Publikováno Prosinec 14, 200915 r Zdravim , Potreboval by som poradit. Pred dvomi dnami som rano isiel k mojmu auto a pravu stranu som mal postriekanu bielym sprejom!! V prvom momente som myslel, ze dostanem infarkt, ale po zvazeni som isiel domov a zobral som prve co ma napadlo (chyba) a to prostriedok na umyvanie sporaku a hubku na umyvanie riadu, ale k veci podarilo sa mi tu farbu odstranit to bola ta pozitivna sprava. Problem: Po odstraneni farby mi pravdaze by silnom suchani drsnou stranou hubky zisiel aj lak!! A momentalne mam na aute vyblednute flaky bez laku. Ved by mi niekto poradit? Ako by som to mohol "napravit"? Ak by ste si to nevedli predstavit poslem aj foto. PS: Tu sa ukazalo, ze ludsa sprostost nema hranic a tomu cloveku co napadne nastriekat na auto sprej by som zlomil ihned ruky aj nohy!!!!
Prosinec 14, 200915 r Mozna si to mel nejdriv zkusit redidlem, jestli to nepusti. Ale ted uz asi jen prelak. Posli foto
Prosinec 20, 200915 r niektorý sa proste musia učiť iba na vlstných chybách, teraz už iba prestriekať.
Prosinec 23, 200915 r Chcem sa Vas tu spytat na jednu vec, tiez ohladom poskodeneho laku. Dnes, ked je celkom teplo, som si umyval fabiu sedan vapkou. Umyl som, a pozeram na kufor, a tam kde je napis FABIA, mi ostali iba ..B.A . Pozriem blizsie, normalne mi zisiel aj lak, zhruba na mieste asi 30x20 cm aboslutne nemam lak a stale sa odlupuje dalej, musim to teraz dat prelakovat. Co to mohlo sposobit? Zeby samotna vapka a silny prud toto mohlo urobit? Hned som preskumal cele auto, ci este niekde ten lak nezisiel, a nikde nic, len na tom kufri. Inak kedy je to dobre dat prelakovat? Na jar alebo este teraz aj v zime? Moze tomu poskodit nejako zima ked tam nie je lak? Upraveno Prosinec 23, 200915 r od Bady
Leden 17, 201015 r No zkusil bych to přeleštit 3M pastami, ale pokud je toho laku moc seškrábaného, tak už zbývá poslední možnost a to si to nechat přestříkat.
Leden 24, 201015 r Chcem sa Vas tu spytat na jednu vec, tiez ohladom poskodeneho laku. Dnes, ked je celkom teplo, som si umyval fabiu sedan vapkou. Umyl som, a pozeram na kufor, a tam kde je napis FABIA, mi ostali iba ..B.A . Pozriem blizsie, normalne mi zisiel aj lak, zhruba na mieste asi 30x20 cm aboslutne nemam lak a stale sa odlupuje dalej, musim to teraz dat prelakovat. Co to mohlo sposobit? Zeby samotna vapka a silny prud toto mohlo urobit? Hned som preskumal cele auto, ci este niekde ten lak nezisiel, a nikde nic, len na tom kufri.Inak kedy je to dobre dat prelakovat? Na jar alebo este teraz aj v zime? Moze tomu poskodit nejako zima ked tam nie je lak? Ja by som využil možnosť reklamácie . Veď na karosériu na prehrdzavenie (a myslím aj na lak) je záruka 10rokav. Švagrovi po ôsmich rokoch nakvitla oktávia pod zadným oknom, uznali mu reklamáciu a opravili mu to. Pri reklamovaní sa nemusíte o tom zmieniť, žeste používali vapku , lebo sa toho hneď chytia. Ja som presvedčený , že časom ten lak by bol padol aj bez vapky. Podľa mňa sa jedná o výrobnú vadu. Čo sa týka času striekania, myslím , že na tom nezáleží. Poriadný lakírnik by lak mal dokonale dosušiť v peci a potom už na počasí nezáleží. Ak by sme pripustili myšlienku, že na nový lak škodí zima, automobilky by museli byť v zime zatvorené.
Listopad 7, 201113 r Kuku 999 ani si sa nemal do toho drbat, nic mu nebolo. Dva krat meraj raz rez, oslov odbornika ktory sa zaobera s lestenim a brusenim autolaku. V Cechach ja osobne jedneho poznam, ak by si nenasiel vo svojom okoli niekoho, daj vediet, on cestuje vsade kade...s pozdravom Peter Upraveno Listopad 7, 201113 r od tothpeter
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.