Přejít na obsah

Octavia 1.6, zadnej naprava - brzdenie


Jozef Guzik

Doporučené příspěvky

Ahoj,

tak som tu zas. Dlho som tu nebol. Ale konecne sa mozem venovat svojmu auticku. Takze po zime som prisiel na niekolko zaujimavosti. Najviac ma stve, ze pri dobrzdovani sa ozyva velmi cudny zvuk zo zadnej napravy (prave zadne koleso). Je to taky zvuk ako by ste o seba treli dve zeleza. Bol som v service a servisak dal zadny bubon na sustruh, ze vraj ho treba zbavit hrdze a bude to dobre. No ono to bolo dobre na jeden den. Potom to zacalo opat hucat, ale len pri brzdeni. Moze to byt aj nieco ine ako zadny bubon? Cez vikend skontrolujem este oblozenie, ale ked bolo auto v servise, povedali mi, ze oblozenie je dobre, nie je potreba ho menit. Mne ten zvuk strasne vadi. Ked sa k tomu prida piskot s prednych brzd, tak sa citim ako autobus mestskej hromadnej dopravy :) . Mate niekto podobny problem? Cital som tu niekolko diskusii ohladne cudnych zvukov zo zadnej napravy, ale neboli tam spominane brzdy.

P.S. - inak dakujem vsetkym co mi poradili pri vymene pruznej spojky vyfuku (09/2009). Som si kupil jeden nahradny diel a vymenili to v servise. Teraz uz vyfuk nehuci, len mi klepe ventil prezmenu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak dlouho tam ty bubny máš (kolik mají najeto)? Mě ty bubny po výměně paken a stočení bubnů na soustruhu taky začaly jakoby hučet. Rok jsem s tím jezdil v domění, že to přestane ale nepřestalo. V servisu to kontrolovali a vše bylo v pořádku, jak bubny, tak i pakny a tak jsem se naštval a objednal si nové bubny Zimmermann a s kamarádem jsme je vyměnily a od té doby je klid. Můj závěr je ten, že ty moje bubny měly najeto 190 000 km, měli už minimální povolenou tloušťku a byly zkřivené, tak jejich výměna byla nevyhnutelná (měl jsem je dát hned nové při výměně těch paken a mohl jsem si ušetřit toto trápení) ;)

Editováno: , autor: Konny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bubny este neboli menene. Ked som octaviu kupil mala najazdene 170 000 km. tvrdili mi ze ma novy motor, ale sak vieme ako to chodi :) ja som potreboval rychlo auto a tak. Ale to uz neriesim, som plne spokojny. Tak to asi urobim aj ja, ze vymenim bubny v zadu a mam pokoj. Moze byt ze pomoze vymena. Vymenim a dam vediet. Vidim ze mas taku octaviu ako ja.... za kolko si kupil tie bubny? Ja si radsej teraz kupim nove aby som nemusel vrazat cas a peniaze po servisoch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to bude těmi bubny, pokud jsou ještě origo, tak už jsou zralé na výměnu. Jinak ty bubny jsem kupoval od zdejšího člena sebo (to je zdejší velmi dobrý obchodník přes brzdy, tlumiče, spojky apod.) a u něho jsem si objednal právě ty Zimmermanny (chtěl jsem osvědčenou kvalitu) a i s poštovným jsem se vlezl do 2000,- což si myslím není špatná cena, za tak kvalitní výrobek ;) , ale kolik by to stálo na Slovensko to nevím, kdyžtak mu zkus napsat zprávu a uvidíš co ti odpoví. Pak dej určitě vědět jak to dopadlo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dekuji vsem za odpovede :) bubny vymenim, lebo moja octavia ma najazdene cez 170 000 a bubny urcite este neboli menene. Mne strasne vadi ten zvuk a urcite to neprospieva ani autu. radsej zainvestujem cca 100 eur do oboch bubnov a mam pokoj ako ste tu uz spominali. objednam to u kolegu z tohto fora (sebo), do 4 dni to je na slovensku u mna a mozno este tento tyzden to vymenim. poslem foto a info ako je to po vymene :)

Pepan ze Slovenska

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...