Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI

1. Zahájeno uživatelem Radix5,

Měnil jsem olej nalél jsem tam 2,5litra a ryska mně ukazuje, že je to plné auto tří dny stálo a ani po třech dnech to nekleslo. Nevíte čím by to mohlo byt dík moc. Mám strach aby tam nebylo neco spatne a nezadřel se mně. Když tam má vlést 3,5litru :-/a auto jsem nastartoval po vymene.Filtr jsem menil.

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem vonsakjakub,

Nazdar panove mam uz dost dlhsi problem s mojim supom no problem mne to vadi proste ked mam 1800otacok a to je jedno na akej rychlosti tak strasne zacne duniet ci huciat motor ale poriadne neda sa tovydrzat ale ako nahle vyjdu otacky nad 2000 otacok tak auto stihne tak nechapem co to moze sposobovat ci uz turbo alebo ja neviem vlnovec mam novy kontroloval som aj vyfuk a nic nieje nan nom vidiet ze by bol deravi alebo nejaku vadu zeby mal a a aj katalizator je ok len ci nahodou nieje nieco v nom zle ale ked som s nim zakival tak vyfuk bol tichucko nikde nic nebije ze bi bolo nieco vo vyxfuku rosipaneho takze neviem budem rad ak mi date nejaku odpoved lebo to hucanie mi ide…

• 3 odpovědi
    • 1,6tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem JanSuperb,

Ahojte muze me zde nekdo ze zasvedcenych poradit jak si pres vag prekontrolovat spravnou funkci vahy vzduchu, zdali podtlakove hadicky funguji jak maji a zdali turbo dava tolik tlaku co ma? jinak je tu nekdo ze zlina a okoli co by nato kouk odbornym okem? jinak mel jsem moznost jet ve 3 spech stejneho motoru a vykon je opravdu mizerny na rozjezd potrebuju pres 2 tisice jinak se to opravdu nechce hnout

• Pozitivní
    • 25 odpovědí
    • 15,2tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem wigorodeo,

Čau kluci koupil jsem superba rok 2003 motor 1,9 tdi 74 kw ted sme zistily v autoservisu že ve voze mam namontovanou řidici jednotku motoru z vw passat 4x4 stohoto duvodu mi stale blika žaveni a nekomunikuje abs problem je v tom že chci koupit jinou tu spravnou jendotku ale potřeboval bych vedet zda to musi byt jednotka uplne stejna nebo muže byt treba z 96 kw superbu nebo jinej rok kdo poradi

• 3 odpovědi
    • 1,7tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Airman64,

Zdarec pánové nemohl jsem si nevšimnout, že tu nemáme téma o žhavících svíčkách na motor 1,9TDi ... Tak začíná pěkně zima a bude třeba ty válce v -20°C pěkně nažhavit aby to pak chytlo :-) Co jste dávali za žhavičky ? jaka cena ? Jaka je jejich výdrž ? Spokojenost? Každopádně já teď budu kupovat nové a pak poreferuju jak jsem snima spokojen :-) Nabízí se mě varianty jako je Meyle 153,-Kč/ks Febi 224,-Kč/ks BOSCH 268,-Kč/ks

• 12 odpovědí
    • 11,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem TomASS!,

Zdarec chlapi, tak po výměně oleje v servisu (plus čištění a přidání nějakého speciálního maziva do oleje) mi auto po sešlápnutí plynu - zhruba od 2000 otáček, zaačně příšerně syčet, foukát, jako vysavač (jako by to chtěl odfouknout všechny kolem:)). Plus ještě ke všemu kolem 2000 začlo teď ještě i cukat. Do servisu jdu až ve středu, tak nevím jestli s tím můžu jezdit. A v servisu zatím také nemají tušení co by to mohlo být. Plus to teda začlo dost kouřit (šedý kouř) Nevíte? díky

• Pozitivní
    • 19 odpovědí
    • 32tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem jakubfotbal,

Při volnoběhu už sup vydává hrozné zvuky, je prodraný vlnovec. Chci někde objednat nový za nějakou dobrou cenu, ale potřeboval bych poradit, jakou velikost? Co se může stát, pokud se vlnovec delší dobu nepoškodí? Jedná se o 1.9TDI 96kw 2002.

• Pozitivní
    • 16 odpovědí
    • 7,3tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem spacewerk,

zdravím Vás, tak si takhle jedu do servisu na výmenu klapky klimy a 5km od servisu začal motor dunive bubnovat a řekl bych i nepatrne ztrati l výkon a zvuk byl jako zetor major.... předtim to byl : S1 AWX 1.9TDI96->115kW 350tkm rv01 Výkon se snižoval kde před service už nebyl skoro žádný, auto nekouří ale nemá výkon, sací hadice jsou OK, EGR zaslepený-nepropálený, vstřiky jsou zkontorlovaný všechny znova (před mesícem byl +. vstřik menen) motor hodne tlakuje po otevření víčko oleje neulítne ale je na hraně z merky oleje se po otevření kouří .... po odendání všech hadic a nechání jen sacích paroh s EGR ventilem motor fouká zpátky vzduch do sání že to mlát…

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 10,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Roy Jones jr.,

Na EGRu je z kazde strany dirka a z tech mi jde olej..je to na závadu? Auto jede dobre,necuka,tahne..jen me stve jak je to furt poblitý od oleje.Díky za rady..hledal jsem,ale vsude je jen jak vycistit nebo zaslepit.

10. Zahájeno uživatelem Macek-G,

Zdravim dobry den ci cau.Prosim potreboval bych poradit ohledne klimatizace.Chtel jsem naplnit klimosku tak jsem jel do servisu v Mimoni rikam parada konecne bude mraz v aute :-) jenze nejdriv probehla zkouska tesneni soustavy.Hned se nasel jeden problem vysousec byl prodreny to znamena ze to utikalo.Jeste ten den jsem si zakoupil novy probehla znovu zkouska tesnilo to vse cajk zatim nez napustila klima.A ted klima se napustila kompresor spinal jenze nechladila chladilo to asi 5-10 s studene a pak nic fouka mi porad venkovni teplota tak klima nejde.Pak jsem jsi vzopmnel jek jsem mel auto na rozvodech tak to mel napichnute a obdrzel jsem vysledky nejake chyby samozrejme.A …

• 3 odpovědi
    • 6,9tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem TomASS!,

Zdravím borci, máte někdo zkušenost, že sekvence na tiptronicu neřadí nahoru? Dolu to jde a jinak Drive i kickdown a všechno ostatní normálně funguje... Bude to asi jen špatný kontakt někde ??? Ale jak to řešit případně kam zajet - v okolí Brna. Díky

• 3 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem danone,

Na 1,9Tdi AWX mi servisman pri vymene rozvodov zistil ze som mal povodný remen posunutý o jeden zub. Chybu teda napravil a nový nasadil spravne. auto lepsie taha v nizsich otáčkach ale o 1L mi stupla spotreba. trasu ktoru som daval na tempomat za 4,5L aj s čakanim v zapche teras davam za 5,5 bez zapchy neviem či to moze byt sposobene tym remenom Ale menili sme vsetky filtre: olejový vzduchový palivový vsetky oleje nápne kladky sponovaký vodnu pumpu proste skoro vsetko. Myslite ze mi casom ta spotreba zasa klesne, alebo to bolo naozaj sposobene tým oneskoreným otváraním ventilov

• Pozitivní
    • 48 odpovědí
    • 27,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem eXt,

Cus kluci .. Když jsem jel dnes z prace všiml jsem si ze sem se nemohl dostat pod 7l, nechapu čím to bylo jel jsem normalne jako vzdy a to sme obcas dojel tak ze jsem mel na PC treba 5,5. Dnes pri ceste zase do prace jsem si na to dal pozor a spotreba proste nejde dolu na pc, v jedne zatačce mam vždy 3,6 - max 4,5, protoze se jede vetsinou z kopečka.. no a dnes tam mam 6.0. Jinak dlouhodobou mam 6.2 ta se drzi i ted. Zajimave čeho jsem si všiml je, že kdyz jsem obvykle vyřadil psala momentalni 0 ( vim že to nezere 0 ale pc to pise ) ale ted mi to tam pise pri vyrazeni 1,2 tak wtf ? 1.9 TDI 96 KW

• 42 odpovědí
    • 59,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem rokki,

Ahoj, stalo se mi, že během jízdy motor zdechl a poté již nešel nastartovat. Auto jsem odtáhl a zkusil tlak paliva od filtru a zdál se mi malý, tudíž jsem vyměnil čerpadlo na vačce. Čerpadlo v nádrži je slyšet po otočení klíče. Po tom všem auto chytnout nechtělo, tak jsem vyzkoušel stříknout do sání a po chvíli auto chytlo, ale s divným zvukem. Nyní auto chytá normálně i jede, ale zvuk je o dost horší než kdysi a přijde mi, že trochu rezonuje v sání. Při kontrole VAGem, nebyli žádné chyby. Doteď vyměněno: palivový filtr, ventil na palivovém filtru, tandemové čerpadlo a přidáno aditivum do nafty. Nějaké rady na co bych se měl ještě podívat? Díky

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem haceink,

zdravím mam takovy problem mam superba 2003 1.9 96kw a při zařazeni 4 rychlostního stupně při otačka 1100 to začne tak mirně pocukavat ale když přidam neděla to ni na pětku na trojku dvojku vubec jenom proste na 4 a pri 1100 otackach nove turbo podtlakove hadice nevite cim to muze byt ?

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem duchacek,

Zdravim. Mam taky problem, auto mi po nastartovani rano hlasi hned teplotu 90 stupnou, a casom sa zohrieva az do cervenej zony.Dnes som bol vymenit teplotne cidlo a po prichode domov som zistil ze tekutina v hadici od motora je tepla ale chladic je uplne studeny, cim to je? pumpa? termostat?? please help motor 1,9 TDI 96KW

• 2 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem tomasmu,

Zdravim. Mam Superb 1,9 tdi 96KW automat rv. 2005 a mam na Vas otazku. Da sa nastavit nejako citlivost plynoveho pedalu? Dovod mojej otazky je ze ked som sa rozbiehal na krozovatke ze som zosliapol pedal na podlahu auto az o nejake 2 sekundy zareagovalo ze ma vyrazit dopredu. Dakujem.

• 5 odpovědí
    • 2,6tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem miissoo,

Zdravím klubáci.Len sa chcem spýtat či niekto z vás nevie o neakej prevodovke na superba-jedna sa o 6 rychlostnu prevodovku co pasuje na motor AWX. Odysla mi a neako ju nemozem nikde zohnat-mechanik mi povedal ze s ineho auta(napr. passat atd...) tam pasovat nebude-ze to musi bit presne zo superba s motorom AWX... Je to 1,9 TDI AWX-Rok 2002

• 4 odpovědi
    • 2,9tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem vonsakjakub,

Cavte hosanci ,uz dlhsie mi to robi starost ale nechaval som to tak , ked nastartujem auto tak strasne citim nejaky smrad z vyfuku a neviem cim to je a popisat ten smrad nevim proste akokeby nejaka spalina.Pri aute sa ani vydrzat neda pretoze to smrdi jak hovado a cchel by som vediet cim mam zacat ak sa uz niekto s takimto niecim stretol ale citit to stale aj po dlhsiel trase a aj pocaj jazdy to stale citim ked si otvotrim okno a kamos mi hovoril ze budu v haji trysky ale to sa mi moc nepodava na trisky

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem zed1000,

Dobrý den, Scháním nějakého machra na diagnostiku v okolí střední čechy.Mám problém s výkonem motoru.Zdá se mi,že málo táhne jednou turbo zabere pak zase ne.Hadičky nové regulace turba nová baňka reguluje turbo vyčištěné vypadá ok.Ventil ovládání turba vyměněn.Vagu nerozumím jediná chyba občas vyskočí 16485 - váha vzduchu. EGR mám zaslepen,hadice jsem zkontroloval i tandemové čerpadlo fakt už jsem v koncích s nápady a pomoc bych uvítal.Jinak motor 1.9TDI 96kw najeto 300.Chyba se objevila ze dne na den večer příjezd v pohodě ráno už bez výkonu.Jo a palivový filtr nový.Auto nekouří zvuk i chod motoru v normálu hadice sání při náběhu turba tvrdnou.Předem díky

• 1 odpověď
    • 1tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Emilia,

Ahoj, po vypnutí motoru, auto vydavá divný zvuk, niečo ako syčanie, ventilátor to nieje. Ozýva sa to z pod kapoty, na tej strane ako je spolujazdec (vľavo úplne hore)Jedná sa o superb 1.9TDi. Má 6 rokov, teraz som si ho kúpila a neviem, čo s tým zvukom, či ho mám riešit, alebo je to v pohode. Dík za každú radu

• 13 odpovědí
    • 10,9tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem greensuperb,

Zdravim,nenasiel som tu podobnu temu.zaujima ma ci su nejako rozdielne tiezo motory co sa tyka udrzby alebo ci je to len v samotnom vykone?ked sme pritom vykone tie 85kw aspon vedia potiahnut ci je to citit ze to je lenive oproti 96kw. Co sa tyka spotreby u 85kw to je tych 5-6l?dik za pripadnu odpoved ci radu.idem totiz kupovat superb tak nech mam pred kupou nejake info.dik

• 3 odpovědi
    • 7tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem vonsakjakub,

Zdravim vas hosi teraz mi nastal problem zo spojkou vymenil som spojku a asik po 500km najazdenich mi stvrdol pedal a zacala zaberat niekded v polovici co predtim isla lahucko a zaber mala na spodu tak neviem co sa mohlo stat menil som komplet celu spjku zotrvacnik pritlacni tanier lozisko lamelu od vyrobcu luck cena 430e a este ma taki problem ked sa rozjechavam tak idem tak poskackajuco nejde mi pekne ale akokeby som mal kockatu naftu A drzhy problem stvrdol mi aj volant a poriadne vybracie dostavam do ruk pocas jazdy a volant mi tak stvrdol akokeby som ho tahal cez nejaku gumu a ked idem v zakrute tak ho musis tahat lebo sa nechce vraciat na svoju povodnu poloh…

• 4 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem taj33,

Uz sem to sice resil v jinem tematu ale prece jen. Po nastartovani se me petkrat rozsviti oranzova kontrolka oleje a nikdo nevi co to muze byt. Dela me to adi rok,menil sem cidlo oleje ve vane,cistil saci kos,trikrat menil olej a stale blika. Dela ne to jak na superbu r.v03 1,9 96kw tak na golfu4 1,9 81kw. Co stim prosim prosim.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem mirda1234,

Čau, objevil se mi na Superbu problém a to v podobě klepaní po nastartování studeného motoru. Klepání zmizí po přidání plynu. Tenhle pazvuk se projevuje jen u studeného motoru. Auto mám cca 5 měsíců a tento zvuk se objevil tří krát. Docela mě to znervoznuje. Do servisu pojedu za 14dní, a tak se na vas obrarcím s tipem co by to mohlo být. Auto nekouří, nebere olej, vše ok, ale to klepaní když se objeví mě s.re. Předem díky za reakce.

• Pozitivní
    • 23 odpovědí
    • 6,7tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.