century Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Při zahřátí motoru na provozní teplotu a ujetí as cca 20 km kdy se vše důkladně prohřeje tak začne vrzat spojka a jde to odněkud z motoru, při řazení je to cítit na noze a znervoznuje to nevíte co to může bý, Zdá se mi že tam něco dře kov o kov: Kolik by stála výměna spojky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman5a9 Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 V klidu,mě to dělalo u octavkyI od 54tis.km a ted když jsem to prodával tak jsem měl na tom najeto 372tisíc km a spojka původní. Ted mám Oct.II TDI najeto 6000km a už to taky po zahřátí vrže. Vrže tam ten můstek po kterém se posouvá ložisko,k promazání je potřeba demontáž převodovky.Známej si to nechal udělat protože mu to vadilo,tak měl auto v servisu celej den,zaplatil ze známosti!! 2000kč a za 5000km mu to začalo znova.V orig.servisu na to řekli že výrobce udáva že to není na závadu. Můj otec má novýho passata a dělá mu to totéž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 8. Květen 2006 Sdílet Vloženo 8. Květen 2006 A nevrže ti spojkový pedál? Mě teda vrže pedál, je to slyšet když přijedeš s prohřátým autem, vypneš motor a šlapeš na pedál. Vrže pedál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 10. Květen 2006 Sdílet Vloženo 10. Květen 2006 Nevím, vrže to i když se vypne motor, nejspíš nějaká pružinka.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MAFIK Vloženo 15. Květen 2006 Sdílet Vloženo 15. Květen 2006 Dělá mi to taky (najeto cca 10 tis) a váhám co s tím. Je to přesně jak popisujete, po ohřátí při nastartovaném motoru a sešlápnutí pedálu spojky to kovově drnkne. Mám to ještě v zátuce, tak nevím jestli to zkusit reklamovat nebo co. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 15. Květen 2006 Sdílet Vloženo 15. Květen 2006 Nevím, vrže to i když se vypne motor, nejspíš nějaká pružinka.... Mě taky, je to něco v pedálu, dlabu na to..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 14. Červen 2006 Sdílet Vloženo 14. Červen 2006 To sou věci.Já na Fábce se 170 tis km takový problémy nemám a spojka je zaručeně původní.Pedál ale rzat určitě nebude,jen se to na něj bude přenášet. Zkus promazat tyčku pístku spojky v místě kde tlačí na rameno spojky. To je taková jediná věc co můžeš udělat.Nebo převodovka ven a promazat.Jo a nebo pustit si víc rádio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 3. leden 2007 Sdílet Vloženo 3. leden 2007 A nevrže ti spojkový pedál? Mě teda vrže pedál, je to slyšet když přijedeš s prohřátým autem, vypneš motor a šlapeš na pedál.Vrže pedál. Aha, tak oprava. Dnes jsem po ujetí 550km na to koukal a nevrže pedál, ale zaručeně něco u motoru. Vrže to při sešlapování spojky a při pouštění spojky. Vibrace se dost přenášejí do pedálu a je to docela nepříjemné Ale kašlu na to, rozebírat nic kvůli tomu nenechám.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 5. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2007 A nevrže ti spojkový pedál? Mě teda vrže pedál, je to slyšet když přijedeš s prohřátým autem, vypneš motor a šlapeš na pedál.Vrže pedál. Aha, tak oprava. Dnes jsem po ujetí 550km na to koukal a nevrže pedál, ale zaručeně něco u motoru. Vrže to při sešlapování spojky a při pouštění spojky. Vibrace se dost přenášejí do pedálu a je to docela nepříjemné Ale kašlu na to, rozebírat nic kvůli tomu nenechám.... jj, ptal jsem se na to. vliv na funkčnost to vůbec nemá... vrže tam váleček, ale jak bylo řečeno. dlabu na to taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 20. Květen 2007 Sdílet Vloženo 20. Květen 2007 Neviem ci sa to tu uz riesilo, no nenasiel som to zbeznym prehladanim tem. Som tesne pred koncom zaruky a irituje ma vrzgavy neprijemny zvuk pri zosliapnuti a uvolneni spojky. Nerobi to vzdy, skor pri zohriatom motore ked odparkujem v garazi. Pokial to nema vplyv na funkciu spojky a je to len nejaka blbost ako som sa docital v OII fore, vybodnem sa na to. Ale nebol by som rad ak by sa mi tyzden po skonceni zaruky rozsypala spojka Btw. ma niekto skusenosti s reklamovanim prednej napravy? Kosti, stabik? To asi skodovka na zaruku nezozerie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 Záleží vždy na technikovi co ti na záruku veme a co ne. Byl jsem tuhle kupovat díly a opodál stál technik a říkal pánovi že ten zadní záměk dveří co pán poškodil jak tam dával věci mu na reklamaci klidně veme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 Taky mi to vrže, když je to teplé, nebo spíš horké, taky to je slyšet nejvíce v garáži. Dělá to už dlouho, neřeším to. Dá se toho prý zbavit, promazáním, ale moc práce a za čas je to zpátky.Vliv na funkci spojky to určitě nemá. Co se týče nápravy, na záruku mi měnili kosti a na kulanci cca po třech a půl letech celý stabilizátor. Měl jsem starý typ (plastové pouzdra), měněný za ten novější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 diky za odpovede, co sa tyka tej spojky asi to nebudem riesit a dam si pozor aby som nemal v garazi otvorene okna no a predna naprava, to by asi bolo o argumentacii do vetra, mam uz asi novsi typ stabiku a je pravda ze to zatial moc nebucha - stara fabka uz davno pri podobnom stave kilometrov (cca. 45tkm) mala za sebou komplet vymenu kosti aj stabilizatora. obcas si to buchne, klepne, v garazi pri postrkovani dopredu dozadu a s vytocenymi kolami, ale whatever... budem musiet aplikovat znamu repliku predavacka vs. bohumil stejskal - ono se to pak proda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Viki Vloženo 21. Květen 2007 Sdílet Vloženo 21. Květen 2007 taky mám 1,4 16v, a nedávno mi to v servisu zjistili taky, spojka vždycky při sešlápnutí tak zvláštně vrzala, rozsypalo se spojkový ložisko a nakonec to skončilo výměnou celý spojky, protože byla uplně vylámaná, ale mám najeto bez mála 100tis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 24. Květen 2007 Sdílet Vloženo 24. Květen 2007 (editace) diky za odpovede, co sa tyka tej spojky asi to nebudem riesit a dam si pozor aby som nemal v garazi otvorene okna no a predna naprava, to by asi bolo o argumentacii do vetra, mam uz asi novsi typ stabiku a je pravda ze to zatial moc nebucha - stara fabka uz davno pri podobnom stave kilometrov (cca. 45tkm) mala za sebou komplet vymenu kosti aj stabilizatora. obcas si to buchne, klepne, v garazi pri postrkovani dopredu dozadu a s vytocenymi kolami, ale whatever... budem musiet aplikovat znamu repliku predavacka vs. bohumil stejskal - ono se to pak proda Konkrétně mě nevrže při sešlápnutí, ale při pouštění, povolování spojky, vždy pouze u horkého motoru. Když povolím rychle, slyšet to není, když pomalu, je slyšet povrzávání, jako když se vrací zpět rezavá pružina, tak, nějak bych ten zvuk popsal. Dělá mi to už hodně dlouho (2-3 roky určitě). Něco jsem našel tady: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=vrz%E1n%ED, http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=vrz%E1n%ED Editováno: 24. Květen 2007, autor: pava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 25. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2007 Mam úplně to samé... jezdím s tím už hodně dlouhou dobu a na funkčnost to vliv nemá a kvůli tomu měnit a cpát peníze nemá myslím vůbec žádnou cenu. Nehledě na to, že by se to mohlo objevit znova..T Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viking Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Delá mi to taky, urcite uz vice nez rok. Taky jsem se bal ze je spojka v hajzlu, ale ted uz to neresim. Pedal je furt krasne mekkej takze spojka by mela byt OK. Mam najeto 140 tis, snazim se radit rychle, nestat dlouho na spojce tak snad jeste nejakou dobu vydrzi :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubo Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 U mna sa objavilo klepnutie pri zoslapnuti spojky pred par dnami a odvtedy sa to deje stale. A to az po niekolkych km a len ked zoslapujem z jednotky a dvojky. To klepnutie je ale dost hlasne. Tak isto mi za chvilu konci zaruka tak som zvedavy ci nieco pri prehliadke najdu, alebo to prehlasia za bezny jav co byva zvykom ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Mne to tiež vrzgoce aj pri zošliapnutí a tuším na začiatku dráhy pedálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubo Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 Len v mojom pripade sa nejedna o vrzgnutie. Skor je to nieco ako kovove klepnutie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xman Vloženo 29. Květen 2007 Sdílet Vloženo 29. Květen 2007 U mna sa objavilo klepnutie pri zoslapnuti spojky pred par dnami a odvtedy sa to deje stale. A to az po niekolkych km a len ked zoslapujem z jednotky a dvojky. To klepnutie je ale dost hlasne. Tak isto mi za chvilu konci zaruka tak som zvedavy ci nieco pri prehliadke najdu, alebo to prehlasia za bezny jav co byva zvykom ... toto kedysi robili matice na loziskach. kleplo to pri zmene trakcie - prechod volnobeh/zaber a opacne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubo Vloženo 29. Květen 2007 Sdílet Vloženo 29. Květen 2007 (editace) Diky za tip. Buduci tyzden sa objednavam na prehliadku tak uvidim. Zaujimave je, ze dnes sa to napriklad neprejavilo. Editováno: 29. Květen 2007, autor: Lubo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 11. Květen 2008 Sdílet Vloženo 11. Květen 2008 Resil uz nekdo nasledujici zalezitost - jedna se HTP 12V, prevodovka MQ200. Za tepla (za studena to nedela) pri vyslapovani a uvolnovani spojkoveho pedalu je slyset neprijemne vrzani z motoroveho prostoru. Podle pozorovnani ten zvuk vychazi od vypinaciho spojkoveho valce. Setkal se uz nekdo s necim podobnym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 11. Květen 2008 Sdílet Vloženo 11. Květen 2008 zatial chvala bohu nie ale obdobny zvuk mi vydava brzdovy pedal pri brzdeni pri parkovani ak chcem zastavit ( taky isty prejav ma felicia) kua sa nezapru vsetky vrzgajuce piskajuce prejavy maju vsetky auta skoda, ale prdim na to by ma klepko keby to riesim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 11. Květen 2008 Sdílet Vloženo 11. Květen 2008 Pane Mistře fóra, máte už asi 3 dny SZ ve schránce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.