, 200619 r Autor TAk jsem byl dnes na diagnostice a nic nepsalo (auto stálo, za jízdy to nezkoušel) a taky jsem zjistil že při pedálu na podlaze auto táhne od 2500 otáček.
Duben 20, 200619 r No jestli to zabírá až takhle pozdě, tak to vypadá, že turbo má natočený lopatky na slabší výkon (do vyšších otáček), takže nefunguje jejich regulace. To může být chybou v podtlakovém vedení, což by souviselo s tou prodřenou hadičkou jak jsi popisoval (i když mi není jasné, o co by se mohla prodřít), nebo může být regulace zadřená špínou -> pomohlo by vyčisti turbo. U mě to dělalo to samé o víkendu - podltakové vedení si přisálo vzduch. Nejelo to, i když jsem to hned zalepil. Jenže když jsem potom zapojil diagnostiku, ukázalo to tam chybu regulační meze tlaku, a po smazání už to jelo dobře. Prostě to jelo celou dobu od zalepení do smazání jakoby v nouzáku.... U tebe ale žádnou závadu nepíše, tak nevím.... Rozhodně ale doporučuji tu zkušební jízdu, logovat to, a potom porovnat. Uvidíš, kolik ti dává turbo v nízkých otáčkách, a jestli skutečná hodnota tlaku odpovídá požadované.
Duben 20, 200619 r Autor No jestli to zabírá až takhle pozdě, tak to vypadá, že turbo má natočený lopatky na slabší výkon (do vyšších otáček), takže nefunguje jejich regulace. To může být chybou v podtlakovém vedení, což by souviselo s tou prodřenou hadičkou jak jsi popisoval (i když mi není jasné, o co by se mohla prodřít), nebo může být regulace zadřená špínou -> pomohlo by vyčisti turbo.U mě to dělalo to samé o víkendu - podltakové vedení si přisálo vzduch. Nejelo to, i když jsem to hned zalepil. Jenže když jsem potom zapojil diagnostiku, ukázalo to tam chybu regulační meze tlaku, a po smazání už to jelo dobře. Prostě to jelo celou dobu od zalepení do smazání jakoby v nouzáku.... U tebe ale žádnou závadu nepíše, tak nevím.... Rozhodně ale doporučuji tu zkušební jízdu, logovat to, a potom porovnat. Uvidíš, kolik ti dává turbo v nízkých otáčkách, a jestli skutečná hodnota tlaku odpovídá požadované. Ta hadička je asi prodřená v místě kde je zacvaklá do krytu motoru.
Duben 21, 200619 r noo tak to mě to žere do tech 6l na kratký tratě a je to 81kw ale musim si spotřebu počítam pač mě to ukazuje píčoviny neni problem aby mi to ukazavalo prumernou 10l a skutečná je uplne jinde to si chce vyskoušet hned jako prví než řešit že hodně žere nooooo
Duben 21, 200619 r ja mam taky 81kw a dneska sem jel MB-LIberec a zpet az do prahy za 4,7. Tempomat na 115kmh-1... kdyz jjezdim svizne pres mesto delsi dobu tak to bere 6-7litru
Duben 26, 200619 r Autor tak jsem byl dnes na dignostice za jízdy a zase temu nic není( předvstřik, všechny tlaky v normě) akorát to nemá výkon a žere jako prase, o víkendu vyměním hadičky a uvidí se.
Duben 26, 200619 r No a máš log z jízdy? Kupříkladu já jsem měl problém s jednou podltakovou hadičkou - auto v nízkých otáčkách moc nejede, od 2000 už normálně. Nikde žádná chyba, nebo něco podezřelého. Teprve při jízdě se poznalo, že turbo v nízkých otáčkách nestíhá - požadovaný tlak je o dost vyšší než reálný. Ale jestli píšeš všechny tlaky v normě.... A na vstřikovanou dávku paliva jste koukali? Taky jak má být? Jinak ty hadičky nestojí moc a výměnu zvládne každej. Upraveno Duben 26, 200619 r od capo
Duben 26, 200619 r Autor No a máš log z jízdy?Kupříkladu já jsem měl problém s jednou podltakovou hadičkou - auto v nízkých otáčkách moc nejede, od 2000 už normálně. Nikde žádná chyba, nebo něco podezřelého. Teprve při jízdě se poznalo, že turbo v nízkých otáčkách nestíhá - požadovaný tlak je o dost vyšší než reálný. Ale jestli píšeš všechny tlaky v normě.... A na vstřikovanou dávku paliva jste koukali? Taky jak má být? Jinak ty hadičky nestojí moc a výměnu zvládne každej. Projížděli jsme to po okrskách asi tak 160 km/hod s připojeným VAGem a nic tam nenašel a říkal že je to v naprostým pořádky. Na hadičku jsem se byl informovat v Mechanice Prostějov a tam mi po půl hodině brouzdání v ETCE a koukání na motor auta řekli že se jedná o podtlakovou hadičku průměr 8 ( je tam však průměr 6) a že jí nemájí, že bych si musel objednat 5 metrů, tak jsem usoudil že mě tam už nikdy neuvidí. A ještě mi řekli že ta spotřeba a stráta výkonu tou hadičkou určitě nebude a že je to určitě váha vzduchu a že by bylo nejlepší se objednat na tu jejich prohlídku (na které jsem byl dva dny před tím, na které stejně nic nezjistily). Ach ty autorizovaný servisy Škoda.
Duben 26, 200619 r Nechápu proč jste jeli 160km/hod.... Obvykle stačí se párkrát rozjet na trojku, pěkně z nízkejch otáček. Bez toho logu se těžko hledá závada.
Duben 27, 200619 r Autor ..proč ti rovnou nezměřil váhu kolik dává, když jste jezdili rally po okreskách? Všechno měřil, ale nic nenašel vše bylo O.K.
Duben 30, 200619 r Autor Tak jsem už vyměnil tu hadičku a pořád je to stejný, ještě vyměním ostatní, ale nadávám tomu moc žancí na zlepšení. Může vyšší spotřebu brzda-zdá se mi že mě brzdí zadní levá.
Květen 1, 200619 r Autor Tak dnes byla konečně (snad) odhalena záhada vyšší spotřeby: brzdila mi pravá zadní brzda, vlivem totálně rozštelovánýho lanovodu ruční brzdy.
Květen 1, 200619 r Tak dnes byla konečně (snad) odhalena záhada vyšší spotřeby: brzdila mi pravá zadní brzda, vlivem totálně rozštelovánýho lanovodu ruční brzdy. tý krááávo, to muselo kolo hřát jak prase Nekouřilo se ti z něj? Já kdysi nechal vyměnit obložení na Formanovi a hned nato manželka jela někam do porodnice za kamarádkou a u nemocnice zatáhla ručku(né moc). Když odjížděla, tak na ni samozřejmě zapoměla a jela asi 10km domů. Říkala si, že to auto vůbec nechce jet a až na parkovišti před barákem ji chlapík povídá: "Slečno, hoří vám auto!" Tak mně vyděšeně volala, že nám hoří auto. To si asi umíte představit jak ve mně hrklo Prej že nechtělo jet a jak dojela domů, tak že začalo hořet . To by se ve mně krve nedořezal, vědět že mi hoří auto a nemůžu nic dělat . Plameny prej vidět nebyly, tak jsem se ptal odkud se kouří. Když mi to řekla odkud, tak jsem se rovnou ptal na ručku. No a bylo to. Samozřejmě, že už to pak na ručku moc nebrzdilo, ale protože jsem se rozhodl to prodat, tak už jsem se vyprdnul na opravu. Nutno dodat, že to bylo v době, kdy bylo venku přes 25°C. Nepřeju něco takovýho nikomu zažít
Květen 1, 200619 r TomasB má prvdu.Pokud to bylo až tak,tak by jsi měl přeci cítit spáleninu a hlavně teplotu disku
Květen 2, 200619 r Autor TomasB má prvdu.Pokud to bylo až tak,tak by jsi měl přeci cítit spáleninu a hlavně teplotu disku Ničeho jsem si nevšiml, měl jsem podezření na brzdu, ale na opačné straně kde mi měnily podložky a mlátily mi po tom kladivem, tak jsem spíš všímal levé strany.
Duben 25, 200718 r CO může mít za následek zvýšenou spotřebu nafty. Snažím se jezdit na spotřebu , počítač ukazuje 5.5 ale ve skutečnosti vychází spotřeba kolem 7 l. Mohou spotřebu zvýšit špatně udělané rozvody ?
Duben 25, 200718 r CO může mít za následek zvýšenou spotřebu nafty. Snažím se jezdit na spotřebu , počítač ukazuje 5.5 ale ve skutečnosti vychází spotřeba kolem 7 l. Mohou spotřebu zvýšit špatně udělané rozvody ? špatně udělané rozvody ti mozu znicit celi motor
Duben 26, 200718 r CO může mít za následek zvýšenou spotřebu nafty. Snažím se jezdit na spotřebu , počítač ukazuje 5.5 ale ve skutečnosti vychází spotřeba kolem 7 l. Mohou spotřebu zvýšit špatně udělané rozvody ? špatně udělané rozvody ti mozu znicit celi motor ...alebo sa ti niekto rýpal do riadiacej jednotky...
Duben 26, 200718 r Může to dělat taky špatně nastavený zákaldní počátek vstřiku, nebo ucpaný katík, snížená komprese... je toho víc. Anebo na to prostě jen moc šlapeš no ;o)
Duben 27, 200718 r Mozna i pomalu odchazejici vaha vzduchu. no mne ked odchadzala a padalo to do nudzoveho, tak to praveze zralo malo, malo islo - malo zralo ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.