Přejít na obsah

Piwell84

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Piwell84

  1. Super, díky moc ? Měl jsem to nějaký rozhašený, bylo slyšet cvakání a neofukovalo mi sklo. Bál jsem se komplikovaný opravy. Mám OII předface s climatronicem. Stačilo ale udělat kalibraci dle návodu (stisk ECON + ofukování xichtu - zobrazí se jakýsi hieroglyf s nápisem FR) a po asi půlminutový kalibraci klapek vše fachčí jak má ?
  2. Byl jsem pak ještě jinde pro díly. Při přehazování motůrků z auta na auto jsem zjistil, že můj motůrek nechodí. Bohužel i jiný funkční (odzkoušený) motůrek mi v mým autě stejně nešel. Nicméně motůrek jsem si koupil. Chtěl jsem se pak doma mrknout na relé. Jak jsem s těma relátkama nějak zahejbal, najednou mi to začlo chodit. A protože relé cvakalo i předtim, ale nic se nedělo, usuzuji, že byl někde blbej kontakt, někde za relátkem ... nicméně zatim to bezchybně chodí tak to nechávám bejt. Co s tim teď taky, že jo ...
  3. Tuhle výměnu jsem absolvoval taky na předface. Po připojení Swingu na stávající gateway K mi to baterku nevybíjelo. Pak jsem připojil Yatour MP3 (SD, USB, AUX "náhradu" CD changeru) a začlo to baterku vyžírat, brutálně. Gateway AA jsem měl už na cestě, po výměně a nakódování v pohodě. Taky mi nejde nastavení hlasitosti z volantu, jinak jede vše. Mimo toho, že nedokážu rozsvítit displej naplno (to se ještě se starou gatewayí nahodile samo povedlo).
  4. Tak mě taky zadní stěrač nejde. Ale vůbec. Ostřikovač ano. Relé zadního stěrače slyším sepnout i rozepnout. Na konektrou stěrače je GND (hnědá), spínaných 12V (tuším černá) a 2 slabé zelené kablíky (1. myslím s bílým pruhem a 2. s červeným). Na těchto drátech je také trvalých 12V. Ke všemu na nich 12V proti kostře zůstane sepnutých i po vypnutí zadního stěrače, vlastně na všech 3 drátech proti GND. Motůrek samotný jsem rozebral, vyčistil a promazal, ale problém přetrvává. Zkoušel jsem měnit za jiný motůrek z vrakoviště, ale taky se neroztočil (ale nemám jistotu, že byl OK). Pojistka logicky prasklá není. Proměřil jsem i vedení až do kufru (v pořádku), kde je po odpojení příslušného konekoru ta samá situace jako na konektrou motůrku. Ani v průchodce není problém. Diagnostika nenašla žádnou chybu. Zatím jsem neměl víc času zkoumat, stejně teď nevím kam se nasměrovat a co přesně hledat. Netušíte někdo? P.S.: Jedná se o O2 combi, m.r. 2005.
  5. Tak jsem to taky zkoušel. Držel jsem v ruce sadu od toho JOMu a moc důvěry to ve mě nevzbuzovalo. Doma se mi válely starý originální vzpěry víka kufru z Renaultu Clio II. generace (od r. 1998), kde jedna byla KO. Koupil jsem druhou stranu těch kloubků, tzn. kuličky. Měly jen s M8 závitem, takže 2ks utočit na M6 (do blatníku, pod ně jsem dal velký podložky). Vybrousit plastový koncovky vzpěr a voilá - nádherně sedí, otevření maximální, paráda. Jenže jak byl jeden KO tak to samozřejmě nebylo ono. Tak jsem na doporučení z návodu z octaviaclubu koupil vzpěry víka kufru na O1 combi (byly nejlevnější). Jenže mi kapota zaprvý málem nafackovala při otevírání a hlavně se strašně ztěžka zavírala, až se prohýbala. Holt vztlak 550N je hrozně moc. Tak jsem je vrátil a koupil ty na Clio II, ty mají 340N, to by mělo být OK. Když přišly a dal jsem je na auto, kapotu jsem nezavřel, chybělo asi 20 cm - měly delší tu silnou část. Na těch origo od Renaultu (mají logo s nápisem Renault, modrý nápisy) bylo zase vidět, že se na Cliu nezasouvají úplně do konce a proto na kapotu O1 byly akorát. Tohle byly Starline z autokelly. Takže jsem od souseda, jehož matka má Clio II, vzpěry zkusil prohodit - na Cliu ty Starline fungovaly perfektně, mě na kapotě O1 zase ty originální z Clia. Takže výměna (on zase byl rád, že má matka nový vzpěry). Schválně jsem měsíc počkal a testoval a konečný verdikt je ten, že fungují naprosto skvěle a naprosto bez problémů. Žádný další úpravy nebyly potřeba a vztlak 340N je úplně akorát. Takže sehnat originální vzpěry z Clia II, 4x 10mm kuličky a je vystaráno
  6. Piwell84

    Zámek dveří

    Naprosto stejný problém jsem loni taky řešil (plus mi nefachalo ovládání jednoho zrcátka) - jak už tu zaznělo, týkalo se to uhnilých pinů na řídící jednotce dveří.
  7. Já měl podobný problémy. Koupil jsem nový svíčky, spínač spojky, vyndal a vyčistil škrtící klapku a tak nějak se to zlepšilo, ale pořád to nebylo takový jaký by to mělo být. Předminulý týden jsem zaznamenal po zastavení auta, že je v kabině cítit benzín. Chvilku jsem tady na fóru hledal, čím to může být. Hadička odvzdušnění nádrže - ta část pod kapotou od bajonetu k filtru s aktivním uhlím. Byla v ní díra. Nahradil jsem tuto "harmoniku" obyčejnou benzínovou hadičkou. A hle - nejen, že už uvnitř auta po zastavení není cítit benzín, ale k mému velkému překvapení plyn najednou reaguje lépe a rozjezdy jsou od té doby v podstatě bezproblémové.
  8. Tak jsem mystifikoval a možná nejen sobě popletl hlavu. Fancarhifi má pravdu, přípravu pro zadní repro jsem neměl vůbec, musel jsem tahat dvoulinky od rádia až do kufru. Dělal jsem v nedávný době autorádia a repro celkem do 3 aut tak jsem si to zjevně s nějakým spletl a uvedl sebe a jeho v omyl. Nicméně to nebyla nijak zvlášť pakárna, šlo to docela dobře od ruky, čekal jsem, že odstrojit části palubky a prahy bude komplikovanější ... takže sorry.
  9. No právě ty jsem tam nenašel - hledal jsem stejný jako byly vepředu a za koberec jsem taky koukal. Snad budu mít zítra chvilku to ještě pořádně omrknout.
  10. Nedavno jsem si koupil O1 1.6SR 75kW (typ AVU), r.v. 2002, a pozoruju něco podobnýho. Především teď při chladnějších ránech, po ohřátí se tento problém minimalizuje. A nějak se mi zdá, že nejhorší je studený couvat. Už mi to párkrát chcíplo a holka se mi směje ...
  11. To je zvláštní protože když jsem si měnil rádio tak jsem na ISO konektoru auta jasně viděl obsazený všechny piny (4 repro) a dráty byly zamotaný do origo kabeláže auta - a fakt to nebylo dodatečně montovaný. Všechny dráty byly na pohled a na omak úplně stejný (mimo barev).
  12. Tak. A mě by zajímal můj případ - O1 liftback r.v. 2002, 1.6 75 kW výbava Ambiente. Původní audio šlo pochopitelně pryč. ISO konektor u rádia mám osazen dráty pro 4 repro, ale zadní repro z výroby nemám. Což mě teda nemrzí. Dozadu jsem si udělal redukce a dal Hertz DCX 130. Problém ale je, že dozadu k repro origo dráty nevedou. Inu - na jakém místě v autě se asi shovávají? Víte někdo? Nechce se mi tahat nový od rádia ...
  13. A prozradíte mi někdo jak se na ten senzor natočení dostanu abych ho vyčistil/vysušil? Mám kombíka 1.4 16V 74kW r.v. 10/2002, m.r. 2003 (motor BBZ). A je potřeba ho nějak přetěsnit nebo se jedná o vysráženou vlhkost? Mě světla někdy poblikávají, někdy ne. Kontrolka serva nesvítí, servo nevynechává.
  14. Já si pořídil tažný od slovenský firmy Galia. Koupil jsem pevný (resp. na dva šrouby - neodjímatelný bez nářadí), a to zcela úmylsně. Je celý pozinkovaný. Cena 1699 Kč v Elsa Group (www.tazne.cz). Montáž doma - je to dětská akce, ani by mě nenapadlo někomu platit za montáž 14 kg oceli na šesti šroubech. Potřeboval jsem jenom zásuvku - hliníkovou za 80 Kč. Pár drátů s bužírkou má doma snad každej. Chvíle práce a voilá - mám tažný za cca 1800 Kč. Ještě na STK a na úřad, měl bych se vejít do 2000 Kč kompletně i s poplatkama. Přemýšlel jsem ještě o Westfalii (2140 Kč), ale v Elsa group mi to de facto rozmluvili, protože je to prý stejně kvalitní, jen se platí víc za značku (a není pozinkovaný). Netaham nic extra těžkýho a už vůbec ne každej den. Kdyby taky jo, nejezdil bych Fabií, že ano ...
  15. A ještě jeden nápad - 165ky do zadních dveří - myslim ovšem dveře kufru. Udělat redukce a vsadit je tam. Místo by na ně bylo. Uchycení ke dveřím by bylo hodně pevný. Co vy na to? nemá to někdo?
  16. Výtržek ohledně zadních repro do kombíka původně z jinýho tématu - sem to patří přímo: Nicméně si pořád nevim rady co s tim zadkem (combi). Teda rozhodně vim, že odpojim origo výškáče v zadních dveřích (to je absolutně nesmyslný umístění - základní analfabetismus soudruhů z VolskýhoWágenu). Zadní repro 4 x 6" se mi moc nepozdává. Ale mnohem více se mi nepozdává jeho uchycení - oproti dobře vyřešeným předním repro jsou zadní pravý opak. Nepevné uchycení pouze v plastu se mi sice vůbec nelíbí, ale akcetuji ho, protože to automobilky takhle prostě vyrábí (u vozidel těchto tříd). Víc mě ale zařáží fakt, že není ani oddělen prostor mezi přední a zadní částí repráku, což způsobuje akustický zkrat, a to tím nejhorším způsobem. Tohle ve mě pouze posiluje doměnku o demenci inženýrů koncernu VW, resp. lidí, kteří to pustí do výroby. No nic. Zbývá tedy otázka jak to vyřešit. Nejjednodušší cesta je koupit nějaký lepší repro 4 x 6". Já bych ale rád použil osvědčený Hertz DCX 165 (koax.). Na origo pozici je nedostanu. Napadla mě úprava přední části rolety kufru, ale to by bylo složitý a nepraktický. Pohrávám si myšlenkou adaptování těhle repáků do prostoru kufru - do tapecírunkových bočnic ("kapes"). Samozřejmě bych tam musel vytvořit uzavřenou ozvučnici ze dřeva a kapsy by se celkem zmenšily. To by mi ale zase tolik nevadilo - místa je hafo kolem rezervy. Nebo bych tam možná frknul komponentní repro, to teď není úplně podstatný. Podstatný jsou pro mě zkušenosti - nemáte to takhle nebo podobně někdo? Neviděli jste to někde?
  17. Na DSK 165.4 jsem do předních dveří dával kroužky, který jsem doma vyrobil z mnohovrstvý kvalitní překližky. Měla tloušťku 21 mm a já potřeboval celkem 36 mm. Čili jsem musel udělat po dvou na jedny dveře, dát je na sebe a tloušťku jednoho mezikruží upravit. Mezi spodní kruh a plech dveří přišel kruh z velmi tvrdý gumy s plátnem o tloušťce 2 mm. Následně jsem všechny dosedací plochy zatěsnil silikonem. Mezi horní kruh a koš repráku jsem použil pěnový těsnění z originálního repráku. Kruhy drží do plechu dveří za 4 šrouby M5 se zápustnou imbusovou hlavou, samozřejmě pod tím pěnovým těsněním. Repráky do kruhů za samostatný šrouby plastu (jemnější závit než vruty do dřeva. Výškáče nebyl žádnej velkej problém umístit na originální pozice. No, po chvilkách jsem si s tim hrál a výsledek rozhodně stojí za to. Třeba to někomu pomůže. Nicméně si pořád nevim rady co s tim zadkem (combi). Teda rozhodně vim, že odpojim origo výškáče v zadních dveřích (to je absolutně nesmyslný umístění - základní analfabetismus soudruhů z VolskýhoWágenu). Zadní repro 4 x 6" se mi moc nepozdává. Ale mnohem více se mi nepozdává jeho uchycení - oproti dobře vyřešeným předním repro jsou zadní pravý opak. Nepevné uchycení pouze v plastu se mi sice vůbec nelíbí, ale akcetuji ho, protože to automobilky takhle prostě vyrábí (u vozidel těchto tříd). Víc mě ale zařáží fakt, že není ani oddělen prostor mezi přední a zadní částí repráku, což způsobuje akustický zkrat, a to tím nejhorším způsobem. Tohle ve mě pouze posiluje doměnku o demenci inženýrů koncernu VW, resp. lidí, kteří to pustí do výroby. No nic. Zbývá tedy otázka jak to vyřešit. Nejjednodušší cesta je koupit nějaký lepší repro 4 x 6". Já bych ale rád použil osvědčený Hertz DCX 165 (koax.). Na origo pozici je nedostanu. Napadla mě úprava přední části rolety kufru, ale to by bylo složitý a nepraktický. Pohrávám si myšlenkou adaptování těhle repáků do prostoru kufru - do tapecírunkových bočnic ("kapes"). Samozřejmě bych tam musel vytvořit uzavřenou ozvučnici ze dřeva a kapsy by se celkem zmenšily. To by mi ale zase tolik nevadilo - místa je hafo kolem rezervy. Nebo bych tam možná frknul komponentní repro, to teď není úplně podstatný. Podstatný jsou pro mě zkušenosti - nemáte to takhle nebo podobně někdo? Neviděli jste to někde?
  18. Nedavno jsem pořídil Fabii 1 kombi. Do předních dveří přijdou Hertz DSK 165.4, mam je vyndaný z předchozícho auta (vlastně už jsem je budu dávat už do 5. auta), vůbec neuvažuju o jiných komponentních repro. S těmito jsem již dlouhou řadu let velmi spokojen. Možná i díky rádiu Alpine CDE-9827. Co mě trápí víc jsou zadní repro ...
  19. Ve fábii nevim. Měl jsem lagunu a tam pohoda. Kdysi jsem míval i R21 (pracovní název obejvák). Tam by nás mohlo bejt i víc
×
×
  • Vytvořit nový...