Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, na nasi Felicii z nejakeho duvodu netroubi klakson. Na konektoru, ktery se pripojuje na klakson je pri troubeni 12V. Klakson pripojenej primo na jinou 12V baterku troubi. Zkousel jsem pres rezistor zmerit, jestli tim konektorem pri troubeni proteka vubec nejaky proud. Pri mereni s ruznymi rezistory (50 Ohm - 1 Ohm), ale multimetr nic nezobrazil. Nakonec jsem se odvazil zmerit primo zkratovy proud na konektoru. Ten je zhruba 1mA! Je jasne ze timto proudem bych nerozhoukal vubec nic. Nesetkal jste se s tim jiz nekdo? Nevite, kde by mohl byt problem? Predem diky za jakekoli rady.

Treba premerať kabeláž. Od tlačítka na volante až po konektor na klaksóne, vrátane pružného ukostrovacieho kontaktu na volantovej tyči.

na klakson je trvale přivedeno 12V a spínač ve volantu provádí uzemnění.

Myslím že pokud je tam těch 12V tak je v pořádku i pojistka.

Zkusil bych rozdělat volant, v podstatě 12V by mělo jít přes připojený klakson až do místa přerušení.

Takže si stačí ve volantu poměřit jestli je tam těch 12V na spínaném kontaktu nebo ne. A pokud ano, tak jestli po sepnutí to napětí pokračuje dál.

...... chce to logický postup

• 2 roky později...

Zdravím. Mám problém s klaksonem. Když mám vytáhlej klíček ze zapalování tak mi klakson funguje. Jakmile strčím klíček do zapalování otočím s ním, nebo nastartuji tak přestane fungovat. Nevíte čím to může bejt?

Zdarec, vím. Musíš sundat volant, krožek z hřídelky, vytáhnout měděný prstenec, očistit, napružit a složit opačným postupem zpět. Ve většině případů je to způsobeno tímto kolektorem. A že se jedná o tuto závadu zjistíš tak, že odemkneš volant, podržíš tlačítko houkačky a budeš pomalu otáčet volantem. Když bude chvilku troubit a chvilku ne, pak už příčinu poruchy znáš. Jo, ještě můžeš ten kolektor lehce máznout kontaktním tukem. Pak dej vědět, jak´s dopadl. Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Díky za radu, pokoušel jsem otáčet volantem ale klakson nefunguje již od odemknutí volantu.

Udělal jsem vše jak si psal ale problém to nevyřešilo. Nevíš co dál?

Psal jsi, že když je volant zamčený, že to troubí. Tak jsem z toho vycházel. Pak vyzkoušej zkratovat natvrdo ty kontakty ve volantu. A pokud by ani to netroubilo, pak může být chyba v kabelkáži anebo zarezlý klakson. To bys vyzkoušel tak, že místo toho klaksonu zapojíš žárovku třeba pětiwattovku, tak musí svítit naplno. pokud ne, pak tam budeš mít nějaký přechodový odpor např. v kabeláži anebo uhnilá kostra.

...Když mám vytáhlej klíček ze zapalování tak mi klakson funguje. ...

Klakson jako součástka funguje. Je OK i vedení k němu.

• 6 let později...

Dobrý večer, mám takový menší problém na Felicii 1.3mpi s klaksonem při zapnutém zapalování klakson nefunguje ale jak mile vypnu zapalování a vytáhnu klíček tak klakson funguje už si nevím rady. Děkuji za pomoc a odpověď 

• 6 let později...

Dobrý den ,potýkám se s tentýž problémem na pickupu . Přišel jste na problém? Vidím že je to starší vlákno. Díky za info

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.