Přejít na obsah

2x zničení starteru !?


Picasso71

Doporučené příspěvky

Zdravím vás všechny.

Mám doma Felicii r.v.1996 motor 1.3 a mám velký problém se startováním za studena.Hledal jsem to tu na foru,ale tento problem se tu snad ještě neřešil.Dokud bylo teplo,tak satrty bez problémů,ale jak teplota slezla pod nulu,tak se mi podařilo u odrovnat 2 startery.Po otočení klíčkem se motor asi třikrát protočí a zničeho ni,jakoby "kopl" zpátky,je rána a je po starteru a to mechanicky poškozený.Jen pro doplnění mám měněný hallův snímač otáček a snímač teplota za nové,baterie cca rok stará a myslím že točí pěkně,ale pro jistotu jsem po prvním problému ji na plno nabil.Stalo se mi to dvakrát za sebou a to tak ,že po první výměně starteru se oteplilo a cca týden jsem jezdil normálně,ale teď se zase ochladilo a je zase po něm.Prosím vás moc o jakýkoliv tip či radu co mám dělat nebo na co se mám zaměřit.Fakt si vůběc nevím rady a třetí startér už tam dávám se strachem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ten první starter byl teda starej,ale koupil jsem fungl novej a to je ten druhej co je po něm.Jinak jak říkám ta baterie je asi rok stará a po tom prvním problému jsem si ji doma přes noc nabil a ta točí pěkně.Ale druhou baterku jsem nezkoušel.Měto přijde,jako kdyby tam měl být nějaký problém s teplotou nasávaného vzduchu,nebo něco tak protože to udělalo shodně při nízké teplotě venku.Vždycky to bylo při mínusových teplotách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou baterií jsem myslel tak že když je chladno tak ji dojde dech a motor se zhoupne ( zanedbatelně) zpět ale ještě jsem se nesetkal s tím že by rozlouplo startér. Teplotu nasávaného vzduchu si můžeš ověřit na vagu ale myslím že ta na to vliv nemá. Kabeláž v pořádku? Tohle je fakt oříšek. Kdyžtak sem hoď fotky ať se pokocháme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ten věnec si prohlížel celý dokola nebo vždycky jenom tu část co byla vidět? Protože může být v některém místě pár očesaných zubů a jak se motor zastaví s věncem na úrovni startéru tak by ho to mohlo při sepnutí poškodit tu hřídel..ale je to jenom má teorie nikdy sem se s tím nesetkal..spíš se vždycky očešou zuby na startéru...při startu stojíš na spojce nebo ne??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jdu do té baterie,zítra jdu koupit novou a mám tam 45Ah a prý tam má správně být 55Ah a tak ji zítra koupím a doufám že to bude co platný.Jinou závadu už nevím,co se týká těch kabelů,tak kontakty na baterii jsou perfektní a i ukostření baterie je očištěný.To mě napadlo první.Kdyby jste ještě měl někdo typ tak prosím mě nakopněte,moc vám budu za to vděčný.Jsem totálně bezradný a s tou bateríí nic nezkazím a jen vyloučím tuto chybu.Fotky toho starteru snad se mi podaří udělat někdy v příštím týdnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Takže,baterie koupená a vyměněná,starter koupený origo a nový a vyměněný.Po výměně první start perfektní,přijel jsem domů,auto stálo do druhého dne do odpoledne na parkovišti a venku bylo cca -10°C a start - baterie pěkně párkrát protočila a potom jakoby chtěla kopnout zase zpět(doslova zaváhala),ale nakonec motor nastartovala.Mám z toho špatný pocit a myslím si jak baterie bude trochu vybitá,tak ten starter zase něco vyvede.Mě pořád vrtá hlavou,buď ten hallův snímač otáček a nebo čidlo nasávaného vzduchu.Toto než mi vyměnily,tak auto sice necxhtělo startovat,ale pěkně točilo akorát nechytalo a po té výměně to takhle zlobí.Co vy na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...