Publikováno Prosinec 19, 200618 r Fabia 1,4 Mpi, 60000km, r.v. 2000,po výměně motorového oleje a ujetí cca 50 km se mi v různých časových intervalech rozsvěcuje kontrolka mazání s akustickým signálem, někdy zhasne hned jindy drží déle, kontrolou otevření víčka dolévání oleje tento stříká takže tam tlak je může to být pouze čidlo tlaku?
Prosinec 19, 200618 r Autor olej je OK, problém je v tom, že to dělá jen při zahřátém motorou a nedělá to pořád, uvažoval jsem o čerpadle ale to kdyby nejelo tak by to svítilo pořád, v diskusi Motor str. 17 jsem ten problem našel u "tomass" ale už tam není čím to měl způsobené
Prosinec 19, 200618 r Jakej olej si měl před tím a jakej ti nalili? Jinak esi to je jen čidlem tlaku tak to není drahé.
Prosinec 19, 200618 r Autor Auto je z předváděčky a nalévali tam polosyntetiku tak jsem to zachoval, zkusím to čidlo pak dam vědět jak to dopadlo.zatím dík
Prosinec 20, 200618 r Je to čidlo, v práci jsme to měli taky. Je umístěné, když se postavíš čelem k motoru, na bloku dole uprostřed.
Prosinec 21, 200618 r Měl jsem totéž. Čidlo vyměněno v červnu asi za 300Kč (nevím přesně), od té doby klid.
Prosinec 22, 200618 r Me to ted dela neco podobneho. Kontrolka se rozne jen behem jizdy, na volnobeh nic. Znamej mechos se na to dival a naznal ze je tam ubytek tlaku oleja.Takze auti ceka az se na nej nekdo dostane. Do noveho roku sem tedy bez auta a jen cekam co s tim bude. Snad taky jen prkotina typu pricpanej filtr. Btw: taky mam 1,4 MPI 50kw rok 2000 Upraveno Prosinec 22, 200618 r od kozlustechnykus
Prosinec 22, 200618 r Možná je ve vaně něakej bordel, kterej při vyšších otáčkách přicpe síto a čerpadlo nemá co sát...
Prosinec 22, 200618 r Olej ma jen 6000km ale je to mozny a projevovalo se to jenom kdyz byl motor v tahu , kdyz to znamej skusil bez kvaltu podrzet na 5000 ot tak nic, teprve az pri rozjezdu.
Prosinec 22, 200618 r Uvidime. Auti je ted v servise, snad to bude jen takovadle prkotinka a ne nejaka vymrdavka co budou 20hodin hledat a 20 sec spravovat
Prosinec 23, 200618 r Autor vyměnil jsem čidlo tlaku 145,- kč a je klid, když jsem se díval na to staré tak se olej tlačil kolem kontaktu až ke kabliku, jsem rád že to nebylo nic horšího.
Prosinec 25, 200618 r Nazdar. Kontrolka mazání mi taky svítila, blikala, pískala, čekám na opravu svazku, zatím jsem si přemostil asi deset drátů a konečně dneska přestala svítit. Olej je určitě v pořádku.
Leden 20, 200718 r taky se mi nedavno rozsvítilo čidlo tlaku oleje. Oleje je tam dost, má najeto 21 000, je to rok 2000, motorizace 1,4 MPI 50kW. Tak jsme s dědou odpustili trošku oleje (bylo tam max, ale opravdu MAX) a utáhli uzávěr oleje, a pořád. Nastartuju, a nic, a pak přidám, párkrát na neutrál dotáhnu na 2000ot. a už píská a bliká ... Ach jo. Doufám, že taky čidlo. Jelikož to bylo předtím dědy a on moc nejezdil, tak tam dal prý nějaký horší olej, prý to bude stačit ... Ale není špatný, ej to polosyntetika 10-40 nebo co
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.