Přejít na obsah

Klimatizácia


Jojo.b

Doporučené příspěvky

Diamant: presne naopak za odkladacou schrankou je motorcek ovladania vnutornej cirkulacie.Motorcek kurenia je nad ofukom noh a je k nemu blby pristup lebo z boku je este konzola na ktoru je chytene kurenie.

Ak to niekto vymienal ten motorcek nech napise svoje skusenosti :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám také jednu prosbu ohledně klimatizace a to je pomalý náběh chlazení :-(

Začne chladit až za cca 5-7min a potom už chladí dobře. Nevíte jak to opravit nebo v čem je chybka? Seděl jsem v jiných Fabkách a tam to chladí ihned. Děkuji T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 roky později...
Ahojte.Mám Fabiu 1,4 MPi r.v.2002.Občas sa stane pri zapnutej klíme,že začne sama od seba naplno kúriť.Ked potočím ovládaním teploty začne zase chladiť.Neviete kde by mohla byť chyba?Dá sa to zistiť diagnostikou?

Ďakujem za odpovede.

Tak tohle mi začalo dělat na tom samým autě a taky 2002. Zdálo by se, že to je tím servem mísící klapky, ale je divný, že když ovladečem teploty hnu z 20st. na 18, tak to začne naplno chladit, a když s tím hnu na druhou stranu třeba na 22st. tak to začne zase pekelně topit - naplno. Kdyby to bylo tím servem tak to nereagovalo vůbec, ne? Předloni už jsem to servo měl venku a čistil potenciometr a opravoval motůrek protože to nechodilo vůbec a pak to fachčilo normálně.

Celkově se to prostě chová tak, že to dlouhou dobu hodně topí, než to začne ta klapka regulovat a to i při vypnutým AC. Jakoby nefunguje plynulá regulace přechodu topení/chlazení, Buď to naplno topí, nebo zase naplno chladí. Mohlo by to být čidlem teploty výparníku? Poraďte prosím. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny vlákna o klimošce už jsem projel a vypadá to na ten poťák, jen se mi zdálo že mi to blbne trochu jinak než tam bylo popsáno a podezíral jsem ty čidla teploty, neboť jak jsem už psal http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...st&p=413720 tak jsem to servo už předloni vyndaval a poťák čistil. Zřejmě to po čase začíná zlobit znovu. Ach jo, zase ta pakárna to vyndat... :aggressive:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Základní nastavení nevím jestli jsem nechával dělat, ale dva roky to fungovalo normálně, takže asi jo. Kdyby se neudělalo základní nastavení tak by to asi nefungovalo vůbec, ne? Je ale fakt, že ten poťák pod ovládacím knoflíkem by to klidně mohl dělat taky, není to nijak prachotěsně uzavřený a prach je pro potenciometry hrob. Ale myslím si, že kdyby se s ním několikrát zatočilo min-max tak to musí zase chodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lenze tam nejde o prach ze by to robil on, ale o to ze tie trimre su tam proste nekvalitne a bud oxiduju alebo nieco podobne...sanca ze to bude potak na ovladani je minimalna az sa podla mna bliziaca k nule :D ... nie vazne na fabiach je to v 99% chyba v tom trimri na klapke...a ked neuobis nastavenie zakladne tak ono to pojde v pohode, ono si pri tom nastaveni zisti krajne polohy klapky...ak to neurobis pojde lenze ono vlastne podla tych krajnych poloh nastavuje klapku podla toho aku teplotu si zvolis, ak potom napriklad nastavis 18° tak ti to nemusi chladit na 18 ale na nejaku inu hodnotu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...