Přejít na obsah

Hertz DSK 165.4


Doporučené příspěvky

  • o 4 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 8 měsíců později...

Nedavno jsem pořídil Fabii 1 kombi. Do předních dveří přijdou Hertz DSK 165.4, mam je vyndaný z předchozícho auta (vlastně už jsem je budu dávat už do 5. auta), vůbec neuvažuju o jiných komponentních repro. S těmito jsem již dlouhou řadu let velmi spokojen. Možná i díky rádiu Alpine CDE-9827. Co mě trápí víc jsou zadní repro ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...zadní reproduktory do combi jsou omezené na velikost 4x6"

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/165-2-4x6/5/1390-B52-Z4630

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/165-2-4x6/5/1449-Kicker-DS460

...u těch Hertz je hloubka na hraně a budou se dotýkat stahovačky.Používám tyto...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/620-Autotek-A6-2C

...jejich instalace je bez jakýchkoli úprav a vše sedí i výškový reproduktor do původních míst.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdar, mám fabii combi, přední dveře mám repro hertz 165,4 musel jsem pod to dát podložky ale jen tak tak se to tam vešlo jsou moc hluboký ty repráky. a dozadu jsem dal Vibe 100 a musel jsem si udělat podložky ze dřeva mezi interier a repro. Mám je tedy na origo místě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na DSK 165.4 jsem do předních dveří dával kroužky, který jsem doma vyrobil z mnohovrstvý kvalitní překližky. Měla tloušťku 21 mm a já potřeboval celkem 36 mm. Čili jsem musel udělat po dvou na jedny dveře, dát je na sebe a tloušťku jednoho mezikruží upravit. Mezi spodní kruh a plech dveří přišel kruh z velmi tvrdý gumy s plátnem o tloušťce 2 mm. Následně jsem všechny dosedací plochy zatěsnil silikonem. Mezi horní kruh a koš repráku jsem použil pěnový těsnění z originálního repráku. Kruhy drží do plechu dveří za 4 šrouby M5 se zápustnou imbusovou hlavou, samozřejmě pod tím pěnovým těsněním. Repráky do kruhů za samostatný šrouby plastu (jemnější závit než vruty do dřeva. Výškáče nebyl žádnej velkej problém umístit na originální pozice. No, po chvilkách jsem si s tim hrál a výsledek rozhodně stojí za to. Třeba to někomu pomůže.

Nicméně si pořád nevim rady co s tim zadkem (combi). Teda rozhodně vim, že odpojim origo výškáče v zadních dveřích (to je absolutně nesmyslný umístění - základní analfabetismus soudruhů z VolskýhoWágenu). Zadní repro 4 x 6" se mi moc nepozdává. Ale mnohem více se mi nepozdává jeho uchycení - oproti dobře vyřešeným předním repro jsou zadní pravý opak. Nepevné uchycení pouze v plastu se mi sice vůbec nelíbí, ale akcetuji ho, protože to automobilky takhle prostě vyrábí (u vozidel těchto tříd). Víc mě ale zařáží fakt, že není ani oddělen prostor mezi přední a zadní částí repráku, což způsobuje akustický zkrat, a to tím nejhorším způsobem. Tohle ve mě pouze posiluje doměnku o demenci inženýrů koncernu VW, resp. lidí, kteří to pustí do výroby. No nic. Zbývá tedy otázka jak to vyřešit. Nejjednodušší cesta je koupit nějaký lepší repro 4 x 6". Já bych ale rád použil osvědčený Hertz DCX 165 (koax.). Na origo pozici je nedostanu. Napadla mě úprava přední části rolety kufru, ale to by bylo složitý a nepraktický. Pohrávám si myšlenkou adaptování těhle repáků do prostoru kufru - do tapecírunkových bočnic ("kapes"). Samozřejmě bych tam musel vytvořit uzavřenou ozvučnici ze dřeva a kapsy by se celkem zmenšily. To by mi ale zase tolik nevadilo - místa je hafo kolem rezervy. Nebo bych tam možná frknul komponentní repro, to teď není úplně podstatný. Podstatný jsou pro mě zkušenosti - nemáte to takhle nebo podobně někdo? Neviděli jste to někde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...