Přejít na obsah

Chyba airbag


MartinB Octavia 4x4

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych radu nebo alespoň náznak nějakého řešení.

Mám 1.9 TDiPD. Po celou dobu bylo vše v pořádku i Vag nehlásil žádný problém a najednou začala svítit kontrolka. Tak jsem s tím zajel do servisu, kde to připíchli na Vag. Nejprv se to tvářilo jako sporadická, ale pak to tam bylo natvrdo- 00589 Roznětka 1 airbagu na straně spolujezdce N131 - hodnota odporu příliš velká. A řekli že to bude na dýl, že to bude nejspíš kabeláž nebo konektor, ať se objednám. Tak jsem tam přijel znovu, sundali schránku u spolujezdce, připíchli to na Vag a dle nejakého postupu měli opticky zkontrolovat kabeláž. Mechanik na to mrknul a řekl, že je kabeláž v pořádku, odmáčkl Vag a napsalo mu to vyměnit modul airbagu, který přijde na 15000kč. Když jsem namítak, že kabeláž znamená od řídicí jednotky k modulu, odvětil že kdyby to bylo v kablíku, že by naskočila jiná závada, že je to určite v tom modulu a hotovo a dále nic nerozebíral. Když jsem koukal do DP, tak k roznětce vedou pouze dva kablíky-nevím, jak by Vag zjistil chybu na kablíku, je to možné že by ji mohl zjistit? Jaký pak má kód? Ze schématu je patrné, že velký odpor může způsobit přerušený kabel, studeňák na svorkovnici a nebo až v poslední řadě ta roznětka. Jde kablík nějak proměřit aby to náhodou nevylítlo? Jak z toho ven? Za radu moc děkuju.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi by som si našiel oba konce kabeláže a pri odpojenej baterke by som cih vypojil a premeral ohmmetrom. Teda či káble nie sú prerušené a prípadne či nie sú navzájom alebo o kostru skratnuté. Ak by boli káble OK, tak by som skúsil pripojiť nejaký iný modul airbagu na moju kabeláž. Ak by VAG písal OK, chyba je v airbagu, ak nie, tak asi v RJ airbagov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...