Publikováno Listopad 9, 201014 r Toto je téma vytvořené pro komentáře na stránce: První samoopravna SelFix v ČR
Listopad 9, 201014 r hmhm,nápad zcela určitě dobrý,zvláště pro majitele .......... rychlá úvaha,.....pokud využiji nabídky,pak patrně asi na zvedák a nejlépe v zimě a sám ,pokud to zvládnu (pouze pro manuelně zručné)pokud si pozvu někoho na pomoc,pak jedině kamaráda ZADARMO jinak je to nesmysl.......marním svůj čas-platím dílnu-platím mechanika a..........pokud nevyhledávám AUTORIZOVANÝ DRAHÝ SERVIS,pak cca každý druhý servis má cca za mechanické práce od 250-350.- za hodinu a já jsem v KLIDU a mám ZÁRUKU,sám sobě si těžko budu ručit.......... patrně nebudu zákazníkem,maximálně v nouzi,pokud nebudu muset se objednat xy dní dopředu,pak i to ztrácí smysl..........ale jinak nápad dobrý .......
Listopad 10, 201014 r Jirko, ja si naopak myslím, že zde je hodně lidí, co by si chtěli SAMI na autě cokoli udělat, ale nemají možnosti kde. Toto je jedinečná příležitost pro tyto lidi. A co se týče zvedáku, tak tam stačí malá ukázka zaměstnacem, který dohlíží na dílnu a není co řešit.
Listopad 10, 201014 r .....nápad dobrý, ale uvidíme tak cca po roce provozu, jak se to osvědčí Jak psal Sejis, je to v prvé řadě "dobrý podnikatelský záměr" - i když jak píši výše - uvidíme? Určitě nastanou momenty, kdy to mnoho z nás může potřebovat v určité nouzi, či jednoduché opravě. Ale ekonomicky to bude vycházet všelijak. Přeji úspěch a sám jsem zvědavej.
Listopad 10, 201014 r Olí,to není nic proti ničemu,já si nemyslím,že by to nikdo nevyužíval,určitě si to najde svou klientelu,jako podnikatelský záměr SUPER,základní vklad ,minimální obsluha /nájem -pokud existuje,dohled,úklid,platba za elektřinu a teplo a padla klec/a už se tobude sypat,pokud bude narváno,tot otázka....celoměsíční pronájem za jedno místo denně 12 hod.cca 40 000 tisíc to je raketa,za to mám pronájem cca 8 až 10 garáží nonstop!!!!!to je i 100x lepší nesmyslný operativní leasing Ale normální smrtelník to dá do servisu a s rukama v kapsách a v klídku si počká na výsledek a má záruku i na PRÁCI díly nevyjímaje,neb drtivá montáž vyžaduje k reklamaci montáž odborného servisu!!!!! Prostě a jednoduše,ja dám auta do servisu,kde mám stálé slevy a hodinová taxa nepřesahuje cca 25o.-kč to je o 65.- kč více o proti jejich pronájmu a to stále to dělám SÁM,nebo zadarmo s kamarádem,jinak je to finační nesmysl!!!!!
Listopad 10, 201014 r Jirko, to máš pravdu, ale právě i v mém okolí znám x lidí, co by si rádi sami udělali něco na svém autě a nemají kde. Jak sám říkáš, asi většina lidí využije servis, ale jsme stát kutilů a myslím, že právě pro tyto lidi se otevírají nové možnosti
Listopad 10, 201014 r Samozřejmě je super, že tady ta služba a možnost pro lidi je. Na druhou stranu se ale přikláním k názoru kluků, kteří tu možnost jen stěží využijí a nebudou jí asi vyhledávat. V článku k tomuto tématu mě zarazila informace spoluzakladatele samoopravny že: „Základní údržba a opravy i moderních vozů jsou ve skutečnosti velmi jednoduché a zvládne je úplně každý. Navíc je to jediný způsob, jak mít 100% jistotu nad kvalitou provedené opravy.“ Musel jsem se pousmát. Doba, kdy se dalo svépomocí na autech dělat cokoli a teď pominu opravdu triviální věci je myslím dávno pryč. Já raději auto svěřuji odborníkům. Obzvlášť dnes, když lze dohodnout a to i ve značkovém servisu (u neznačkových servisů je to skoro samozřejmost) možnost, mojí přítomnosti při provádění opravy, do které se mi nepromítne cena za stání v případě čekání na dodávku náhradních dílů, jejichž nutnost se na potvoru projeví při provádění samo domo opravy.
Listopad 11, 201014 r to možná ano, že neautorizované servisy maj cenu práce 250-300 Kč za hodinu, ale taky práci kterou udělaj za hodinu si napočítaj jako že to dělali hodiny 2 a klidně i víc....