Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

tam na té octávce,je pružina nebo nějaký elastomer,zdá se,jestli je to elastomer,tak takový je ve vidlicách na jízdních kolech.Budu zhánět pružinu,tohle si musím udělat.Musím hlavně vyzkoušet od jaké pozice se to už zvedá,moc se mně nezdá,že by ty pružiny nějak ten začátek zrychlily.Jestli tam nejsou jiný vzpěry. :palec2:

Vloženo

tak sem to zkoušel,jak se ty dveře začnou samy otvírat a začaly až bylo sklo skoro vodorovně a na plynovkách byla mezera tak 7-8cm.Při jiné teplotě to je jinak,ale zkusím se podívat do jízdních kol na ty elastomery popř pružiny jaký mají výběr.

Vloženo

Tak vidim že Crake už pisal na to forum :) ono je tam napisane o aku pružinu ide, lenže to mi vela nehovori ked to je nejaky nemecky vyrobca čo u nas asi nezoženieme, musime pohladať nejaku alternativu.

Vloženo (editace)

Takže s katalogu tej firmy som vyčital toto:

Vonkajši priemer: 20mm

Vnutorny priemer: 10mm

Dlžka: 32mm

Tuhosť: 45N/mm

potom tam su ešte hodnoty od 360N po 570N - čiže to je celkova tuhosť abo čo ? asi ano, podla toho kolko je stlačena v mm, podla toho to vychadza...

Editováno: , autor: Napster050
Vloženo

5mm síla drátu.Ted sehnat nějakej obchod s pružinamy,optám se ve spojovacích materiálů jestli nemají nějaký katalog.Nepíše tam někdo na co se ta pružina jinak hodí.? :feve:

Vloženo

tláčný pružiny jsou vesměs takový placatý,tt,přemýšlím s čeho to by mohlo být,napadá mně tisíc věcí,třeba pojištovací ventil,na různý tlak má jinou pružinu a jsou označeny barevně :palec2:

Vloženo

JJ uz jsem tam psal a koncem roku delali velkou objednavku...Cena cca 10 EUR bez postovneho... Zkusil jsem psat primo organizatorovi, ktery to objednaval, takze doufam ze se ozve... Kdyztak dam echo a muzem udelat hromadnou objednavku, co vy na to? Vsechno je zatim ve hvezdach...

Vloženo

Pani, musim priznat, ze mna to tiez zaujalo. No rozmyslam nad tym, ci to v konecnom dosledku nema viac nevyhod ako vyhod. Z mojej strany:

+ efekt

+ pohodlnost otvarania

- zivotnost / mechanicke poskodenie plynovych vzpier a pantov

- zatvaranie kufra - ten je casto spinavy. momentalne staci potiahnut sa snurku a zavrie sa to samo.. potom bude nutne na kufor vzdy tlacit

- riziko poskodenia kufra - ked sa clovek pozabudne, moze mu to ustrelit hore a narazit do niecoho nad/za nim

Zabudol som na nieco?

Vloženo

No mě se to líbí taky. Myslím si, že je to velmi praktické, člověk si aspoň neušpiní ruce a taky je to efektní ;)

Takže bude-li hromadná objednávka a bude to za rozumný peníze, tak se přidám.

Vloženo
chalani a ako to tam dostaneme ??

Jednoducho... ten klbik na konci na ktorom je uchytena vzpera je na tej vzpere nasrobovany. Takže len odsrobovat, dať pružinu a je hotovo...popripade vymysliet nieco aby tam ta pružina potom nepadala dolu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...