Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti !

Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ?

PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW

Vloženo (editace)

Signalizace je jen na predku . Jeste tam trochu masa bude, ale nebude to nic moc - zadek musis zkouknout fyzicky

Já kupovat ATE za par korun a spokojenost

Editováno: , autor: Petik
  • o 2 týdny později...
Vloženo
V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti !

Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ?

Tiež som ich menil minuly rok kupil som ferodo premier majú v sebe prímes proti pískaniu sada na celé auto cca 100 eur max. spokojenost. V tvojom pripade je to dobre že ti zahlasilo mne odtrhlo kabel jazdil som až železo na železo.

Vloženo

Mám rovněž Ferodo premier. Dobrá cena a celkem slušný účinek.

Vloženo

Děkuji všem za rady - kotouč a destičky na předku vyměněny - vše značka Ferodo - je to jiná káva - spokojenost!

Paro

• o 1 rok později...
Vloženo (editace)

Otázka. Dají se homemade doma vyměnit brzdové destíčky se signalizací opotřebení na Oct I ? Mohu je koupit jako origo díly výrazně levněji než mi je naúčtují jako materiál v servise. U Š120 si otec takové opravy dělal sám, u takovýho auta si nejsem jistý zda to vůbec jde. případně jaká je obvyklá cena za výměnu předních destiček na Š octavia I combi 4*4 ?? napište i vlastní zkušenost. V Praze 3 nějaký obyčejný servis a ne servis kde živím i 10 uklízeček a prsatou blondýnu v recepci ?

Pardon, tohle spíš patří do otázek okolo octávie..našel jsem téma vyhledáním...

Editováno: , autor: JuraS.
  • o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdarec, nechal jsem si u známéno vyměnit přední brzdové kotouče zn. Zimmermann + přední destičky Textar se signalizací opotřebení. Po výměně, kontrolka signalizace opotřebení brzd. destiček neustálé svítí :kol-29: . Při tom čidlo by mělo být zapojené dobře. Ještě to musím hodit na rampu a podívat se, ale mezitím, jestli vás náhodou něco napadne, dejte vědět, když už to zvednu, tak ať vyzkouším rovnou všechno. Jo jinak zkontroloval jsem kontakty na destičkách a vypadají, že jsou v pořádku. Děkujiiiii!

Vloženo

opotřebení respektive signalizace má spojitost s hladinou brzdové kapaliny.To znamená,že jakmile se destičky ohoblují tak poklesne hladina brzdovky a tudíž ti to začne hlásit.Takže se koukni na výšku brzdovky.A i tam by mělo být nějaké čidlo tak jestli není třeba zaoxidované.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zdarec, tak teprve před dvěma týdny jsme se na to podívali s mým mechanikem....a problém VYŘEŠEN! :kol-46:

Kontakt z auta (samice) měl větší dírky a kontakt z destiček (samec) byl hodně úzký, takže mi to sem tam zasvítilo a sem tam ne.

Ten vidlicový kontakt (samec) jsme trochu ohli a hurá, vzalo to, destičky už mi nesvítí. :kol-31:

• o 4 roky později...
Vloženo

Má někdo pro Vag Com 304 podrobný návod k vypnutí signalizace opotřebení brzdových destiček ?

17 - přístrojová deska, jaký login, kanál  5 místná hodnota zapnutí a vypnutí atd?

Děkuji předem.

Vloženo

Zdar, toto nelze vypnou přes VAGínu, není to vedeno přes ŘJ

Pokud chceš aby Ti nesvítila signalizace opotřebení, musíš spojit ty dva piny na konektoru přímo u brzd. Např přes starší čidlo nějakých destiček - prostě spojit kabely, nebo spojit přímo na konektoru nějakým kabelem a zaizolovat

Vloženo (editace)

Jde to zrušit stačí v kodování to jen odkodovat z výbavy . Uděláš to v 17 přstrojová deska - kodování  a odčteš čísla dle tabulky které potřebuješ. Žádný login není potřeba. Když tak napiš SZ a navedu tě.

Výstřižek2222.JPG

Editováno: , autor: Pavska
Vloženo (editace)

Pavska mi objasnil postup v VAG COM,sekci :

17-panel přístrojů

vypnutí signalizace opotřebení brzdových kotoučů

07-Kodování

načtená hodnota (např. 31117) se změní na 30117.

(xxxxx, první dvě určují: x0=bez signalizace, x1=se signalizací

Měl jsem obavy z nějaké špatné manipulace s nastavením ale vše OK. Pavsko díky.

Změna nastavení ŘJ diesel

Login pro nastavení některých parametrů: 12233

Úprava parametrů

01-motor

Login 12233

10-Přizpůsobení

Kanál 01= vstřikované množství paliva, snižování zvyšuje odezvu plynu

Kanál 02= volnoběh, 32768 v základu zvýšit na 32850 nebo více

Kanál 03= EGR, 33768 v základu, snižování  redukuje kouř

Kanál 05= startovací dávka, v základu 32768 zvýšit na 33000 nebo více

Kanál 12= prodloužení délky žhavení, v základu 32768 snížit na 32730

Editováno: , autor: Petr.gr
  • o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Dobrý den poradci…

Nemáte z Vás náhodou někdo zkušenost s odkodováním opotřebení brzdových destiček na Octavii II ?

Použil jsem Váš návod a narazil jsem u kodování, že původní zapsaná hodnota je 110B00 a tak nevím co přepisovat, protože prostě hodnota 31 , tak není, tak není v co zaměňovat.

Moc děkuji za ochotu…

Fotografie0959.jpg

Editováno: , autor: bilovec

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...