Publikováno Únor 24, 201015 r Koupil jsem si na O 1 kola Alessio, kamarád mi tvrdí že originální šrouby na ně nedám protože mají jinou dosedací plochu (resp. dám ale budou se pořád povolovat). Kola u sebe momentálně nemám a chci být připraven na to až je budu přezouvat, proto tento hloupý dotaz. Jak to tedy je? Díky
Únor 24, 201015 r Treba pouzit originalne sroby ktore dostanes pri kupe elektronou. LINK: http://prislusenstvi.elektrony.cz/?&kat=srouby LINK: http://prislusenstvi...y.cz/?&kat=bezp Upraveno Únor 24, 201015 r od PROCHY603
Únor 25, 201015 r Musí se dát jiné šrouby, origo kola mají tuším kulovou dosedací plochu a neorigo mají kuželovou ...
Únor 25, 201015 r tak měto nedalo a šel jsem zjistit dosedací plochy na alu na origo a na alessia a není v tom rozdíl aspoň na mých..
Únor 25, 201015 r Co vim tak šrouby na plechy se nesmí použít na ALU, pač maj jinou plochu.. (možná se pletu)
Únor 25, 201015 r Autor tak měto nedalo a šel jsem zjistit dosedací plochy na alu na origo a na alessia a není v tom rozdíl aspoň na mých.. mám hodně podobné..tak budu doufat že to půjde
Únor 25, 201015 r Co vim tak šrouby na plechy se nesmí použít na ALU, pač maj jinou plochu.. (možná se pletu) Adame opravdu se pleteš Na koncernová kola plechová i alu se používají identické šrouby a to s kulovou dosedací plochou. Šrouby s kuželovou dosedací plochou se používají u kol aftermarketových a to u většiny.Vyjímku tvoří kola speciálně vyrobená pro konkrétní značku vozu,tkzv.přesně vrtaná.Ta mají sedlo podle toho,jaké používá výrobce v prvovýrobě.Středová díra je u těchto ráfků je shodná s orig.ráfky a není třeba používat středící kroužky.
Únor 28, 201015 r Alessio dělá některé typy kol tzv. přesně vrtaná pro koncern VW. Ty mají přesný průměr střed. díry /nedávají se tam středící kroužky/ a sedla pro original šrouby. Jinak je mezi original šrouby Škoda a šrouby Alessio velký rozdíl. Přitáhnout to sice jde a vypadá , že to i drží, ale drží to jen za hranu a ne celou plochou.
Únor 28, 201015 r Je to jak napsal mikl a last.train, kola se dělí do dvou skupin, buď normální, kde se musí použít šrouby s kuželovou dosedací plochou + středící kroužky do středové díry a nebo jsou přesně vrtaná kola, která jsou dělaná pro určité značky aut, tzn. dají se na tyto kola použít originál šrouby a mají i přesně velkou středovou díru, jako mají originál kola. Já jsem loni koupil liťáky Dezent, které jsou přesně vrtaná pro koncern VW a tím jsem mohl použít originál Škodovácký šrouby a i středová díra pasuje přesně
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.