Jump to content

Poskodeny lak

kuku999
 Share

Recommended Posts

Zdravim ,

Potreboval by som poradit. Pred dvomi dnami som rano isiel k mojmu auto a pravu stranu som mal postriekanu bielym sprejom!!

V prvom momente som myslel, ze dostanem infarkt, ale po zvazeni som isiel domov a zobral som prve co ma napadlo (chyba) a to prostriedok na umyvanie sporaku a hubku na umyvanie riadu, ale k veci podarilo sa mi tu farbu odstranit to bola ta pozitivna sprava.

Problem:

Po odstraneni farby mi pravdaze by silnom suchani drsnou stranou hubky zisiel aj lak!! A momentalne mam na aute vyblednute flaky bez laku.

Ved by mi niekto poradit? Ako by som to mohol "napravit"?

Ak by ste si to nevedli predstavit poslem aj foto.

PS: Tu sa ukazalo, ze ludsa sprostost nema hranic a tomu cloveku co napadne nastriekat na auto sprej by som zlomil ihned ruky aj nohy!!!!

Chcem sa Vas tu spytat na jednu vec, tiez ohladom poskodeneho laku. Dnes, ked je celkom teplo, som si umyval fabiu sedan vapkou. Umyl som, a pozeram na kufor, a tam kde je napis FABIA, mi ostali iba ..B.A . Pozriem blizsie, normalne mi zisiel aj lak, zhruba na mieste asi 30x20 cm aboslutne nemam lak a stale sa odlupuje dalej, musim to teraz dat prelakovat. Co to mohlo sposobit? Zeby samotna vapka a silny prud toto mohlo urobit? Hned som preskumal cele auto, ci este niekde ten lak nezisiel, a nikde nic, len na tom kufri.

Inak kedy je to dobre dat prelakovat? Na jar alebo este teraz aj v zime? Moze tomu poskodit nejako zima ked tam nie je lak?

Edited by Bady

• 4 weeks later...
Chcem sa Vas tu spytat na jednu vec, tiez ohladom poskodeneho laku. Dnes, ked je celkom teplo, som si umyval fabiu sedan vapkou. Umyl som, a pozeram na kufor, a tam kde je napis FABIA, mi ostali iba ..B.A . Pozriem blizsie, normalne mi zisiel aj lak, zhruba na mieste asi 30x20 cm aboslutne nemam lak a stale sa odlupuje dalej, musim to teraz dat prelakovat. Co to mohlo sposobit? Zeby samotna vapka a silny prud toto mohlo urobit? Hned som preskumal cele auto, ci este niekde ten lak nezisiel, a nikde nic, len na tom kufri.

Inak kedy je to dobre dat prelakovat? Na jar alebo este teraz aj v zime? Moze tomu poskodit nejako zima ked tam nie je lak?

Ja by som využil možnosť reklamácie . Veď na karosériu na prehrdzavenie (a myslím aj na lak) je záruka 10rokav. Švagrovi po ôsmich rokoch nakvitla oktávia pod zadným oknom, uznali mu reklamáciu a opravili mu to. Pri reklamovaní sa nemusíte o tom zmieniť, žeste používali vapku , lebo sa toho hneď chytia. Ja som presvedčený , že časom ten lak by bol padol aj bez vapky. Podľa mňa sa jedná o výrobnú vadu. :aggressive:

Čo sa týka času striekania, myslím , že na tom nezáleží. Poriadný lakírnik by lak mal dokonale dosušiť v peci a potom už na počasí nezáleží. Ak by sme pripustili myšlienku, že na nový lak škodí zima, automobilky by museli byť v zime zatvorené. :feve:

• 1 year later...

Kuku 999 ani si sa nemal do toho drbat, nic mu nebolo. Dva krat meraj raz rez, oslov odbornika ktory sa zaobera s lestenim a brusenim autolaku. V Cechach ja osobne jedneho poznam, ak by si nenasiel vo svojom okoli niekoho, daj vediet, on cestuje vsade kade...s pozdravom Peter

Edited by tothpeter