Přejít na obsah

Připojení TomTomGo a pevné HF sady k Audienci ?

omicron

Doporučené příspěvky

Už jsem to tady myslím jednou někde načal, ale řeším současné připojení "auto" GPSky TomTomGo 700 a pevné HF sady Nokia k továrnímu radiu Audience.

Jde o to, že stávající stav, kdy je "těžká" HF sada Nokia připojena k Audienci, a umožňuje při příchozím hovoru (a jiných funkcích, jako je např. hlas. volba) rádio umlčet, a hovor z GSM poslat do autohifi, chci rozšířit o připojení TomTomaGo700. Ten rovněž umožňuje při generování hlasového navigačního pokynu utišení připojeného rádia, prostřednictvím rozšiřujícího "autokitu", který má také výstup MUTE.

Na nějakých fotkách zadního panelu Audience, které jsou zde někde vystaveny jsem si všiml, že má Audience snad 2 takové MUTE vstupy (alespoň to tak vypadalo), takže mě zajímá, zda-li to lze celé zapojit, aby byla Audience i nadále umlčována jak HF sadou, tak nově i TomTomGOem (resp. navig. jeho hláškami), ale aby HF sada měla i nadále nejvyšší prioritu, tzn. pro příchozí či odchozí hovor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja to v aute mam, GO700, ale nemam uz dalsi HF(coz s GO700 stejne postrada smysl). to mute, ktery je na GO je nepouzitelny, protoze to ma cca 2vterinovy zpozdeni, takze z hlasovy navigace slysis tak maximalne konec. takze ja to mam napojeny na PHONE v audienci. nejdriv jsem to asi tejden sice na ten mute mel, ale nefungovalo to korektne s BT handsfree v GO700, navi prikazy sice sly z autohifi dobre, ale prichozi hovor neskutecne hlasite zvonil a neslo to ztlumit. pak mi s tim v servisu neco udelali a rozhasilo se to uplne(prave to 2vt zpozdeni, takze je klidne i mozny, ze mi to jenom blbe zapojili). navic do toho mute z GO700 byl obcas slyset alternator. takze ted to mam na phone a navigace mluv jenom z krabicky(dneska to kdyztak vyzkousim, nejsem si ted 100% jistej) a naprosto to staci.(blby je, kdyz teda posloucham CD, protoze PHONE to CD uplne zastavi a pak se znova nacita, MUTE z GO700 to jen ztlumilo, to bylo lepsi, ale jinak nepouzitelny) snad je z toho co sem napsal aspon neco vypochopitelnyho, nejsem elektrikar, takze rikam jen dojmy a pocity...

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři

ja to v aute mam, GO700, ale nemam uz dalsi HF(coz s GO700 stejne postrada smysl). to mute, ktery je na GO je nepouzitelny, protoze to ma cca 2vterinovy zpozdeni, takze z hlasovy navigace slysis tak maximalne konec. takze ja to mam napojeny na PHONE v audienci. nejdriv jsem to asi tejden sice na ten mute mel, ale nefungovalo to korektne s BT handsfree v GO700, navi prikazy sice sly z autohifi dobre, ale prichozi hovor neskutecne hlasite zvonil a neslo to ztlumit. pak mi s tim v servisu neco udelali a rozhasilo se to uplne(prave to 2vt zpozdeni, takze je klidne i mozny, ze mi to jenom blbe zapojili). navic do toho mute z GO700 byl obcas slyset alternator. takze ted to mam na phone a navigace mluv jenom z krabicky(dneska to kdyztak vyzkousim, nejsem si ted 100% jistej) a naprosto to staci.(blby je, kdyz teda posloucham CD, protoze PHONE to CD uplne zastavi a pak se znova nacita, MUTE z GO700 to jen ztlumilo, to bylo lepsi, ale jinak nepouzitelny) snad je z toho co sem napsal aspon neco vypochopitelnyho, nejsem elektrikar, takze rikam jen dojmy a pocity...

Muj problem je ten, ze jiz mam HF od Nokie, ktera slape dobre (pres BT i drzak s nabijenim, N6230i), pripojenou k Audienci, a potrebuji do toho dokonfigurovat TomToma700. Jak to tak vidim (a poslouchal TT), asi ho necham kecat z jeho integrovaneho repro, nez by me stale zastavoval muziku z Audience...

Odkaz ke komentáři

Bolo by treba niekde vypátrať, ako je zapojený po novom ten audio vstup pod lakťovou opierkou. Možno by to išlo poriešiť rovnako, len neviem, či sa rádio samo prepne, ak zaregistruje signál, alebo sa to musí prepínať ručne.

Máte niekto popis, kam ste zapájali tu HF sadu na rádiu?

Odkaz ke komentáři

No myslím si, že to jde úplně v pohodě. Když jsem koupil auto a nechal jsem si namonotvat HF CK-7W od Nokie vše chodilo přes signal AUX. Pak mi jednou po opravě nešel zvuk z HF do repráků a tak jsem zjistil, že svorky se nelisujou, ale mačkají plochýma kleštěma, ale to je vedlejší hlavně jsem zjistil, že po opravě mi to jde teď přez vstup PHONE. No rozdíl nepoznáš - jen když zkusíš zavolat *11 na Eurotelu a v nastaveni hlasitosti v tom poslednim menu si budeš nastavovat tyto dva vstupy - jeden reaguje druhý ne. Mám Audienci a tam to takhle funguje.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
No myslím si, že to jde úplně v pohodě. Když jsem koupil auto a nechal jsem si namonotvat HF CK-7W od Nokie vše chodilo přes signal AUX. Pak mi jednou po opravě nešel zvuk z HF do repráků a tak jsem zjistil, že svorky se nelisujou, ale mačkají plochýma kleštěma, ale to je vedlejší hlavně jsem zjistil, že po opravě mi to jde teď přez vstup PHONE. No rozdíl nepoznáš - jen když zkusíš zavolat *11 na Eurotelu a v nastaveni hlasitosti v tom poslednim menu si budeš nastavovat tyto dva vstupy - jeden reaguje druhý ne. Mám Audienci a tam to takhle funguje.

To ferda25:

Dnes mi namontovali sadu nokia CK-7W, je pripojena cez PHONE vstup (na radiu sa zobrazi PHONE).

Ak je to naprd - zvuk je velmi slaby, uplne utopeny v sume radia (hlasitost naplno). Ked pridam hlas na sade albeo na telefone, tak to zase skresluje...

Napr. vyzvananie ked niekomu volam je takmer nepocutelne!

Ako to funguje tebe??

Dik.

Odkaz ke komentáři

To ferda25:

Dnes mi namontovali sadu nokia CK-7W, je pripojena cez PHONE vstup (na radiu sa zobrazi PHONE).

Ak je to naprd - zvuk je velmi slaby, uplne utopeny v sume radia (hlasitost naplno). Ked pridam hlas na sade albeo na telefone, tak to zase skresluje...

Napr. vyzvananie ked niekomu volam je takmer nepocutelne!

Ako to funguje tebe??

Dik.

Mam ji take takto zapojenou, zcela bez problemu, jen jsem musel na pocatku nastacit urovne vstupu v tom audio menu, a take tim "tocitkem" od sady, kterym se sada ovlada ...

Odkaz ke komentáři

Ohledně toho šumu - něco je špatně - zkontroluj fakt jestli nemas zkratovany audio vstup do rádia od HF. Jak to popisuješ myslím si, že je to přesně ono. Jinak lze v menu audio skutečně vše nastavit, ale to co tady popisuješ bych spíš tak na 100% typoval na špatné zapojení dal bych na to krk. Pokud to chceš opravdu otestovat přidej hlasitost kolečkem na maximum a zkus parkrat zavolat na *11 třeba u Eurotelu - za chvíli máš přepálenou pojistku a HF přestane fungovet - na kolečku nesvítí to zelené světýlko. Ty konektory jsou hodně blízko a stačí jim málo a jdou do zkratu. Přesně to dělalo to moje, co mi tam špatně vrátili rádio. Chci se zeptat na verzi FW, ktere mate v radiu - u Audience me to tam pise 17.0.0. Tahle informace se vyvola po současném stisknutí šipky vpravo a vlevo za kolečkem přidávání hlasu - lze vyvolat kdykoliv. Lze zde aktivovat funkce i stale zapnuteho podsviceni displee na rádiu. Servisni menu ma tri možnosti: Hardware, Verze firmware a reset. Reset se provadi stisknutim kolečka v tomto menu pro zapnuti a vypnuti radia. Vyvolani dalsich menu je dano stisknutim nejblizsiho tlacitka jako když volím stanice rádia. V menu Hardware lze nastavit to stálé svícení. Menu samo za chvilku smizí a vše funguje jako předtím.

Odkaz ke komentáři

Ohledně toho šumu - něco je špatně - zkontroluj fakt jestli nemas zkratovany audio vstup do rádia od HF. Jak to popisuješ myslím si, že je to přesně ono. Jinak lze v menu audio skutečně vše nastavit, ale to co tady popisuješ bych spíš tak na  100% typoval na špatné zapojení dal bych na to krk. Pokud to chceš opravdu otestovat přidej hlasitost kolečkem na maximum a zkus parkrat zavolat na *11 třeba u Eurotelu - za chvíli máš přepálenou pojistku a HF přestane fungovet - na kolečku nesvítí to zelené světýlko. Ty konektory jsou hodně blízko a stačí jim málo a jdou do zkratu. Přesně to dělalo to moje, co mi tam špatně vrátili rádio. Chci se zeptat na verzi FW, ktere mate v radiu - u Audience me to tam pise 17.0.0. Tahle informace se vyvola po současném stisknutí šipky vpravo a vlevo za kolečkem přidávání hlasu - lze vyvolat kdykoliv. Lze zde aktivovat funkce i stale zapnuteho podsviceni displee na rádiu. Servisni menu ma tri možnosti: Hardware, Verze firmware a reset. Reset se provadi stisknutim kolečka v tomto menu pro zapnuti a vypnuti radia. Vyvolani dalsich menu je dano stisknutim nejblizsiho tlacitka jako když volím stanice rádia. V menu Hardware lze nastavit to stálé svícení. Menu samo za chvilku smizí a vše funguje jako předtím.

Dik za odpoved.

Nechapem to s tym *11? Prepali poistku??? Skus mi to prosim vysvetlit...Pokial viem vstupy radia su na zadnom konektore a tam je skrat vyluceny - je tam origo svorkovnica s origo pinmi...

Ja to mam teraz nastavene tak (aby vobec bolo mozne nieco pocut) ze v menu radia som nastavil hlasitost PHVOL na maximum (tusim 37).

Koleckom HF sady mam nastavenu hlasitost o jeden stupen nizsiu ako max. Tak to este neskresluje a je aj nieco pocut.

Aku mas nastavenu hlasitost ty?

A vies aj ako mas prepojenu sadu s radiom? V mojom pripade sa odcvikol origo Nokia reprak (aby sa ziskal konektor) a pripojilo sa to na piny vstupy radia (tusim sa volaju AF+ a AF- ci tak nejak)

Versiu FW pozriem.

Odkaz ke komentáři

Ta *11 je jenom testovaci volání na zákaznickou linku. Zda to zařízení se udrží v provozu. HF má jako každé zařizení svůj zesilovač a pokud je tomu jak říkám po té to určitě za chvilku musí přepálit pojistku. Ty konektory jsou v rádiu blízko sebe a pokud je někdo špatně nalisuje tak se mohou dotýkat - tj. vše dané na maximum a stejně nic neslyším. Je třeba si s tím pohrát jinak to zlobí. No a jinak mé nastavení hlasitost HF v první třetině a PHVol na 12. Ty tvoje hodnoty jsou moc vysoke - to uz šumí repráky sami o sobě jan jak jsou nabuzený zesilovačem.

Odkaz ke komentáři

Ta *11 je jenom testovaci volání na zákaznickou linku. Zda to zařízení se udrží v provozu. HF má jako každé zařizení svůj zesilovač a pokud je tomu jak říkám po té to určitě za chvilku musí přepálit pojistku. Ty konektory jsou v rádiu blízko sebe a pokud je někdo špatně nalisuje tak se mohou dotýkat - tj. vše dané na maximum a stejně nic neslyším. Je třeba si s tím pohrát jinak to zlobí. No a jinak mé nastavení hlasitost HF v první třetině a PHVol na 12. Ty tvoje hodnoty jsou moc vysoke - to uz šumí repráky sami o sobě jan jak jsou nabuzený zesilovačem.

myslim ze v tom problem nebude - akokolvek vytocim hlasitost na sade poistka sa nevypali....

Nevies ako mas robene audio prepojenie sada->radio? Tiez cez ten repro vystup?

Odkaz ke komentáři

HF jiný výstup než do reproduktoru ani nemá. Přidat hlasitost a nechat chvilku přidanou při volání na maximum. Další co mě napadá je chyba mezi telefonem a HF - pokud to máš kabelem. Pokud to je bluetooth musí být chyba jen v propojení mezi HF a Audiencí. Stav co popisuješ rozhodně v pořádku není a při hledání chyby bude nutné stejně nejspíš rádio vyndat. Pak se chyba najde snadno. Až uvidíš jak jsou dělané konektory do rádia dáš mi za pravdu.

Odkaz ke komentáři

HF jiný výstup než do reproduktoru ani nemá. Přidat hlasitost a nechat chvilku přidanou při volání na maximum. Další co mě napadá je chyba mezi telefonem a HF - pokud to máš kabelem. Pokud to je bluetooth musí být chyba jen v propojení mezi HF a Audiencí. Stav co popisuješ rozhodně v pořádku není a při hledání chyby bude nutné stejně nejspíš rádio vyndat. Pak se chyba najde snadno. Až uvidíš jak jsou dělané konektory do rádia dáš mi za pravdu.

Ja viem ze iny vystup ako na repro tato HF nema, iba som myslel ci to nie je vhodne nejako (impedancne a urovnovo) prisposobit...

Inak ten konektor poznam presne, ale pokial tam je original svorkovnica, skrat nehrozi.

tu je obrazok konektora radia

post-37-1150919816.jpg

Odkaz ke komentáři

Uzpůsobení vstupu si dělá Audience sama. Tam problém není. Jen nevím jestl jsti schopen podle tohoto schématu to dobře zapojit. Nevidím tam vstup AUX? Vím, že na to je přímo schéma v dílenské příručce Škoda. Já sám jsem to nikdy nezapojoval, ale nechával jsem to dělat přímo v servisu Škoda a byl jsem u toho. Jen jsem viděl, že museli vkládat nové kontakty do konektoru. Hale kam podle tvého návodu připojíš AUX a kam PHONE?

Odkaz ke komentáři

Uzpůsobení vstupu si dělá Audience sama. Tam problém není. Jen nevím jestl jsti schopen podle tohoto schématu to dobře zapojit. Nevidím tam vstup AUX? Vím, že na to je přímo schéma v dílenské příručce Škoda. Já sám jsem to nikdy nezapojoval, ale nechával jsem to dělat přímo v servisu Škoda a byl jsem u toho. Jen jsem viděl, že museli vkládat nové kontakty do konektoru. Hale kam podle tvého návodu připojíš AUX a kam PHONE?

s tym vstupom AUX je to dobra poznamka - neviem. Ten obrazok s popisom pinov je nalepeny na radiu...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...