Publikováno Únor 8, 201015 r Zdravím ... Chtěl jsem se optat na použití off-road penu na Fabii ... neřešte proč, veřte, že důvod mám ... nemyslím nějaký traktory, jen prostě pneu s hlubším dezénem, třeba jen o pár milimetrů a malinko jiným vzorkem ... Nejsem žádnej závodník, stovka po dálnici je optimální rychlost ...ale mám pár otázek: 1)Bude potřeba nějaký spešl plechový disk??? 2) Nemají tyto pneu význam jen pro auta s 4x4 3) jak je to s životností a hloubkou dezénu (to sem se nikde nedočet) (dal sem to sem, protože doufám, že se najde někdo, pro koho Fabia není jeho jediné auto) Předem děkuji všem zúčastněným :-)
Únor 8, 201015 r všechno co jsi napsal je hezký, ale většinou se to odvíjí od rozměru pneu - napiš konkrétně jakej rozměr chceš použít, na jakých kolech a určo ti tu někdo poradí
Únor 9, 201015 r Autor No teď mám na autě zimáky 185/60 R14 82T ... někde sem četl, že to ale není úplně ideální, že bych měl mít 185/65 ..... tak toho bych se chtěl tak nějak držet ... rozměr kol z hlavy nevim a techničák nemám u sebe ... jen hloubku zálisku ET43 ... Popřípadě jestli by na stejné disky, na kterých je teď můj rozměr 185 šlo dát i jinou šířku .... tzn 175 a nebo 195 Upraveno Únor 9, 201015 r od Svedik
Únor 9, 201015 r Popřípadě jestli by na stejné disky, na kterých je teď můj rozměr 185 šlo dát i jinou šířku .... tzn 175 a nebo 195 ty máš určitě originál disk 14 x šíře 6" ET43, tam jdou pneu jak 165, tak 175, 185 a myslím že i 195 tam vpohodě dáš....myslím že na šíři 6" bude maximum 205 a už to bude pěknej "balón" nepochopil jsi můj první dotaz = ten zněl, jakou velikost kol chceš použít a jakej rozměr pneu 1) spešl plechový disk nebude potřeba, dáš li rozměry pneu, který na něj vejdoou, na Fabču jsou ve 14" 165/70, 185/65, v 15" 185/55, 195/50 2) pokud jezdíš větší terén, tak určitě význam "hrubšího" vzorku není jen u 4x4 - sice máš hnací nápravu jen jednu = předek, ale určitě ti ty pneu pomůžou 3) osobně OFF road pneu nejezdím, můžu se ti poptat, ale pokud s těma pneu budeš jezdit dost silnici, tak mizí rychleji než klasický
Únor 9, 201015 r Autor 3) osobně OFF road pneu nejezdím, můžu se ti poptat, ale pokud s těma pneu budeš jezdit dost silnici, tak mizí rychleji než klasický ^^^ Tohle mi stačí ... ... Děkuji Ti moc za Tvůj čas ...
Únor 9, 201015 r Jám mám 15tky a na zimu jsem použil rozměr 185/60 a auto je vyšší o 3cm, což splnilo účel
Únor 13, 201015 r No co vím já, tak pneu do terénu se taky dělají mimo jiné (typ auta, typ povrchu atd.) na určitou váhu auta. Tzn. že když máš auto např. 2tunový a dáš pneu, který jsou na auta do 3,5 tuny (což samo pocítíš dle mě hlavně na financích), pneu ti vydrží i dýl na asfaltu a nesjíždí se tak rychle. Jinak tyto pneu jsou samozřejmě měkčí, jak normální letní pneu, aby líp kopírovali terén atd. tudíž životnost bude kratší. Navíc díky hrubšímu dezénu počítej s větší spotřebou a horší přilnavostí k vozovce. Pokud tě zajímá přesně životnost, tak si najdi konkrétní pneu a zavolej prodejci, třeba bude vědět
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.