Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Mám problém s převodovkou. Občas vypadne pátá rychlost při jízdě bez plynu (z kopečka, dojíždění). Známý mi řekl, že to může být pravděpodobně synchronní kroužek což by znamenalo rozebrání převodovky. V servisu kam jezdím praidelně mi poradil, že je lepší koupit ojetou převodovku a jen to přehodit.

Mám modelový rok 2001, podle cebie rok výroby 2000 najeto 146000. Prosím poraďte jak toto vyřešit, popřípadě se podělte se zkušenostmi Díky

ještě dodávám, že se jedná o převodovku EGR

Editováno: , autor: Kulda
Vloženo

Zdarec,

mě jde zase blbě řadit za studena 2ka.Asi odešel synchron.Opravoval jste to už někdo?Potřebuju radu jak na to,nebo zda mám vyměnit celou skříň????? :feve:

Vloženo

Olej mám novej,origo náplň VW pro pětistupňové převodovky.Táhla jsem nedělal,ale myslí ze tím to nebude.Zlobí to jen za studena,jak se to ohřeje tak už to jde dobře.

Vloženo

TOM84: Skontroluj ci mas dost oleja v prevodovke po vymene. Synchronu je jedno ci ma olej teply alebo studeny. Musi fungovat spravne.Synchron bud je DOBRY alebo ZLY. :)

Oleje je dost,po vytočení zátky pomale odkapává.Nalil jsem tam 1.5L!Zkusím ty táhla,ale to neumím.Budu s tím muset někam zajed!!Nebo najdu tady někde návod??

Vloženo (editace)

Oleje je dost,po vytočení zátky pomale odkapává.Nalil jsem tam 1.5L!Zkusím ty táhla,ale to neumím.Budu s tím muset někam zajed!!Nebo najdu tady někde návod??

Stiahni si DP. Mas tam aj navod na nastavenie tiahla pre presne radenie prevodovych stupnou.

Editováno: , autor: PROCHY603
Vloženo

TOM84: Skontroluj ci mas dost oleja v prevodovke po vymene. Synchronu je jedno ci ma olej teply alebo studeny. Musi fungovat spravne.Synchron bud je DOBRY alebo ZLY. :)

teplota a tim pádem hustota ojeje má na řazení vliv proč by se jinak často řešil problem s řazením u nejmenovaných značek aut výměnou oleje do manuálu za olej do automatu B)

Vloženo

Dvě hodiny jsem se dupal se seřízením bowdenů-zatím bez výsledku. Měnil už někdo synchronní kroužek páté rychlosti? Dá se to vyměnit i bez demontáže převodovky?

Vloženo

teplota a tim pádem hustota ojeje má na řazení vliv proč by se jinak často řešil problem s řazením u nejmenovaných značek aut výměnou oleje do manuálu za olej do automatu B)

:palec2: Ked das spravnu normu oleja do prevodovky tak teplota oleja nemoze ovplivnovat radenie rychlosti. ;)

Vloženo

Notobi ma pravdu teplota oleje ma pomerne velky vliv na razeni. Ja mel mrcedesa W123 a mel sem manualni prevodovku a kdyz sem tam nalil olej do manualu tak to neradilo musel sem tam dat do automatu :palec2:

Tak sem seridil tahla a pecka uz mi tam jde jednicka:))) ale chce to vymenit cely bohuzel uz to ma hodne nalitano.

Vloženo

Notobi ma pravdu teplota oleje ma pomerne velky vliv na razeni. Ja mel mrcedesa W123 a mel sem manualni prevodovku a kdyz sem tam nalil olej do manualu tak to neradilo musel sem tam dat do automatu :palec2:

Tak sem seridil tahla a pecka uz mi tam jde jednicka:))) ale chce to vymenit cely bohuzel uz to ma hodne nalitano.

:palec2::smich: Tak potom v zime ked je -10 vonku tak ani nezaradis prevodovy stupen. Ved aj ten olej v prevodovke ma -8stupnou. Alebo zohrievate ten olej v prevodovke. :);)

Vloženo

chlapče my se tu snažíme poradit že se určitý problemy s převodovkou daj řešit jen výměnou oleje za řídší z automatu a neni to poprvně co to takhle řeší nějaká značka auta a rozhodně je lepší zkusit vyměnit 2l oleje než se srát do převodovky lol

Vloženo

Prochy, tak jak reaguješ je absurdní stupidita. Ano, v minusových teplotách je řazení převodových stupňů obtížnější. Po zahřátí na provozní teplotu vše OK. Tuto problematiku zná každý průměrný strojař. Převodové skříně umístěné v zímních měsících mimo vyhřívané haly mají jiný "řídký" olej, ale o tom tady raději nebudu rozvádět polemiku.

Jde špatně řadit?? Dej řídký olej a pak případně dál reaguj.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...