Březen 11, 201015 r som bol dnes v skodovke na garancke a hovorim ze potom tie pruziny nech si mechanici nevsimaju, prijimaci technik ze ake, tak som mu ukazal kufor a la lexus a on ze coooooo to je jake super a hned sa ma vypytoval na podrobnosti a stale ze inac ten kufor je super, bol z toho doslova v p...
Březen 11, 201015 r Ahoj, vsichni tady pisete o zkusenostech s F, ale nemate nekdo zkusenosti s OIIC? Diky moc Honza
Březen 12, 201015 r Parametry pružin na OII funguje to v zimě vyzkoušeno délka přípustného stlačení 31,8mm délka ve volném stavu 63,5mm N/mm 21 N 666 barva zelená trn 9,5mm zakoupeno v Brně http://obchod.alcomex.cz/nastrojove_pruziny.php?d=9.50&mat=Ze&pag=iso&Vyber=Vyber
Březen 12, 201015 r Funguje to hezky ale ty pružiny a ta podložka tam asi budou pěkně lítat sem a tam a budou se šoupat po tyčce tak dlouho až jí poškrábou natolik že potěče olej z pístnic.Co zkusit jen kápnout céóčkem podložku s malou dírkou k pérku a ta dírka by měla takový průměr aby šla nasadit na tyčku pod ten plast co drží na kloubku nakonci tyčky a tím plastem ji stáhnout a je po lítání a škrábání popřípadě cinkání pérka a podložky na pístnici při otvírání a zavírání.
Březen 12, 201015 r Davidenqo: moooc pekne ti to facha... Takhle mi to u kombajnu nikdy nefungovalo... Ty dvere jsou asi tezsi nebo fakt nemam tuseni cim to muze byt.
Březen 12, 201015 r je mi to divný, v čem by to mohlo bejt těžší? u mě, když jsem to měl nový, tak to odskočilo asi o 5cm,ale teď a o milimetr
Březen 12, 201015 r JJ uz jsem tam psal a koncem roku delali velkou objednavku...Cena cca 10 EUR bez postovneho... Zkusil jsem psat primo organizatorovi, ktery to objednaval, takze doufam ze se ozve... Kdyztak dam echo a muzem udelat hromadnou objednavku, co vy na to? Vsechno je zatim ve hvezdach... Jsem určitě pro Budeme konkurovat BMW X6 , ale té se to i zavírá samo :D Jinak určitě bych to vzal .)
Březen 13, 201015 r Funguje to hezky ale ty pružiny a ta podložka tam asi budou pěkně lítat sem a tam a budou se šoupat po tyčce tak dlouho až jí poškrábou natolik že potěče olej z pístnic.Co zkusit jen kápnout céóčkem podložku s malou dírkou k pérku a ta dírka by měla takový průměr aby šla nasadit na tyčku pod ten plast co drží na kloubku nakonci tyčky a tím plastem ji stáhnout a je po lítání a škrábání popřípadě cinkání pérka a podložky na pístnici při otvírání a zavírání. hej hej chcem to tam nejak upevnit ale nebolo casu este:))
Březen 13, 201015 r Nebo místo sváru vyrobyt kolatou podložku která bude mít po obvodu výstupky které se zahnou okolo prvního závitu pružiny.tím se pružina zajistí.
Březen 13, 201015 r Stačí na tyčku pístnice navléct bužírku,nejlépe silikonovou a ona pružinku podží aby nejezdila.
Březen 14, 201015 r Bužírka nebude moc dobré řešení když se pružinka hýbe(stlačuje se) a bužírka časem stvrdne popřípadě v zimě popraská.
Březen 14, 201015 r To ukáže čas a změny počasí co to vydrží je to jen bužírka a ta to tak pevně neudrží jako kovová podložka buď navařená (nabodovaná) nebo ohnutá přes první závit pružiny.A co gumový kroužek takový co se vejde na tyčku a dovnitř pružiny na jeden konec pružiny tak se zabrání pohybu po tyčce a před tu gumičku dát třeba kousek hadičky nebo nechat udělat silonové pouzdro které bude nalisované na tyčce a bude volné v pružině tak aby se mohla stlačovat ale přitom nesmí bejt delší než prostor (déka tyčky) v zavřeném stavu.
Březen 16, 201015 r Tak pružiny sou připravený k vyzvednutí, doma to vyzkouším a během pátečního odpoledne bych měl vynést ortel
Březen 17, 201015 r Tak jak to tu vidim a vidim ze je to v brne, tak si je pudu koupit taky a hned je tam hodim, jeste je zkusim upevnit - buzirka je dobrej napad ale napadlo me to zkusit ze samosmrstovaci buzirkou s lepidlem. stahnout ji na pist s tim ze chytnes prvni otocku pruziny, tim se zajisti ze zustane u pistu a bude vona na roztahovani a stlacovani. Vyzkousim a dam referat.
Březen 18, 201015 r Tak sem koupil pružiny. Akorát se mně zdají trochu hodně tuhý, docela si říkám, jestli sem s větším průměrem neměl vzít radši zelenou.
Březen 18, 201015 r Tak panove, dle vasich poznatku a nemene diky BJirkovi, jsem koupil dle jeho rady vyše pružiny na OII, koupil pred hodinou a namontoval ihned, trochu sem mel strach ze se tam nevlezou a taky ze uz mam pisty trosku vychozeny tak ze to nebude to pravy orechovy ale opak je pravdou, i pres muj jiz opet unavenej zamek kterej si trochu mrci a az tak super to neodskakuje, vse funguje suprove. Zmacknu a otevreni je na svete. Nevim jestli bych nezvolil pruziny o neco malinko kradsi cca o 5mm protoze by sel kufr zavirat trocha lip, takto se kufr dovre tak na cca 5cm a pak musim zhora zabrat ale casem se to trreba trocha unavi a vse bude ok. Takze diky a hura pro ne ...... OII fungujeeeeee. Jeste typ - to co mam od BJirky a co jsem pouzil je ST11580 koupeno v Moravanech u Brna ALCOMEX cena 175kč/ks To co bych pouzil rekl bych ze stejnym uspechem by byla o 5mm kradsi ST11540 taktez ALCOMEX Nedeste se na netu po vas budou chtit objednavku nad 500kc nebo se do teto castky zasilka dopocita - vyděrači, ale klidně se tam stavte a prodají Vám ji přímo pánové v kanclu i po dvou kusech. Jestli mi bude vadit to litani pružiny budu laborovat se smrštovačkou zatím to nechám tak. Upraveno Březen 18, 201015 r od Cizap
Březen 18, 201015 r Takže když tam příjdu a řeknu že to potřebuju na fabii tak jim to bude stačit?asi ne že?co je jim tam potřeba říct ?
Březen 18, 201015 r No tak trochu kreativity, neni to tunning firma ale výroba pruzin, takze budes potrebovat spravnej typ na fabku. Takze si najdi typ na jejich strankach dle toho co tu kluci popisuji a ten jim tam predhod a je to. Upraveno Březen 18, 201015 r od Cizap
Březen 18, 201015 r Tak na tuto otazku je tezko neco rict. Vidim to tak ze nejlepsi by bylo aby byla meka a delsi. Ale hlavne at se v zatahnutym stavu vleze do vzpery a pak by to melo bejt ok. Problem bude jeslti se casem neunavi a z tvrde neni meka. Ty co sem dnes dal ja jsou docela tvrdy bych rekl a jak sem pisal trochu kradsi by tomu neuskodila.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.