Přejít na obsah

Tempomat a všetko s nim súvisiace.


Pepa007

Doporučené příspěvky

ahojte vsetci...potrebujem poradit...kupil som si auto zhruba pred mesiacom ale nefunguje tempomat...pozetal som cez vag a mal by byt aktivovany...teda ukazuje mi S200SG v kontroleri 01 namiesto toho S000SG.znamena nieco ta 2?mam podozrenie na packu...da sa to niekde zistit VAGom?

a ak by bola zla packa konektory na tych 3 druhoch packach su rovnake?chcel by som trocha iny typ ako tam mam.dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, myslíte, že je využitelný tempomat ve fabii 1.9 SDI? Nevím, zda 47kw zvládne držet rychlost třeba do kopců apod..Mám na mysli rychlosti do 140 kmh. Pokud někdo z vás už tempomat s tímhle motorem má, dejte mi pls vědět, jak to fachá a jestli to má cenu kupovat;-)

Jinak přemýšlím, jak tempomat drží rychlost když jedu z prudkého kopce? Nebo v tomto případě auto zrychluje pokud to neubrzdí motorem?

Díky!!!

Edit:

Vím, že do fabie 1.9SDI lze namontovat tempomat, ale zajímají mě zkušenosti Vás, kteří ho v autě s tímhle motorem máte. Jedna věc je, že ho lze funkčně namontovat a druhá je, jestli motor je schopen danou rychlost stabilně udržet a aby při jízdě do kopce neměl plyn "na podlaze" a auto stejně zpomalovalo, protože zkrátka chybí výkon. To by pak šla spotřeba asi dost nahoru a užitek tempomatu by vlastně nebyl, kdyby to v každém druhém kopci neutáhl..

Takže mě zajímá zkušenost Vás, co tempomat máte v 1.9 SDI. Udrží Vám tempomat danou rychlost bez problémů i do kopce? Má cenu si tempomat do fabie 1.9 SDI domontovat? (danou rychlostí myslím povolenou rychlost na dálnici 130kmh)

Díky!!!

Editováno: , autor: xkoll108
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, moje zkušenosti jsou asi takovéto: na R35 mezi km 298 a 290 (ve směru Olomouc) je celkem kopeček, tam v plném autě téměř neudržím ani tu stovku. Naopak v místech, kde je to dost z kopce (třeba R46 hned za Olomoucí na Prostějov, nebo v obci, když držím padesátku) se auto rozjede víc. Je to v okamžiku, kdy je spotřeba nulová, jinak než motorem mi tempomat nebrzdí a ono pak zrychluje... Já jsem spokojen, ale ne všichni jezdí 110 max...

Editováno: , autor: myrha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj! Mám 1.9SDi a namontoval jsem tam tempomat asi před 3 roky, vše je v pohodě, jsem s ním spokojený, nejezdím teda plně naložený, ale rychlost to drží v pohodě a spotřeba je normální, dle počítače průměr 4 litrů/100km na trase Praha-Kolín - Žďár nad Sázavou . Auto najeto 205 000 Km.

Editováno: , autor: Zbynek1968
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host vomáčka

Ahoj koupil jsem fabii po fl 2005/elegance a nevím si rady s tempomatem, jak jej aktivovat. Držím si rychlost s plynem třeba 70, páčku přepnu z off do středu, pak jednou zmáčknu tlačítko z leva, pustím plyn a nic to nedělá.

Dělám něco špatně, případně jaká je nejčastější závada ?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes mi jej zapojili a funguje. Jen nevím co a kam. Viděl jsem že jeden kabel zapojili do komfortky druhý do té mezistěny a třetí mi dali na světla. Místo na brzdu. Vadí to, nebo je vše v pořádku. Nechápu důvod té brzdy temp. funguje jak má.

No a co ještě chceš řešit když ti to někdo udělal a vše ti funguje? Princip zapojení tady asi nevysvětlíme jednou větou. Zapojuje se do příčné stěny -tam jde do ř.j. motoru, do BSG ta hnědá svorkovnice,do páčky a pod pedál brdy 15, nebo jak píše Milhausek na 15 do pojistek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...