Přejít na obsah

Klepání z pravé přední části vozu


TomASS!

Doporučené příspěvky

Čau chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo z vás zkušenost s tímto problémem....když přejedu nějakou nerovnost tak z levé přední strany(jakoby přímo z palubky) se ozve krátký ťukanec, nemám tušení co by to mohlo být...zvláštní je že se to ozývá jen z levé strany u řidiče...Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Servo box? A to se neda nejak vypodlozit? Ted jak jsem dal 18. tak je ta rána ještě horší, prostě když zatáčím doprava a přejedu přes díru tak se ozve kovová rána zleva zepředu jakoby úplně ze vnitř přístrojovky. Ale když s tím zácasnuju není nic povolené je to jakoby vevnitř... pěkně mě to štve

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dělalo mi to samé jak jsi popisoval a byla to volná stabilizační tyč.A ještě to bylo tak že jsem slyšel klepání z právé strany a bylo to volné na levé.Takže určitě zkus dotáhnout obě strany.Stačí málo a dělá to takový bordel.Samozřejmě to ale může být cokoli

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kéž by to bylo to co říkáš :) pak napíšu co to je jak se podívám. A ještě bych se Tě chtěl zeptat...máš taky 18tky...já je tam teď dal mám je tam pět dní...je pravda že ramena atd.. odejdou o dost dřív než kdybych tam měl ty původní 16tky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to bych neřekl.Ano mám taky 18´´ kola a naše cesty nejsou stvořeny pro komfortní jízdu a musím říct že ramena drží.Klep klep musím to ale zaklepat abych to nepřivolal.Já tam mám původní ramena a auto má cca.183 000km.Na to bych to nesváděl.Určitě to nepatrný vliv může mít ale nijak markantní.Vem si že 17´´ kola která se tam montují standardně tak jsou zhruba stejně velká a těžká jako ty naše a je klid.Toliko můj názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Takze test podvozku dopadl velmi dobře, tlumiče i ramena ok, ríkal že nikde žádná vůle není a když jsem ho vzal na projížďku tak to samozřejmě neudělalo ale podle toho co jsem mu popsal ta říkal že to bude asi řízení ...a že zkusí vyměnit axiální táhla...ale ještě jsem tam nebyl na té výměně tak nevím...co myslíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bouchá ti to při vjetí do díry, nebo přejetí nerovností? Zkus ještě šlapnout na brzdu zrovna když ti to bude bouchat a jestli to přestane tak to dělají brzdy. Mám podobnej problém, řeším to už asi 1 měsíc, byl jsem na testu podvozku a taky vše OK, ale při vjetí do díry nebo přejetí nerovností se mi od levého kola ozývají rány a bouchání, ale když šlápnu na brzdu tak mi to přestane, takže to jde od brzd!

Nedávno jsem je měnil, nové kotouče i destičky, bouchalo mi to hrozně při brzdění, tak jsem dal jiný destičky kvalitnější a už to při brždění nebouchá ale když přejedu nerovnost, tak to bouchá, vypadá to na přítlačnou pružinku na třmenu, ale nejsem si jistej.

Ani pořádně nevim jak vypadá, nemáte někdo foto. Nejsem si totiž jistej jestli to je to

post-36508-1273005239,7462_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pozor... dneska jsem to zkoušel a už vím odkud ten zvuk jde, sedím v autě mám vyplej motor a jen klíčky v zapalování v poloze 2, a když zkusím točit z volant rychle levá práva levá pravá ale na každou stranu jen o pár centimetrů, tak ten zvuk slyším přímo jakoby z palubky, na a když jsem požádal druhou osobu aby to dělala a vystoupil jsem a zavřel jsem dveře tak to jde od levého předního kola...nevíte někdo?Ta brzda se mi moc nezdá že by tohle dělala...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to ti dělá buďto čep řízení a nebo tyčka řízení. Zkus jestli máš na kole vůli. Podobnej zvuk mi dělala ta tyčka řízení. Vyměnil jsem jí a měl jsem klid. Teď mě trápý ty rány od těch brzd, koukal jsem a ta pružinka je tam daná tak jak má být, zkusím to ještě jednou rozebrat a případně koupit novou pružinku a vyměnit jí a uvidim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nemyslel jsi tyčku stabilizátoru?

http://www.automedik.cz/zbozi.html?product=200505

ne myslel jsem tyčku řízení, je to ta tyčka na který je našroubovanej čep řízení, kupoval jsem jí v KV kely a stála něco kolem 600,- Kč (značka DELPHI)

Jinak s tim boucháním od těch brzd co to dělá mě, tak mám fotku jak to tam má správně být, no a jsem si jist že to tam je dobře.

V servisu mi řekli že mám vyměnit destičky že jsem koupil asi nějaký vadný, tak jsem je vyměnil a trochu se to zlepšilo ale bouchá to pořád.

Když kopnu do předního kola (gumy) tak jde slyšet takovej cinkavej zvuk, zkoušel jsem jestli to jde slyšet i u jinýho auta u passata a nebo jinýho superba a tam nic, takže fakt nevim, už normálně přemýšlim že koupim nový třmeny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak jsem nechal vyměnit čep řízení a ještě tyč řízení a zvuk co to dělá při škubáním volantem na místě levá-pravá zmizel ..jenže když přejedu hrbol v rejdu tak ten kovovej zvuk tam je pořád,netuším co to může být....

Editováno: , autor: TomASS!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže po výměně tyčky řízení to dělá ještě víc, jsem z toho úplně na nervy! Je to prkotina ale prostě já jsem puntičkář. Takže v pondělí se rozdělá náprava a bude se kontrolovat kousek po kousku co to může být, podezření je na uložení tlumiče nebo na jeden z čepů... ale jeden se už vyměnil a nic. Je to kovová rána při přejetí nerovnosti, a ozve se jakoby z vrchu kola, z horní části podvozku pouze z pravé strany.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...