Octavian2tdi Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 Díky za radu obědnáno namontováno modre pružiny Na Octavia2combi bezproblemu bez zmeny mezer!!!Funkčni í při -10!! Zřejme kvalitní vzpery podotykam ješte puvodní original ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Richinc Vloženo 2. leden 2012 Sdílet Vloženo 2. leden 2012 Cau chlapi prosim ktere ty pruzinky jsou nejlepsi i vuci mezeram kufru,mam oktu rok 2005 hatchback,prosim o radu at nekoupim neco co pak vyhodim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spajky007 Vloženo 14. leden 2012 Sdílet Vloženo 14. leden 2012 chlapy meřešil jste někdo eletrické otevírání kufru když uš frajeřit tak ať se to zavře taky samo že jo u tech pružin se mi nelíbí to pnutí na dveře aspoň u kombi tlumič tlačí dveře od auta a pak až nahoru podle mě by to nevidržel pant nebo tak a kroucení nebo pnutí dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tony350z Vloženo 3. Únor 2012 Sdílet Vloženo 3. Únor 2012 no, elektricke otvaranie by zaujimalo aj mna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ataner Vloženo 3. Únor 2012 Sdílet Vloženo 3. Únor 2012 (editace) Tak to chci taky tohle to je masírka..je tu někdo ze severu schopný mi to namontovat na OII kombi..?? Díky předem... Editováno: 4. Únor 2012, autor: Ataner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sam fisher Vloženo 4. Únor 2012 Sdílet Vloženo 4. Únor 2012 No mě by spíš zajímala varianta s plným elektrickým otevíráním/zavíráním kufru. Nešlo by to třeba upravit ze superba, kterej to umí? Pokud by se do toho někomu chtělo, ať dá vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zozzy69 Vloženo 23. Duben 2012 Sdílet Vloženo 23. Duben 2012 (editace) Tiež pátram po tých pružinách aby sa mi kufor otváral automaticky na diaľkové ovládanie kľúčom, ale neviem aké pružiny a kde by som mohol kúpiť na Fabiu II Combi. Našiel som zaujímavé video ( prikladám You Tube link ) a zdá sa mi to byť najlepšie riešenie. Na tom videu je ukážka robená na Golfe, ale myslím si že na Fabii 2 by to malo fungovať.Je tam návod, aké komponenty sa majú použiť, atď. A vyzerá to akoby robené z výroby. Keď však s tým niekto máte skúsenosti že to nefunguje, napíšte mi prosím aby som zbytočne nepreplatil. Editováno: 23. Duben 2012, autor: zozzy69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladinek Vloženo 1. Květen 2012 Sdílet Vloženo 1. Květen 2012 Tak to je fakt profi. Uz aby to bylo na OII :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 1. Květen 2012 Sdílet Vloženo 1. Květen 2012 kdybych to shrnul: nejlepší volbou jsou asi modré pružiny..? Kolik z vás je má? Zajímá mě: 1) jak dlouho je máte (abych znal životnost pístů po namontování) 2) sedí spáry, nebo jsou 5. dveře vytlačené? 3) neteče do auta ani při lijáku? 4) jak náročné je zase zavřít kufr? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sam fisher Vloženo 24. Květen 2012 Sdílet Vloženo 24. Květen 2012 Fakt nikdo nědělal zavírání kufru na elektriku? Kdyby se do toho někdo chtěl pustit, hlásím se na pokusy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 8. Září 2012 Sdílet Vloženo 8. Září 2012 Tak zkusím štěstí dnes, když mám konečně funkční DO: jaká je zkušenost majitelů pružin po delší době? Sedí spáry, neteče do auta, nekroutí se nic? Samotný odskok kufru je dobrý leda na zabouchnutí klíčů, jinak není k ničemu, proto pokud fungují ty pružiny dobře, koupil bych si je také. Předem díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 11. Září 2012 Sdílet Vloženo 11. Září 2012 (editace) Ja to mam jiz docela dlouho (modre pruziny, liftback a vzpery z RSa - maji vetsi odskok kvuli hmotnosti kridla), myslim nekdy od zac. roku 2010, v soucasnosti se me to zcela otevre jiz jen pri vyssi venkovni teplote nez je cca 30C :-( Spary sedi, do auta samozrejme netece, nic se nekrouti. Obecne jsou lepsi vysledky u kombi verze.Netusim, zda-li unavily pruziny (odskok se zda dobry), nebo se snizila ucinnost vzper. Editováno: 11. Září 2012, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 12. Září 2012 Sdílet Vloženo 12. Září 2012 aha, tak toho jsem se obával.. Navíc už nebudu mít písty ve 100% stavu, takže by to asi nemuselo fungovat ani při vyšších teplotách a u této OII už se mi repase, nebo nové písty, nevyplatí.. Každopádně tedy díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 16. Září 2012 Sdílet Vloženo 16. Září 2012 (editace) Ja mam bohuzel dost tezke zadni dvere, maji orig. sterac s ostrikovacem, v sitcce pod polici velky destnik, na polici mam obvykle plato s vajicky od babicky, kyvacího pejska a dalsi kramy :-) Takze proto jsem tam daval ty silnejsi z RS s kridlem na dverich, obycejne dvere bez dalsi pridavne zateze to urcite zvedne i po delsi dobe. Asi budu muset ty pisty zrepasovat a pruziny vymenit. Ackoliv, jak jsem psal, v letosnim vysokych letnich teplotach u nas i v zahranici do slapalo dokonale. Editováno: 16. Září 2012, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 17. Září 2012 Sdílet Vloženo 17. Září 2012 Nevíte někdo o něčem podobném jako je na videu o pár příspěvků výš? Zdá se mi to jako dobré řešení oproti pružinám. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Cau, poradil by mi prosim nekdo? Mam OII sedan a mam docela tezkej kufr...tezko se otevira i normalne (mam tam sterac a i origo kridlo) Otevru ho do urovne oci a pada dolu. Ma cenu tam vubec nejake pruziny davat? Zenska si stezuje ze ho skoro neotevre Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Popripade jaky si myslit ze by byly vhodne pruziny? Nebo mate je nekdo na kufru s kridlem? Mockrat diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 V tomto vlákně je toho na podobné téma hodně Jednoznačně každý zkoušel červené. Nakonec snad všichni došli k závěru, že je kufr natolik těžký, že červené mají efekt pouze v letních měsících, na novém autě (či v případě repase pístů, aby byly zase 100% silné) a s krátkodobým efektem (dokud se zase písty neunaví, neboť je to více zatěžuje).. Čili se na to vykašli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevinios Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Vidim to na repas pistu a nebo nove z RS.. pak mozna zkusim modre pruzinky..neni to zas tak drahe. Jinak dik za nazor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 19. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2012 Tak aby se ti kufr lépe otevíral, resp. aby jak píšeš vůbec nepadal, tak stačí koupit nové písty. Doporučuju koupit origo, ikdyž jsou drahý, stejně tak uděláš až zkusíš koupit 2-3 náhražky, který fungujou, ale buď vydrží měsíc, nebo ti zase rvou kufr (nemají koncový dojezd) prostě řacha v pantech - vlastní zkušenost na combi. Pružiny nedávej, spoustu lidí tu psalo, že dostávalo víko zabrat v pantech, nebo že to fungovalo akorát v létě. Ale pokud by nědo věděl jak udělat to co je na videu kousek výše, tak to bych se nebál zkusit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasOV Vloženo 6. Duben 2013 Sdílet Vloženo 6. Duben 2013 Zdravím pánove nevíte kde se to dá sehnat v OVě na fabii 1 díky za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 15. Duben 2013 Sdílet Vloženo 15. Duben 2013 (editace) Zdravim, minuly tyden jsem si v Brne v Alcomexu koupil zelene (slabsi) pruziny ST11580. Na combi pasuji skvele, v pohode se zmacknou a s prehledem otevrou kufr (presto ze mam uz celkem jete vzpery). Zjistil jsem ale, ze mi tahle vychytavka nevyhovuje, takze pruziny prodavam. Na aute byly 10 min, takze jako nove. Staly 350, prodavam za 250, koupene minuly tyden. V Alcomexu je domluvene, ze je lze vymenit za modre (kdyby to nekomu nestacilo). Vymena by byla bez doplatku, cena je totiz stejna. Fakturu samozrejme mam. Predani idealne osobne v Brne, Zline, nebo nekde mezi temito mesty... Kdyby mel nekdo zajem, poslete mi zpravu. PRODÁNO Editováno: 23. Duben 2013, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty83 Vloženo 17. Duben 2013 Sdílet Vloženo 17. Duben 2013 pruziny ST11580 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 Zajimave, na combi plne dostacuji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 18. Duben 2013 Sdílet Vloženo 18. Duben 2013 (editace) TO LucasCZE: Jaký mají rozměr v nestlačeném stavu? Já mám modré a kufr se mi na combi neotevře pokud není 18°C a více a pružiny mám rok staré originál kupované ve Škodovce Editováno: 18. Duben 2013, autor: Stringo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.