Přejít na obsah

LAMBDASONDA


sinner33

Doporučené příspěvky

Přes VAG - diagnostická zásuvka je u Favoritů v motorovým prostoru pod kapotou na levým podběhu, kousek od ŘJ motoru. Feli už to měla vychytanější, VAG-com konektor měla u nohou spolujezdce u pojistek. Přesný postup nevím, nikdy jsem to sám dělat nepotřeboval - ale výmaz paměti závad by neměl být problém pro kohokoliv, kdo má komunikační kabel a v notebooku potřebný soft.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Nejsem si jistý, jestli ŘJ ve Favoritu bude přístupná takovému postupu - neboli že přepnutá do nouzového režimu po zjištěné nefunkční lambda-sondě se pouhým odpojením od napájení resetuje a pojede dál, jako by se nic nestalo. Ale zkusit to můžeš... Každopádně na výpisu z VAGu to uvidíš, jestli se závada vymazala, nebo jestli ŘJ dál jede v nouzovém režimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím říci že ŘJ Bosch Monotronic je dostatečně blbuvzdorná a dokáže nouzově řídit motor při výpadku všech čidel (hurá !! , hanba všem ,,moderním" křápům ) - kromě snímače kliky - dobré vozit náhradní. Zkoušel jsem odpojovat lambdu ale nijak se to na jízdě neprojevilo - max emise, spotřeba - neřešim. Favorit se na diagnostiku připojuje prošku hůř - nemá klasický OBD ale musí se připojit dráty do konektoru za podběhem. Diagnostika toho stejne moc nepoví - umí akorát rozpohybovart servomotor volnoběhu a vypsat paměť závad - pokud dokáže sama závadu identifikovat. Snímače je lepší změřit ohmmetrem zdali nedávají špatné hodnoty , hallův snímač vyšroubovat a zkusit magnetem atd. atd ....Každopádně : Výrobce řj. BMM udává 10 minut odpojit baterii. Pak nastartovat motor, vubec se nedotýkat pedálu plynu, nechat 5 minut běhat na volnoběh. ŘJ si sama nastaví volnoběh a adaptuje se. tzn. ukládá specifická provozní data a dle toho řídí motor. Ř

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...