Petryeti Vloženo 28. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2011 Kdo mi vypne asistenta rozjezdu ? Nemůžu si hrát se spojkou při rozjezdu. V servisu to neumí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heki Vloženo 28. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2011 (editace) Promiň, ale co je to za blbost? Asistent ti vypne v okamžiku, kdy se dotkneš plynového pedálu... Editováno: 29. Listopad 2011, autor: Sranki prosim, necitovat predchadzajuci prispevok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 3. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2011 mohu i vypnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 Promiň, ale co je to za blbost? Asistent ti vypne v okamžiku, kdy se dotkneš plynového pedálu... Vypne se při zvýšení ot. na 1000 a ne při pouhém dotyku plynu. Mám zvyk rozjíždět se bez plynu. A měnit to nehodlám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 mohu i vypnout Ozvu se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 Vypne se při zvýšení ot. na 1000 a ne při pouhém dotyku plynu. Mám zvyk rozjíždět se bez plynu. A měnit to nehodlám. Rozjíždět se do kopce se stoupáním 3 % a více (od tohoto sklonu je asistent aktivní) na volnoběh mi nepřijde jako dobrý nápad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heki Vloženo 15. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2011 Rozjíždět se do kopce se stoupáním 3 % a více (od tohoto sklonu je asistent aktivní) na volnoběh mi nepřijde jako dobrý nápad. Souhlas! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 29. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2011 (editace) Rozjíždět se do kopce se stoupáním 3 % a více (od tohoto sklonu je asistent aktivní) na volnoběh mi nepřijde jako dobrý nápad. Proč ne ? Protože neumíš ovládat své auto ? Potřebuješ berličku, která nahradí Tvou lenost ? Neschopnost ? K čemu je takový asistent vlastně dobrý ? No, k rychlejšímu opotřebení spojky určitě. Editováno: 29. Prosinec 2011, autor: Petryeti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa304 Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 I když to zní paradoxně, tak u motoru s dvojhmotovým setrvačníkem se spojka opotřebuje prakticky stejně při spínání při nízkých jako při vyšších otáčkách. Musí totiž navíc při spínání kompenzovat vysokou nerovnoměrnost otáček klikového hřídele (na kterém "visí" jen část hmoty setrvačníku), která se zvyšuje s klesajícími otáčkami. Poznáte to na rozdílu zvuku motoru při zařazeném neutrálu a sepnuté/vypnuté spojce. Rozjíždění na volnoběh tudíž nijak spojku nešetří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 30. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2011 Rozjíždět se do kopce se stoupáním 3 % a více (od tohoto sklonu je asistent aktivní) na volnoběh mi nepřijde jako dobrý nápad. Proč ne ? Protože neumíš ovládat své auto ? Potřebuješ berličku, která nahradí Tvou lenost ? Neschopnost ? K čemu je takový asistent vlastně dobrý ? No, k rychlejšímu opotřebení spojky určitě. Odpovím nejdříve na otázky, které nejsou zrovna věcné. Po pravdě nechápu na základě čeho si myslíš, že neumím ovládat své auto. Pokud vím, neznáme se. Stejně tak nevím, na základě čeho předpokládáš, že jsem líný, potřebuji nějakou berličku nebo jsem dokonce neschopný. Auto jsem kupoval s výbavou, která už tento asistent obsahovala. Pokud bych ho měl dokupovat, tak jedině za cenu zapnutí u šikovného mechanika. Jsem rád, že tam je, protože se může hodit mojí manželce i mému synovi, který si právě dělá řidičák. Je to o pohledu na věc. Předpokládám, že jiné asistenty (např. posilovač řízení) ti nevadí. Tento slouží k nahrazení nutnosti práce s ruční brzdou při rozjezdu ve větším kopci, což může dělat začátečníkům a méně nadaným jedincům potíže. Pokud tento zrovna nevyužiješ, neznamená, že ostatní jsou na tom stejně. Možná by bylo lépe si léčit svoje komlexy na jiných místech. K otázce proč se nerozjíždět do kopce se stoupáním 3 % a více - protože na to není auto stavěné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 (editace) I když to zní paradoxně, tak u motoru s dvojhmotovým setrvačníkem se spojka opotřebuje prakticky stejně při spínání při nízkých jako při vyšších otáčkách. Musí totiž navíc při spínání kompenzovat vysokou nerovnoměrnost otáček klikového hřídele (na kterém "visí" jen část hmoty setrvačníku), která se zvyšuje s klesajícími otáčkami. Poznáte to na rozdílu zvuku motoru při zařazeném neutrálu a sepnuté/vypnuté spojce. Rozjíždění na volnoběh tudíž nijak spojku nešetří. No, zvuk mám stále stejný i po 70000 km. Asi to bude tím, že jsem si nechal vyměnit DHsetrvačník za "klasický". I když to někomu může znít paradoxně, tak u motoru s dvouhmotovým setrvačníkem se přiřazená spojková lamela, při rozjezdu vozu s vyššíma otáčkama motoru opotřebuje bez rozdílu dřív. Budu-li spojku pouštět 2 sec. při 800 ot. nebo při min. 1000 ot., kdy vypíná asistent, která spojka vydrží déle ? Dvouhmotový setrvačník pouze mírní rázy při spínání spojky a zabraňuje přenosu vybrací z motoru do převodovky a kabiny vozu. Jinou funkci nemá. Nedorovnává žádné otáčky. To by v sobě musel mít zakomponován synchron. Editováno: 13. leden 2012, autor: Petryeti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 13. leden 2012 Sdílet Vloženo 13. leden 2012 Odpovím nejdříve na otázky, které nejsou zrovna věcné. Po pravdě nechápu na základě čeho si myslíš, že neumím ovládat své auto. Pokud vím, neznáme se. Stejně tak nevím, na základě čeho předpokládáš, že jsem líný, potřebuji nějakou berličku nebo jsem dokonce neschopný. Auto jsem kupoval s výbavou, která už tento asistent obsahovala. Pokud bych ho měl dokupovat, tak jedině za cenu zapnutí u šikovného mechanika. Jsem rád, že tam je, protože se může hodit mojí manželce i mému synovi, který si právě dělá řidičák. Je to o pohledu na věc. Předpokládám, že jiné asistenty (např. posilovač řízení) ti nevadí. Tento slouží k nahrazení nutnosti práce s ruční brzdou při rozjezdu ve větším kopci, což může dělat začátečníkům a méně nadaným jedincům potíže. Pokud tento zrovna nevyužiješ, neznamená, že ostatní jsou na tom stejně. Možná by bylo lépe si léčit svoje komlexy na jiných místech. K otázce proč se nerozjíždět do kopce se stoupáním 3 % a více - protože na to není auto stavěné. To, že mám mít nějaké komplexy mne opravdu dostalo. Hodně jezdím s V3S a ta opravdu posilovač nemá. Jinak motor 1.2 TSI na to opravdu stavěný nebude. Sorry, potřebuješ asistent. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 16. leden 2012 Sdílet Vloženo 16. leden 2012 Rozjíždět se do kopce se stoupáním 3 % a více (od tohoto sklonu je asistent aktivní) na volnoběh mi nepřijde jako dobrý nápad. Možná se pletu, ale domnívám se, že stoupání 3% je asi tak 2.7° odklon od roviny. Kdo na tak "prudké" stoupání potřebuje asistenta ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
big Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 Mám dotaz olhedně asistentu ,dá se dodatečně aktivovat i na dvojkolce 1,2 active r.v květen 2011? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viste Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 Mám také předokolku s 1,2 TSI z června 2011 a asistenta tam mám (dovezeno ze Slovenska, kde ho montují v základu). Takže by to jít snad mělo. Ptej se uživatele Vaša o pár řádků zpět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mylys Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 Asi neda, dnes sem byl u Vasi v Prostejove a rikal mi, ze tam chybi nejaky cidlo naklonu apod. Jde to pry aktivovat pouze u aut s Haldexem a tedy jinou jednotkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artigas Vloženo 24. leden 2012 Sdílet Vloženo 24. leden 2012 Už jsem to tu někde psal. Před asi půl rokem mi Vaša řekl něco podobného – u 1.4TSI se musí doplnit „něco“ v ceně řádu tisíců a pak lze aktivovat asistenta rozjezdu. Zdálo se mi to drahý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petryeti Vloženo 26. leden 2012 Sdílet Vloženo 26. leden 2012 Mám dotaz olhedně asistentu ,dá se dodatečně aktivovat i na dvojkolce 1,2 active r.v květen 2011? Pokud má vozidlo náklonové čidlo, které je nad čelním zrcátkem, tak to jde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pulauten Vloženo 28. leden 2014 Sdílet Vloženo 28. leden 2014 Asistent rozjezdu do kopce je jen pro blbce, co se neumi rozjizdet do kopce. V zivote jsem na rozjezd nepotreboval rucni brzdu, to je rovnez tak pro neumetely. Jenom to zdrzuje a otravuje. Pokud nekdo vi, jak to vypnout, dejte mi vedet na pulauten@gmail.com. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidek.c Vloženo 31. leden 2014 Sdílet Vloženo 31. leden 2014 mam asistent v Yetim a v Superbu a je to dobry a takovej nazor,ze je to pro blbce vypovida ovsem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 31. leden 2014 Sdílet Vloženo 31. leden 2014 Asistent rozjezdu do kopce je jen pro blbce, co se neumi rozjizdet do kopce. V zivote jsem na rozjezd nepotreboval rucni brzdu, to je rovnez tak pro neumetely. Jenom to zdrzuje a otravuje. Pokud nekdo vi, jak to vypnout, dejte mi vedet na pulauten@gmail.com. Né každý je taký ge-roy jak ty, jinak plně souhlasím s "davidkem.c". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 28. Únor 2014 Sdílet Vloženo 28. Únor 2014 Né každý je taký ge-roy jak ty, jinak plně souhlasím s "davidkem.c". Vypnout diagnostikou v kodování... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kstehno Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Najde se tady někdo z Vysočiny kdo to umí přehrát? Dneska jsem byl ve Škodovce a nešlo jim to, tak to chci mít potvrzené než vzdám boj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 Kontaktuj kolegu s nickem Milhausek je z Humpolce a něco umí, třeba se domluvíte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 29. Květen 2014 Sdílet Vloženo 29. Květen 2014 (editace) Zde vždy platí pravidlo, že lze zapnout jen u aut s pohonem 4x4(pokud nebyl koupen jako součást výbavy vozu). Editováno: 29. Květen 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.