Přejít na obsah

• Aktuální příspěvky

• Porsche loni ukončilo výrobu původního Macanu v Evropě, ne proto, že by chtělo, ale proto, že muselo. Tento benzínový crossover nesplňoval obecné bezpečnostní nařízení (GSR2), které vstoupilo v platnost v červenci 2024, což donutilo Zuffenhausen ukončit výrobu svého „dojného krávy“ na Starém kontinentu. Vůz je stále k dispozici v jiných částech světa, které nedodržují legislativu GSR2. Dny první generace Macanu jsou však sečteny, protože výroba skončí příští rok. Co bude následovat? Nový benzínový crossover. Co je v plánu? Tyto „významné dodatečné výdaje“ částečně alokované na investice do nových benzínových a hybridních motorů se projeví v novém crossoveru se spalovacím motorem. […] Článek Porsche potvrzuje uvedení nového benzínového SUV na trh v roce 2028 se nejdříve objevil na SKODAHOME.cz. Zobrazit celý článek
    • Zkusím oživit na tomto fóru už vpodst. mrtvé téma o náhodné zjištění, že můj Rapid s komfortními funkcemi oken už není na světě sám a pár dalších podobně upravených (vč. bratrského RUS Pola sedan) již existuje 😄. Navíc mají i další funkce, ke kterým jsem se u mého auta domotal jaksi jinou cestou (sklápění P zrcátka při couvání, výstražná a nastupovací světla ve dveřích) a funkce, které nemám 😏 (vnější nástupní světlo v patici zrcátek, sklopení zrcátek při zamknutí, ambient pásek tapce dveří atd.).  Jedná se o články na drive2.ru. První Druhý Třetí Je skoro otázka, pokud se zde rozvine diskuze i k dalším funkcionalitám krom oken, zda to pak neoddělit do samostatného vlákna 🙂.
    • Automobilky otočily. Konec spalovacích motorů v roce 2035 už podle nich není reálný (novinky.cz)
    • měli jsme MC na 18" kolech a  bez sportovního podvozku, podle mého má v COC uvedeny 18" kola jen MC, byť jde z výroby na standardních 17"
    • Bolo by dobre to napojiť na diagnostiku a sledovať Live data. Pretože z toho prvého videa to vypada akoby mala mechatronika v prevodovke nejaký problém. Pretože spojky spojila dosť nárazovo.  Pri druhom videu mi to zasa príde akoby turbo proste prestalo tlačiť. 
  • Vytvořit nový...