Elektrika
376 témat v tomto fóru
-
Ahoj, jsem trochu bezradnej při opravě větráku topení u felicie 1.2 Lx r.v. 99. Hledal jsem všude ale lidi měli problém spíš s tým že jim nejde větrák na 1., 2. a 3. stupni. Já mám ale problém opačný. Stupně 1 2 3 běží v pořádku a při 4. stupni vydrží větrák foukat tak půl minuty a pak přestane na minutu foukat úplně. Po krátké pauze opět začnou foukat všechny stupně včetně 4. Měl jsem celý větrák vyndanej, promazal jsem ho a snažil vyčistit co šlo. Dnes jsem koupil i novej předřadnej odpor a problém pořád přetrvává. Přemýšlím jestli pomůže výměna celého větráku nebo může byt chyba někde jinde. Díky…
-
- 0 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
-
Ahojte, asi trochu divný názov témy, no nič múdrejšie ma nenapadlo. Samozrejme som skúšal aj nezávisle hľadať, no nič konkrétne zatiaľ v ruke nemám. Zdedili sme Feliciu Combi 2001 50 kW. Boli k nej dva klúče a dva ovládače. Vedel by mi prosím niekto povedať, k čomu by mohol slúžiť ten ovládač a čo signalizuje ledka na priloženej fotografií? Samozrejme viem čítať a na ovládači sa píše zabezpečenie/zámok...čiže niečo z toho. Ledka v interiéri je stále vypnutá a ovládačom nič nezapnem/nevypnem. V motorovom priestore som si nevšimol nič odpojené. Prosím teda o radu, čo by to mohlo byť, k čomu to máš slúžiť a ak to je…
-
- 0 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
ked ju mam natocenu tak svietia normalne ale ked sa bavim s plinom vitacam ju tak preblikavaju svetla a cvaka rele svetiel robi to aj pri dialkovich svetlach
-
- 10 odpovědí
- 10,9tis zobrazení
-
-
Dobry den, zacala mi svitit kontrolka ABS a brzd na felicii 1.3 mpi 50kw rok 2000, po spojeni s ridici jednotkou ABS přes VAG se nacte chyba 00668 - palubni napeti svorka 30 16-10 - signal mimo toleranci Chyba nejde vymazat,zkusil jsem uz vse co pise VIS a dilenska příručka pro felicii,a potrebuji poradit co dal vyzkoušet. Zkontroloval jsem zapojeni baterie,pojistky,snad všechny konektory a ukostreni v motorovem prostoru,vsechny cidla ABS +jsem je ocistil,alternator. Dále jsem vyzkousel v akcnich clenech ridici jednotky motoru kontrolu rele palivového cerpadla ,rele cvakalo takze je nejspis v poradku ale magneticky ventil 1 …
-
- 0 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahojte dá sa dodatočne dorobiť vyhrievanie spetných zrkadiel na Škode Felícia 1.3 LXI? Už ma otravuje to večné škrabanie a zaparovanie. Ako je to u nových typoch? Dá sa to nejako napojiť na ohrev zadného okna?
-
- 9 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň, mám Feliciu 1,3MPI a od kedy ju mám tak mi nefungujú spiatočkové svetlá. Začal som to riešiť a viem povedať na 100% že to niesu žiarovky, poistky ani zlá zem. Spínač spiatočky som vymenil a mám premerané že pri zaradení spiatočky mi cez neho pokračuje 12V. Problém je že neovládam schému a k svetlám mi už nič žiadne napätie nedochádza. Pri odpojení svetiel (stav na prázdno) sa mi na výstupnom pine zhromažďuje pomaly napätie takže rozmýšlam či to ide ešte cez nejaký obvod alebo relé s kondenzátorom. Za vaše nápady vám dopredu ďakujem.
-
- 0 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Pekný dobrý deň všetkým, Mám felíciu s centrálnym zamykaním dverí. Keď vystúpime a zabuchneme dvere tak zamykanie diaľkovým ovládačom ide. Rovnako aj odomykanie centrálom ide. Problém je v tom že ak je auto odomknuté a niekto chce pri spolujazdcovi otvoriť dvere kľučkou tak sa auto zamkne celé a tak musím vždy spolujazdcovi zo vnútra otvoriť dvere. Prosím vás teda o radu kde by mohla byť chyba a na čo by som sa mal pozrieť. Za každú radu vopred pekne ďakujem.
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Zdravim,mam problem.Vzdy ked otocim klucom tak mi odpali poistku c.2.rele ok,packa ok..viete niekto co moze spôsobovať ten problem??diky
-
- 0 odpovědí
- 5,4tis zobrazení
-
-
při otočení klíčkem vždy praskne pojistka a nefungují jen stěrače.Vždy šli bez problému a ze dne na den toto,prosím o radu dík
-
- 2 odpovědi
- 5,8tis zobrazení
-
-
Zdravím mám takový problém u feldy když otočím klíčkem do první polohy tak relé přerušování směrových světel cvaká, když zapnu výstražný tak cvaká normálně všechny žárovky blikají. Potom s tím je rovnou takový problém že když auto je vypnuté a zapnu výstražné tak auto zapne čerpadlo no podstatě stejně jako když na klíčku otočím do první polohy, čerpadlo tahá benzín svití kontrolka baterky .
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
-
Dobré ráno, Felicie 1.3 40kW (1997) před FL mi nechce po delším stání nastartovat (po práci, přes noc). Startování ráno zabere klidně 8 minut. Když to naskočí, klepe se a vynechavaji válce, když to potom nechám pod plynem, už to jede a pokud to vypnu, když je motor teplý, nastartuje v pohodě. Chci zkusit vyměnit čidlo, to je to nejlevnější asi, ale jaké koupit? Je jich na výběr mnoho. Např. zde jich je skoro 50. Snímače Děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 3,8tis zobrazení
-
-
Dobry den,prosim vas o radu,zacalo mi piskat hucat v v oblasti alternatora,myslel som si ze je to remen,tak som ho vymenil ,ale nic.To piskanie za studena nienke pocut az ked sa zohreje viac auto vzedy zacne piskat alternator alebo remen ,ale dnes som ho menil ,neviem ,ci ho treba viac napnut alebo neviem,mne sa zda ze je napnuty dobre ,natocil som to na video prosim o radu.Inak je to skoda felicia 1.6 mpi 2001 AEE F81C9692-494F-4D57-92F5-AC2BBDED3534.MP4
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, potřebuju z 1.9D dostat ven alternátor. Co jsem se na tůzných fórech dočetl, tak jsou v podstatě jen 2 možnosti. Buď musí ven servo nebo chladič. Nemáte s tím někdo detailnější zkušenosti? Mě se zatím jeví jako lehčí varianta ta s chladičem, ale nevím. Nikdy jsem to na 1.9D nedělal. Předem díky za jakýkoliv postřeh...
-
- 1 odpověď
- 8,7tis zobrazení
-
-
Zdravím chtěl bych se zeptat jestli jde nějak udělat z origo mlhovek na felicii denní automatické svícení a jak bych to popřípadě měl zapojit děkuji
-
- 1 odpověď
- 4,3tis zobrazení
-
-
Cau vsichni, mam problem s Feldou, zaclo to asi pred rokem, obcas kdyz jsem otocil klickem, tak starter jen cvaknul, ale netocil....stacilo do nej poklepat a bylo po problemu, kdyz uz me to ale zaclo stvat (clovek byl i u benzinky jak blbej s kladivkem pod autem:-D ), tak ho znamy rozebral a byla v nema voda...vycistil ho atd (prej jako ze repase)..proste mi ho vratil, ze by to melo uz fungovat. Jenze ono to chvili bylo dobry a za cas to delalo furt to samy. Rikam seru na to, koupil jsem starter novej, zezacatku chodil, ale ted zacinam mit stejnej problem i s tim novym!!!!:-( Kontakty (jak na baterce, tak na starteru) jsem poradne vycistil, na ten malej tenkej dratek jsem…
-
- 37 odpovědí
- 128,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, setkal jsem se s problémem u své Feldy, nevíte čím to může být nebo jak to napravit, žárovky jsem zkoušel vyměňovat, relé taky, a pojístky jsou v cajku.
-
- 0 odpovědí
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám na své felde originální dálkové centrální zamykání i s alarmem. Majitelé predemnou měli alarm vyplý, prý kvůli rychlému vybíjení baterie v ovladači. Ja se alarm s dálkovým rozhodl zapnout. No zhruba měsíc bylo vše vporadku, ale až nedávno mi auto začalo třeba přes noc samo od sebe houkat. Stalo se to víckrát a kdyz jsem po odemčeni vlezl do auta, tak podle intervalů blikání kontrolky alarmu pod čelním sklem z návodu jsem zjistil, že alarm vyvolaly ultrazvukový pohybový čidla na sloupcích. Měl jsem tu dobu povesene a přivesky v aute na zpětném zrcátku, takže první me napadlo je sundat, ze se v noci mohl nekdo opřít o auto a pohyb by spustil alarm, ale i …
-
- 1 odpověď
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, když chci zamknout auto, tak po otočení klíčem se ozve od zadních levých dveří hlasitý chrčívý zvuk, ale při odemykání se neozve. Čím by to mohlo být?
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, rozhodl jsem se na svém autě dodělat tzv.'Comming Home' senzor. Natáhl jsem si přes průchodku do kabiny dráty od parkovaček přímo ze světla sloupkem až do stropního světla, koupil jsem si prodlužovač (zpožďovač) signálu, který dělá to, že při zavření dveří stropní světlo svítí ještě nějakých 15 sekund nebo do doby, než se otočí klíčkem. Chtěl jsem to napojit na polohu otevřených dveří, ne na možnost zapnutí stropního světla do opetovného vypnutí (pravá poloha). Když jsem to dal ale dohromady, tak stačilo připojit + z parkovaček a světla začaly svítit bez toho, abych zapl kostru. Klíček jsem měl vytáhlý a světla vyplá, to znamená, že do parkovacích žárovek jde…
-
- 0 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s felíciou - 1.3 benzín - 1997 - prestali mi svietiť stretávacie svetlá. Všetko ostatné funguje ako má. Skúsil som pozrieť poistky, relátka, žiarovky, tiež som skúsil vymeniť vypínač stretávacích svetiel a prepínač svetiel, ale všetko bez efektu. Poprosím akúkoľvek radu, už veľmi neviem čo ďalej.
-
- 0 odpovědí
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl bych si na autě udělat to, že když otevřu jakékoliv dveře, tak aby se mi na určitou dobu rozsvítily přední a zadní parkovačky s tím, že i kdybych dveře zavřel, tak se světla nezhasnou a budou svítit po nějakou dobu. Asi jsou 2 varianty, jen nevím, jak je provést. Jediný co vím, tak že by asi stačil zapojit jako výstup drát pouze na třeba přední levou parkovačku, protože by měly být všechny 4 i se zadkem propojené. Teď ty varianty, mám dálkový centrál, takže buď když zakmnu dálkou, tak vím, že je tam pak 30s interval, než se alarm úplně aktivuje, do té doby bliká kontrolka alarmu rychleji. Ta další varianta záleží na tom, kdyby to auto mělo u…
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Chlapi, předem děkuji za radu. U jednoho z pólů baterky se začala objevovat bílomodrá hmota, něco jako modrá skalice. Nikdy jsem se s tím nesetkal. Baterka je Banner špuntová, už pár let má, ale točí furt dobře. Svorky jsou dotažené fest (možná až moc). Znamená to, že se se mnou baterka loučí? Předem děkuju za rady.
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den přátelé! Potřebuji vyměnit u své Felicie vložku (elektrickou část) spínací skříňky, u níž pravděpodobně došlo uvnitř k poškození. Vozidlo jsem nastartoval, uskutečnil jízdu, zastavil, ale již nemohl ani vypnout motor, ani pootočit či vyjmout klíček zapalování. Motor jsem byl nucen vypnout vytažením VN kabelu zapalování. Má někdo radu jak vyměnit co možná nejsnáze uvedenou součástku a přitom nerozebírat celou přístrojovou desku? Za Vaši radu předem děkuji.
-
- 0 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam Felicii 1.3 r.95 a tak nejak budu obnovovat el. v motoru. Nasel jsem v kulne vyčko od rozdelovace tak řka netknute. Jsou v nich velike rozdily? Tedy mezi typy feld resp. typech rozdelovacu? A pokud jo...jak je poznam? Predem dekuju.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Škodováky, prosím poraďte, chci pořídit relé denního svícení AEV 0344 (jako alternativu ASS1) ALE toto relé jde jen do Felicií vybavených sadou originálního příslušenství BEA 200 001. Jinak to nefunguje. (odpověď z obchodu) prosím o radu co je BEA 200 001? jak to najdu/zjistím zda je moje auto tímto vybaveno? (jinak vlastním Felda 1.3 rv96) pan Google ani tlačítko "Hledat" zde na fóru mi nic na BEA 200 001 nenašlo - proto nové téma Děkuji
-
- 3 odpovědi
- 5,8tis zobrazení
-