kadlec Vloženo 1. Únor 2012 Sdílet Vloženo 1. Únor 2012 no pokud píšeš, že na plechách to je OK a na hliníkách špatný, tak asi bych hledal problém v kolech já měl na pasatoj opačný problémy, uzká guma vysoká patka na plechách a plavalo to, pak nízkej profil na hliníkách a OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 2. Únor 2012 Sdílet Vloženo 2. Únor 2012 Záleží jaké máš gumy na plecháčích a jaké na hliníkách.Pokud jsou na plecháčích užší gumy a na hliníkách širší tak právě ten odpor širší gumy dělá velký problém když je někde na nápravě vůle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubtom Vloženo 21. Březen 2012 Sdílet Vloženo 21. Březen 2012 Já mám stejný problém u 4x4. Mám od výroby vyšší verzi ( prý se dělaly dvě verze 4x4, nevím co je na tom pravdy) Vlní se to jako na frézované vozovce a v zatáčkách taky. Nedělá to pořád tak nevím co si mám myslet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubtom Vloženo 13. Duben 2012 Sdílet Vloženo 13. Duben 2012 Takže problém je vyřešený. Výměna silentbloků + rameno a auto je na cestě zase jako přikované. Cena i s laserovou geometrii 4500kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomis21 Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Zdravím,, mám takový problém, že mi při jízdě i na pěkném koberci auto jakoby lehce poskakuje.. Jako bych jel neustále po nerovné vozovce. Co myslíte??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 Trošku málo údajů. Co tlak pneu? Stav tlumičů? Vyvážení kol? Stav pneu?? - boule, Stav disků?? Nemáš ho naraženej?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. Květen 2012 Sdílet Vloženo 16. Květen 2012 tiež by som to videl na poškodenú pneumatiku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vinklec Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 (editace) Pisni nejprve co to máš zač kolik najeto atd. Editováno: 17. Květen 2012, autor: vinklec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomis21 Vloženo 17. Květen 2012 Sdílet Vloženo 17. Květen 2012 (editace) Aha,, tak je to O2 1.9 Tdi PD. Najeto 292000km,, dělá to na letních obutých na alu i na zimních plechačích. Jsou měněny silanbloky a tyče stabylizátoru zadní nápravy. A tlumiče nevim v jákém jsou stavu,, ale mechanik říkal, že ok,, nezávisle na této vadě. Geometrie taky ok.. Tzn,, kola bych vyloužil Předem dík za další rady.. Editováno: 17. Květen 2012, autor: tomis21 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidspeedy Vloženo 26. Květen 2012 Sdílet Vloženo 26. Květen 2012 ahoj..mam asi stejný problém..dával jsem nové silentbloky spodních ramen přední napravy...a ted mam problém takový,že když jedu před nerovnosti na silnici a auto mi..zhoupne.. přes nerovnosti,hodí mě to do strany,je to náhodilý stav,po rovné silnici to neudělá..přes nerovnosti ano..háže bud vpravo,nebo vlevo..čím to kluci?diky octa 2002 1,9tdi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepik90 Vloženo 26. Květen 2012 Sdílet Vloženo 26. Květen 2012 a koukám že nejsem jedinej komu se to děje já teda jezdim na 15" kolách ale když projedu zatáčku ikdyž v malý rychlosti tak mi to auto zaplave. taky se mi ozívaj hrozný rány do podvozku. v servise u známýho mi bylo řečeno že to dělaj kola. takže po sezoně je vyněnim a koupim 17" kola a uvidim když ot nebude kolama. tak pak už jen stabilizátor a nebo pak nechat udělat novej pozvozek od tmumiču až po silembloky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.fojtek Vloženo 15. Červen 2012 Sdílet Vloženo 15. Červen 2012 Zdar hosi problem vyresen byly vymeneny zadni ridici tyce a auto sedi jak prisite.Diky vsem za ochotu pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakub benes Vloženo 18. Červen 2012 Sdílet Vloženo 18. Červen 2012 prosim nadod presne jake a kolik jsi mel najeto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Ve většině případů jde o urvané uložení v příčných ramenech na zadní nápravě...Není to okem viditelné,musí se zabrat pákou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 tak tak...DIAGNOSTIK a m.fojtek myslia toto http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-leva-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA http://www.cc-autodily.cz/tyc-ridici-prava-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirek H Vloženo 6. Říjen 2012 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2012 Takže problém je vyřešený. Výměna silentbloků + rameno a auto je na cestě zase jako přikované. Cena i s laserovou geometrii 4500kč. Ahoj. Mám stejný problém na 4x4 jako jsi měl Ty. Prosím Tě jaké silentbloky a ramena jsi měnil? Je tam podélné rameno (1 silentblok vepředu jakoby zapuštěný v kastli) a pak příčné 2 ramena (horní a dolní) každé má 2 silentbloky.Nevím kde začít. Vše se zdá OK a na geošce, testu tlumičů i na STK na třasadlech jsem byl. Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronin99 Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Zdravím. Octavia II RS ,,plave" ve vyšších rychlostech (nad 100km/h) hodně se to projevuje na dálnici,nechal jsem udělat geometrii,ta je vpořádku.Dělá to jak na letních tak i na zimních gumách. Mohly by to dělat silentbloky ramen na zadní nápravě? Nebo něco jiného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Taky mi auto plavalo na dalnici jako kdyby foukal silny vítr. Je to tady už vyřešeno v jinem tematu. Jsou to řídící tyče zadní nápravy kde jsou vůle v silentblocích. Snad Ti to ten problem vyřeší. Číslo dílu dle Škoda: 1K0 501 529 J http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1k0501529j-prava-ridici-tyc-zadni-napravy-oe-11938.html Jinak auto ti jede rovne?? netahne ti treba lehce do strany? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronin99 Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Auto jede naprosto rovně, to vlnění taky nedělá pořád, zdá se mi dokonce že je to horší do dlouhých pravotočivých zatáček... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 No tak se tad podivej do jinych temat...u tebe to jsou urcite ty řídící tyče zadní nápravy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronin99 Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 OK Díky ,je potřeba koupit celé tyče nebo stačí jen silentbloky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 pouze cele ono to stad jinak ani nejde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ronin99 Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Mohl bys prosím dát odkaz na téma kde se to řeší? Nemůžu to najít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 napr. http://forum.skodahome.cz/topic/105841-zadni-naprava/ http://forum.skodahome.cz/topic/98865-neposlusny-podvozok/ http://forum.skodahome.cz/topic/116227-octavie-na-dalnici-plave/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Metox Vloženo 17. Duben 2013 Sdílet Vloženo 17. Duben 2013 Ahoj, mám stejné problémy s plaváním zadku O2 fclift combi, co se tu píše. Zadní tlumiče jsem kontroloval, problém se nikde nejeví. Řídící tyč a tyč stabilizátoru + silentbloky mě vůbec nenapadly, díky. To prověřím. Jenom prosím ještě o vysvětlení pojmů ze zadní nápravy: "tyčky stabilizátoru" - je to to samé, jako "spojovací tyč 1K0 505 465 J(K)" viz obrázek http://forum.skodahome.cz/topic/105841-zadni-naprava/#entry1515939 v příspěvku Snipera_2003? Jsem z toho zmaten. Pročetl jsem si tu všechny vlákna a pokaždé se tomu zřejmě říká jinak Nebo jsem "mimo mísu"? Pokud jsou ty tyčky něco jiného, mohl by mi prosím někdo napsat katalog. číslo? A ještě, jestli se můžu, jako neodborník ptát, řídící tyč zadní nápravy se musí měnit v páru? Levá i pravá, nebo stačí vyměnit jenom tu, co je v háji? Předem díky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.