Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

4x4 Haldex

1. Zahájeno uživatelem Dubl,

Mám takový problém. Minulý týden jsem byl na pravidelném servisu ve 120 000 km a měnili mi olej i v Haldexu. Druhý den jsem zjistil, že když jedu na jedničku (třeba se rozjíždím na křižovatce), točím vlevo a přidám plyn na rychlejší odpich, tak mi začne levé zadní kolo škubat. Vypadá to jako přerušovaný záběr, ozývají se rány. Zjistil jsem, že to dělá jen když je to studené a jen při zatáčení vlevo a jen když se chci rychle rozjet. Jakmile jedu déle, tak se to neprojevuje (asi se ohřeje olej v haldexu). Žádná kontrolka se mi nerozsvítí (ani prokluz). Volal jsem do servisu, prý to slyší poprvé, ale že to nemám řešit. Pokud by se to zhoršovalo, mám přijet a nechat tam auto.…

2. Zahájeno uživatelem Joe1980,

Zdravim mam yetiho TDI 4x4 rv 2009, dnes som snim bol na prehlaidke po 60000 km, menili mi v Haldexe len olej, mal sa menit aj filter?Nasiel som na nete par info, že je bezudržbovy a že na Haldexe 4. gen. sa nemeni, je to pravda?Dakujem

3. Zahájeno uživatelem petr brandl,

Ahojky nevíte náhodou co znamená kod závady na pohonu všech kol 448 Čerpadlo Haldex spojky -V181 přerušené a 4x4 nejde .Před cca 6000 km mi mněnili olej v haldex a já si toho všiml až těď ,když jsem potřeboval do kopce na hlíně dík za odpověď

4. Zahájeno uživatelem PcGamer,

Zdarec, premyslim o koupi yetiho ve 4x4. Celkem se o najezd nezajimam pokud to neni 300 tis. Ale jak je to u 4x4?? Jestli uz 100 tis je dost nebo to v klidu vydrzi treba i tech 300?? Diky

5. Zahájeno uživatelem Fuzo,

Zdravím, tak jsem se doslechl o zvěrstvu, které nás u YETI 4x4 čeká. Je to nevypínatelné ESP Smrt ESP . Já mám zkušenosti při jízdě v hlubokém sněhu tyto. Pokud necháte zapnuté ESP po chvíli se motor sám udusí a zapadnete. Když vypnete ESP, začne se chovat v terénu / sněhu auto jako normální 4x4 . Jak budeme jezdit?

6. Zahájeno uživatelem Peetie,

Zdravím kolegy majitele Yetiho. Mám dotaz týkající se bzučivého zvuku od zadní nápravy. Ozývá se při zapnutém motoru, i když se auto nepohybuje. Napadá mě, že by to mohlo jít od haldexu, možná čerpadla oleje? Setkal jste se s tím někdo? Předtím jsem to nikdy neslyšel. Dnes se na sněhu po létě opět měla možnost připojit zadní náprava. Auto má tři roky a 55 tis. km, asi se podívá neplánovaně do servisu.. Je to 2.0 TDI 103 kW 4x4. Díky za rady!

• 6 odpovědí
    • 8,1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Fuzo,

Zdravím, jezdil jsem výjimečně opět terénem a moje 4x4 2.0 81kw se držela jak má. Ale Po vyjetí z terénu se v záběru a pouze v záběru, bez plynu nebo volnoběh nic, od pravého předního kola ozýval zvuk, jako když drhne kamínek o železo. Tak jsem zavolal známému jestli můžu k němu na rampu. Ale během jízdy k němu jsem jednou musel dát při výjezdu na hlavní víc plynu a tím pádem se ten zvuk ozval hlasitěji a kamínek se asi obrousil. Od té doby se to ozývá jenom výjimečně, ale ozývá. Jako když někde poskočím na nerovnosti a kamínek se otočí a zavrže. Nevíte někdo kde to může být? Zajímavé je, že jsem to měl na 30K (od března 2016 :-) ) prohlídce a mechanik to zjistil, ž…

• 5 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Jz73,

Zdravím všechny Yetisty, koupil jsem z MB předváděcího Yetiho přes bazar - roční ojeté vozy. Yetík je v perfektním stavu a jsem z něho unešen. Jen jedna vada na kráse mi kazí radost. Velmi často, když řadím na vyšší stupeň se z ozve jaké si "cvaknutí" z převodovky (nebo z jiného místa, nemůžu přesně říci). Napadá mě, že by to mohlo být ložisko ve spojce či něco kolem Haldexu (který neznám). Zvuk je markantnější při řazení v nižších otáčkách. Pokud řadím při více vytočeném motoru, zvuk je méně patrný. Auto má najeto 16.000 km, tedy skoro v záběhu. Motor 1.8 TSI, 4x4 Sice nevím, jak se k němu škodovácký jezdec choval, ale že by odešlo spojkové ložisko tak brzy se m…

• 36 odpovědí
    • 21tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Nakor,

Prosím o radu. Stál jsem zadkem do mírného kopečka, přední kola v bahně. Potřeboval jsem vycouvat, ale protáčela se přední kola a zadní kola zabírala buď málo, nebo spíš naprosto vůbec. Bylo nutné auto ručně postrčit, abych vyjel. Při následném testu na jiném místě to fungovalo stejně, přitom při ostatních kombinacích (různá kola v bahně, různý směr výjezdu) vše fungovalo tak jak mělo. Je to normální? Čekal bych, že v této situaci půjde všechna síla na zadní kola, která stála sice skoro o půl metru výš, ale na pevném podkladu, a že pohodlně vyjedu.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 5,1tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Celerjehnusnej,

Přátelé, jak je to ??? Suchá silnice. 90% jde na předek a 10% na zadek ??? Nebo i haldex 4 generace posílá vše na předek a až při prokluzu na zadek ???

• Pozitivní
    • 17 odpovědí
    • 19,6tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.