Chrudimák Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 Ja jsem se ale neptal na cenu, ale na to "optimum" . Optimum je relativní hodnota-po sečtení plusů a mínusů nejlepší varianta- to znamená ptákoviny vyhodit a z toho,co zbyde vybrat to nejlepší, co jde. Moc možností tam nevidím,respektive Škodovka jich moc nenabídla. Jestli si dostatečně jezdil s autem Yeti na různých gumách,tak jsi ty rozdíly musel poznat,to není jen otázka vzhledu disků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 Srandisto. On je šokovaný z kol a ty si myslíš,že jsi ho uklidnil a vyléčil tím,že zamaže boky o něco později? Na to zapomeň - když se na kola koukne,tak upadne zase do šoku znova. To by mu víc pomohlo, kdyby jsi mu napsal,že není v šoku sám,že je vás víc..... Tohle léčení může trvat různě dlouho.... Ale snad nejlepší je, se nejdřív kouknout,jak vypadá to,co kupuji. Mě se to dost osvědčilo a často jsem korigoval svoje původní nápady. Teď už to jinak nedělám. Člověče, neměl jsi o obědu vtipnou kaši? Ale jinak pokračuj, docela jsi mě rozesmál. V jednom máš stoprocentně pravdu – není potřeba opakovat chyby druhých a tak si budu pamatovat že ET 50 nebrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 Optimum je relativní hodnota-po sečtení plusů a mínusů nejlepší varianta- to znamená ptákoviny vyhodit a z toho,co zbyde vybrat to nejlepší, co jde. Moc možností tam nevidím,respektive Škodovka jich moc nenabídla. Jestli si dostatečně jezdil s autem Yeti na různých gumách,tak jsi ty rozdíly musel poznat,to není jen otázka vzhledu disků. Tak nyní přemýšlím, jak mám optimálně vyhodnotit optimální zimní pneu na Yetiho, když jsem s ním najel sotva 300km a to na letních ( ani nevím na jakých) a veškeré moje dojmy jsou hodně relativní, o nějakých plusech a mínusech nemohu mluvit, ba ani psát, ale jak Yetiho budu mít, první cesta nejspíše povede za dcerou do Prahy a na dálnici Brno – Praha musím mít zimní. Optimální je pro mě dopředu nějaké pneu nachystat, ale jaké? Nabídka je veliká, sklady prodejců pneu se podle nabídky na internetu pomalu plní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrudimák Vloženo 24. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2010 Tak nyní přemýšlím, jak mám optimálně vyhodnotit optimální zimní pneu na Yetiho, když jsem s ním najel sotva 300km a to na letních ( ani nevím na jakých) a veškeré moje dojmy jsou hodně relativní, o nějakých plusech a mínusech nemohu mluvit, ba ani psát, ale jak Yetiho budu mít, první cesta nejspíše povede za dcerou do Prahy a na dálnici Brno – Praha musím mít zimní. Optimální je pro mě dopředu nějaké pneu nachystat, ale jaké? Nabídka je veliká, sklady prodejců pneu se podle nabídky na internetu pomalu plní. Já mluvil o rozměru kol a gum,kvalitních pneu je na trhu dostatek,tam žádný optimum hledat samozřejmě nemusíš. Když vezmeš osvědčenou značku Continental,Good Year,Michelin apod.,tak to máš vyřešený. Barumky a Matadorky neber,na těch jsem začínal,ale ta sleva nestojí za to. Kvalita je i bezpečnost a ty dražší jsou o dost lepší. Levné pneu si vybere Matěj,co nemá peníze,ale hlavně rozum. Chce to kupovat,když jsou dobrý ceny-slevy až 30%,je fakt,že nikdy nevíš,jestli to bude na podzim nebo na jaře. Já je většinou koupím klidně dopředu,když už vidím,že se výměna blíží v rámci půl roku,většinou přes internet,jsou tam o dost levnější. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WalkerT Vloženo 10. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2010 Tak jsem asi snad konečně vyřešil můj problém celých posledních 14ti dnů a to "Jaká zimní pneu na Yetiho" V pondělí jdeme přebírat auto na letních 225/50 R17 a dlouhým bádáním a zvažováním všech pro a proti na zimu nakonec vyhrál rozměr 215/55 R16,jediný problém tuším s řetězy rozdíl v poloměru letních/zimních je dle kalkulačky -7mm v neprospěch zimních, rozdíl v obvodu kola -43mm (2%) gumy 215/60 s rozdílem poloměr +4mm a obvod 24mm(1%) jsem aktuálně prostě nikde nesehnal, sklady jsou v okolí skoro prázdné a teď už zbývá vybrat a koupit vhodné disky, řeším dilema mezi AL s ET37 (mám docela dobrou nabídku, jenže je předepsáno ET45) a nebo plechy a nějaké pěkné poklice (doporučte), jenže ET37 by podle mne dost lezlo ven z auta a to by pak odnášelo na prazích a bocích bombardování štěrkem a nečistotami, nemáte někdo zkušenost s tímto "nepředpisovým" ETčkem ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 10. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2010 Tak jsem asi snad konečně vyřešil můj problém celých posledních 14ti dnů a to "Jaká zimní pneu na Yetiho" V pondělí jdeme přebírat auto na letních 225/50 R17 a dlouhým bádáním a zvažováním všech pro a proti na zimu nakonec vyhrál rozměr 215/55 R16,jediný problém tuším s řetězy rozdíl v poloměru letních/zimních je dle kalkulačky -7mm v neprospěch zimních, rozdíl v obvodu kola -43mm (2%) gumy 215/60 s rozdílem poloměr +4mm a obvod 24mm(1%) jsem aktuálně prostě nikde nesehnal, sklady jsou v okolí skoro prázdné a teď už zbývá vybrat a koupit vhodné disky, řeším dilema mezi AL s ET37 (mám docela dobrou nabídku, jenže je předepsáno ET45) a nebo plechy a nějaké pěkné poklice (doporučte), jenže ET37 by podle mne dost lezlo ven z auta a to by pak odnášelo na prazích a bocích bombardování štěrkem a nečistotami, nemáte někdo zkušenost s tímto "nepředpisovým" ETčkem ??? Tak to koukám.. 215/55R16...tento rozměr mě ještě nenapadl, ale také není TP. Není už lepší užší 205/60R16? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 10. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2010 Tiež by som bral vzhľadom na väčší tlak 205/60. ET 37 je v pohodičke, ja mám na leto ET 35 Horšie je to už pri ET -28,5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Kolesá z ľahkej zliatiny "ANNAPURNA" čierno-strieborná 7J x 17" pneu 225/60 R17 - 4 ksDvojfarebné sedemnásťpalcové kolesá Annapurna skvelo ozdobia exteriér vozidla. Toto bolo napísané v konfigurátore, cena 0€ pre výbavu Experience (pri doobjednaní OFFROAD paketu, ALU paketu, alebo obidvoch). Myslíte, že je to pravda, alebo len chybička? Určite by mu také gumy svedčali, ale našiel som len Nokiany. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
demonx Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 To bude asi bohužel nejspíš překlep - já mám na Annapurnách (i v TP) 225/50 R17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moravak13 Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Kola 7J x 17 225/50 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moravak13 Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moravak13 Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Kola 7J x 16 205/55 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moravak13 Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 Kola 225/50 R17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomino Men. Vloženo 20. leden 2011 Sdílet Vloženo 20. leden 2011 Už som dúfal, že aspoň pri objednaní Offroad paketu dostane poriadnejšie kolesá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarek95 Vloženo 21. leden 2011 Sdílet Vloženo 21. leden 2011 Kola 7J x 16 205/55 205/55 7j 16 s jinými kryty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
myspulin Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 Zdravím, obšírně se tu řešilo jaká kola přezout na zimu, mě by ale také zajímalo, s jakými pneumatikami jezdíte v létě a do terénu? Používáte speciální pneumatiky do bláta, nebo i v terénu jezdíte na silničním vzorku? A existuje vůbec něco jako univerzální dezén pro "mimozimní" aktivity? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jz73 Vloženo 23. Březen 2011 Sdílet Vloženo 23. Březen 2011 (editace) Já se na tuto problematiku dívám tak, že s Yetim najedu 99% kilometrů po silnicích a dálnicích. Tedy do terénu, kam Yeti stejně zase až tak moc nepatří (Patrol ani Landcruiser to není) se dostanu jen okrajově. Tedy preferuji vzorek, který je optimalizovaný na silnici. To samozřejmě neplatí pro řidiče, kteří se v nezpevněném terénu pohybovat musí a to často. Nicméně při čekání v pneuservisu jsem zhlédl leták, který popisoval speciální pneumatiky pro SUV 4x4 (mají je v nabídce všichni známí výrobci). Těžko říci, do jaké míry je to marketing, tedy "něco nového speciálního" nebo skutečný přínos. Kloním se spíše k první variantě Editováno: 5. Červen 2011, autor: Jz73 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Růžička Vloženo 24. Březen 2011 Sdílet Vloženo 24. Březen 2011 (editace) Michelin Latitude Cross 215/65 R16 Až budu mít lepší fotky, tak je sem hodím. S touhle velikostí vypadá yeti nádherně. Jen pro jistotu, v TP tenhle rozměr není, ale vleze se tam, ikdyž moc místa nezbyde. Spolu s vysokým vzorkem, je teď světlá výška 20.5cm Editováno: 24. Březen 2011, autor: Milan Růžička 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Nekde v tomhle foru byla otazka, jestli ma nekdo fotky jetyho na 19" pneu.... tak je tady: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JosefP Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 (editace) Takhle by to mělo asi na zimu vypadat. Myslel jsem foto od Růži, ne od Azurita. Editováno: 25. Březen 2011, autor: JosefP 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Nekde v tomhle foru byla otazka, jestli ma nekdo fotky jetyho na 19" pneu.... tak je tady: ...a ještě tady... dost hrůza naživo, ale asi to bylo hodně tou celkovou přetunizací ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Azurit Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 jinak když už se tu na začátku řešila hlavně odchylka tachometru při různých velikostech disků/pneu, tak přidávám odkaz na poměrně jednoduchý, nicméně pro základní info asi postačující nástroj na to, jak se ty které rozměry disku a pneumatiky podepíší na rozdílném obvodu kola a tudíž i na rychlosti... je jasné, že to nedokáže brát v potaz nahuštění gumy a sjetí vzorku, ale to už by asi bylo moc proměnných :-) Výpočet alternativních rozměrů pneu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrudimák Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 (editace) Tématu odchylky tachometru nerozumím. Můžeš mi vysvětlit,proč je důležité pro řidiče vědět,jestli skutečná rychlost je místo teoretických 50 - skutečných 51 nebo 49 ? Já jsem na tohle zatím nepřišel. Editováno: 26. Březen 2011, autor: Sranki necituj predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chrudimák Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 (editace) Michelin Latitude Cross 215/65 R16 Až budu mít lepší fotky, tak je sem hodím. S touhle velikostí vypadá yeti nádherně. Jen pro jistotu, v TP tenhle rozměr není, ale vleze se tam, ikdyž moc místa nezbyde. Spolu s vysokým vzorkem, je teď světlá výška 20.5cm Tak tohle je moc zajímavá informace,tyhle kola bych bral hned a budu o nich silně uvažovat. Copak,že Yeti vypadá,ale jízda s těmahle balonama musí být znatelně komfortnější. Určitě se ozvi s dalšími zkušenostmi s tímto obutím. Třeba ve srovnání s letními 225x50x17,které tam mám teď.Tyhle disky chci příště obout na 215x60x17 Editováno: 26. Březen 2011, autor: Sranki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Růžička Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 Můžu srovnat pouze s 215/60R16 nebo 205/55R16, jiné jsem neměl a popravdě o 17 kolách jsem ani neuvažoval:) Ale napíšu;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.