Motor 1.9 TDI PD
512 témat v tomto fóru
-
Zdravim, mm problém, motor běží jen na volnoběh. Při podřazení auto přestalo úplně jet, při sešlápnutí pl. pedálu se otáčky zvednou jen na 1000 ot/min. a kouří černě až úplně zhasne, při opětovném nastartování má nepravidelné otáčky,po chvíly se srovnají, napadla mě váha vzduchu, nemá s tím někdo zkušenosti???
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, v poslední době (Octa slavila nedávno třetí narozky ), při zapnutí klíčku zap. na I. , standatdně tiše zavrní podávací čerpadlo ale přitom je zřetelně slyšet (teda jen doma v garáži, když je všude ticho) jak v motoru zakřupou bublinky v naftě. Dělá to jen při prvním spuštění, pokud zapalko vypnu a znovu zapnu, už je to čistý. Faktem je , že už to dělá nějakou dobu a zatím jsem tomu nevěnoval pozornost. Motor jede stejně, spotřeba 4,8-5.7 (dle nálady) Když si ale přestavím ty tlaky na tryskách a jejich složitost, že stihnou několikrát prsknout běhěm jednoho prac. cyklu, tak bych cejtil, že ten vzduch tam nemá co dělat. Nemužou se při tomto dlouhotrvajícím stavu …
-
-
- 7 odpovědí
- 7,1tis zobrazení
-
-
zdravim, ma niekto skusenost s väcsimy vstrek. tryskami znacky napr. Fratelli Bosio alebo Nova Ditex v OII 1.9 tdi ? O kolko sa moze zvysit spotreba?
-
- 0 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj, dnes se mi rozsvítila kontrolka hladiny oleje. Auto bylo naposledy na prohlídce 10.2.2010 a zapomněli vymazat servisní interval, takže mi to tam furt blikalo a tim pádem jsem zapomněl dát tenhle rok auto na výměnu oleje. Tim jak se rozsvítila ta kontrolka, tak jsem si to uvědomil. Jde mi o to, že už jsem tam na podzim min. rok litr doléval a v návodu píšou, že by se mělo dolévat max. 1x. Tak nevím, jestli tam zase litr cinknout a počkat až na 120 000 prohlídku a nebo auto dát na prohlídku už ve 116 000. Můžu tam ještě dolít 1l, když jsem tam už jednou doléval? Jinak servisní interval je QG2, OII 1,9 tdi, MR2005, motor BJB a doléval jsem asi toto http://autokelly.cz/…
-
- 12 odpovědí
- 7,3tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, tak po roce bezproblémového ježdění se vyskytla chyba, s kterou si nevím rady. Při jízdě se mě rozsvítila kontrolka žhavení, ale hned zhasla. Auto přitom lehce cuklo. Během 7 km to udělalo 3x. Pak jsem zaparkoval, šel pro kapra a už jsem nenastartoval. Startér točí jak o život, nafta tam je. Nikdy předtím nebyl žádný problém. Při napojení na diagnostiku nebyla nalezena žádná závada ani chyba. Při představě, že to dám do škodovky a oni budou hledat závadu pokus, omyl, tak by to byla asi darda při placení. Proto se ptám Vás odborníků. Auto má dodatečně montovaný alarm. Ale je to origo škodovácký na moje auto a dělali to ve škodovce. Mám Octavia II 1,…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Mám problém škoda octavia II 1.9TDi 77kw při sešlápnuti plynu se mi podlakem uplně splacatí hadice.Když pustim plyn tak se mi normálně vráti do puvodniho tvaru.Včem muže byt problém?
-
- 2 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
zdravím a sháním reference a doporučení. na OII se mi vysralo turbo, mám 1.9tdi 77KW. čip na 99kw a 390Nm turbo je KO a potřebuju nový. Otázka je jaký ??? jestli nový origo, nebo nějaké upravené aby tolik netrpělo?? ) mám favorita ale nemám reference - http://www.turbosport.cz/526-tsb165.html jsem rád za každou radu.
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, dnes se mi vyskytla taková nepříjemnost tak vás žádám o rady...minulý týden ve středu sem nechal udělat 1,9 TDI 77kW,až do dneška bylo všechno ok.Dnes sem měl takové krátké popojíždění po městě kdy sem vždy ujel pár set metrů zastavil sem na 10 minut a pořád to samé do kola,když sem zastavil asi po 5 a chtěl sem se opět rozjet motor se vytočil asi do 2000 a pak najednou padly otáčky,na palubáku se objevilo motor do dílny a pak se přepnul do pohotovostního režimu...tak jsem nastartoval znova a odjel sem stím,že to asi byla jenom nějaká "blbůstka" ovšem po sto metrech mi motor.Skontroloval sem jestli nevylítla nějaká hadice nebo tak a nic.Tak sem si říkal j…
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravim vas pani. Som tu novy, ale chcel by som Vas poprosit o radu. Vcera som si doviezol skodu octaviu 2009 77kw PD dnes bol u mna kamarat a nasiel mi jeden problem: Ked otvoril kapotu pri nastartovanom motore a otvoril vrchnak kade sa nalieva olej strasne cez neho fukal vzduch a aj trocha prskal olej. Nasledne ked je vrchnak uzatvoreny na kryte motora je pozorovatelny poprasok oleja, takze je jasne ze olej sa cez ten vrchnak nejako dostava von v kombinacii s unikajucim vzduchom. Chcel by som vas poprosit o nejaku radu co by to mohlo byt a aj cenu za cca kolko by sa tato zavada dala odstranit. Auto ma najazdenych 109 000 km.
-
- 6 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Ahojte všichni, jak sem se již snažil zachytit v nadpise, mám trabl s motorem takže teď proč si myslím že je hotový.. 1 na volnoběh spotřeba 0,7 (se světky - nejdou vypnout) 2 přijde mi že je od spodu motor slabý (predešlé auto felicie..) 3 když mu naložím tak kouří a to fest.. (naložím znamená rychle se rozjedu bez hvizdů kol) 4 má podobný zvuk jak na tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=jl2rWfleGZA&feature=related 5 přiznali mě že šlo prej přes střechu (jen lehce pomačkané od sněhu) a pak se motor hned nastartoval - chyba?? a teď proč vás s tím otravuju.. 1 byl sem v araveru tam ho napojili a prej bez chyb co se tyče elektroniky 2 projel to technik …
-
-
- 3 odpovědi
- 8,9tis zobrazení
-
-
-
poradí mi niekto toto mi vypisuje 005661 - Neznámý chybový kód keď to smažem tak za dva dni sa mi to objaví znova.
-
- 4 odpovědi
- 6,6tis zobrazení
-
-
zdravim, potrebuju se zeptat jestli nekdo nevite kde najdu cidlo zpatecky u Octavie II 1,9 Tdi. Odpovedi typu "na prevodovce" mi nijak nepomuzuo :-). Diky za odpovedi....
-
- 2 odpovědi
- 9,6tis zobrazení
-
-
Pozdravujem rodino , neviem kde to presne zaradit tak sa vopred ospravedlnujem. Mam OII 1.9TDI DSG 109 000 km, zotrvacnik meneny ani ne pred 5 tis. km. Pri jazde a ubrani plynu, ked chcem pribrzdit motorom tak to zacne rezonovat. Robi to asi medzi 2 - 4 stupnom, najcastejsie ked je motor nahriaty. Co by to mohlo byt?? Dakujem
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Včera mi pri rýchlosti asi 100km/h nechcela moja octavia II TDI 1,9 PD zrýchliť a vzápäti nato zhasol motor a odvtedy sa nedá naštartovať. Čo to môže byť?. žiadnu chybu mi pri štartovaní nehlási, len točí a motor nenabehne.
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Na mé Octávii II 1.9tdi 77kw PD se mě dost často stává, že auto během jízdy úplně ztratí výkon a otáčky motoru spadnou až na volnoběh. Výkon spadne kdykoliv i při rozjezdu.Reakce plynového pedálu nejsou žádné až do doby kdy jej úplně povolím a znovu sešlápnu. S tím mi ještě svítí kontrolka SYSTÉM KONTROLY VÝFUKOVÝCH PLYNŮ. V servisu to napichli a zjistili, že to hlásí nějakou chybu kolem čidla spalin.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
-
- 5 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Zdarec vsem... nesetkal jste se nekdo s tim, ze po nastartovani dvojkove Octavie (1.9 77kw rv 06) se najednou zacnou ozyvat neprijemne zvuky, ktere s narustajicimi otackami znatelne vzrustaji (zvuky nejsou "kovove"), zni to jako prasklina, netesnost na sani, intercooleru... neni to zadne syceni, ale pulzace. kdyz oddelam sani u vzduch. filtru, tlaci nejaka sila vzduch i ven. proste to pulsuje. nasaje a vzapeti to zase vzduch tlaci neco ven. motor bezi pravidelne, ale hlucne...kdyz sani zacpu, tak se zacne tlakovat a nadouvat hadice sani, ktera vede od skrtici klapky. uvitam jakoukoliv radu, jeste jsem se s touhle zavadou nesetkal. diky za kazdy typ.
-
- 1 odpověď
- 5,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Už delší dobu pozoruji, že na volnoběh nepatrně cuká celé auto, nevěnoval sem tomu moc pozornost, až dnes když sem seděl chvíli v autě a čekal na někoho, sem zkusil pomalu zvyšovat otáčky a u 1000ot. se celé auto začalo klepat, pak dále už zase nic. Nejprve mě napadlo, že to může být špatný nějaký silentblok, jel sem hned k mému mechanikovi, který to zkusil a řekl, že to je zřejmě špatný vstřik na některém válci a že v pondělí by mi to napojil na PC a zjistil který to je a že prý bude asi stačit vyměnit nějaké gumičky, zřejmě těsnění na tom vstřiku. Mě zítra ráno ale čeká cesta asi 1000km do zahraničí a v neděli se vracím. Nevadí že s tím ještě pojedu ? Nemůže se něco stá…
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, stalo sa mi viackrat, ze som siel cca 75km/h na 4. rychlostnom stupni v kolone a auto mi trhlo. Skusal som ist na tempomate 90km/h a aj 140km/h cca 150km, ci sa to nezopakuje a nestalo sa mi to. Vzdy len na 4st. som to spozoroval. Cim to moze byt? // 35 000km, jazdene na dlhe trasy, voda v oleji nie je, setrne zaobchadzanie.
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravim chcel by som si supnut blow off ventil do tdi, viem ze to je trosku problem lebo nemam skrtiacu klapku ale da sa to spravit nejak inak pomocou nejakeho spinaca ktory bude pomocou nejakeho relatka otvarat nejaku vakuovu pumpu za ventilom.. ma s tym niekto skusenosti ?
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravim vsetkych chlapakov. Mam taky problemek. Mam Octaviu ll 2.0 TDI PDF r.v 2007 mam ju pol roka nabehal sok tak 12 000 km od kupi. Teraz ma uz 151 000 km. Vcera som zastavil na benzinke a s pod kapoty mi vychadzal z lavej strany taky slabunky dym skoro to nebolo ani vidiet , smrdelo to ako plast, este sam mi to nikedy pred tym nestalo. Potom som presiel este tak cc 100 m a auto sem vypel. 2X sem natocil a zase to smrdelo. Po treti krat sem to natocil a uz nic nesmrdelo nedymilo. Vychadzalo to z lavej strany ako od hadice čo nasava vzducho do motora a je pripevnena k motoru. Pytal som sa aj mechanika a este sa s tym nestretol, ale že pri je tam nejaky ventil a možno…
-
- 5 odpovědí
- 9,7tis zobrazení
-
-
zdravim chcel by som sa opytat ako je to s tryskami v TDI PD ake sa davali 2004-2008 kolko stoja nove ktore su najlepsie a ako sa sa prejavuje ich konec...
-
- 6 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Chtěl jsem do auta doplnit trochu chladící kapaliny, jelikož ji mám skoro na risce min, koupil jsem proto Sheron G12+ má to specifikaci VW TL 774 F / G12+ a je fialová. V návodu jsem se ale dočetl, že se sice má doplňovat nemrznoucí kapalinou G12+ fialové barvy, ale spicifikace tam je uvedena VW TL 774 D / G12+ takže otázka zní, můžu tuto kapalinu doplnit? nebo musím koupit přesně takovou specifikaci jaká tam je? ................Opravená specifikace...........
-
-
- 11 odpovědí
- 18,2tis zobrazení
-
-
Zdavím všetkých:) Mám škodu Octaviu combi II,r.v.05 najazdené cca 140.000km, všetko bolo o.k. pokiaľ mi neodišlo turbo.., už mám 3-tie, nové(menené v rámci reklamácie) ale problém mám v tom, že spotreba mi vyskočila na 9 lit/100km!!!! nikto mi nevie povedať prečo a čo je s tým!!! v servise su zufalí už, vyskušali kade ...čo a žiadna zmena.... Neviete náhodou?? Nestretol sa niekto s takým problémom??
-
-
- 61 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-
-
Tak jsem minulý týden poprvé pocítil zaškubáni při jízdě do kopce,mezi 2-3tis otáček.Myslel jsem,že jsem natankoval špatnou naftu,tak jsem dotankoval do plný naftu(Vervu) od benziny a nalil jsem tam nějakou sračku,co by na sebe měla navázat vodu.Ale od té doby se mi to zase asi třikrát stalo.K zacukání dojde když je v tahu,uberu plyn a zase přidám,ale ne vždy.Dočetl jsem se o občasném problému s EGR ventilem.Píšu protože se chystám na hory do Rakouska a nestíhám dát káru do servisu,tak aby mě někde nenechala.Jde o Octavia II 1,9TDI 77kw najeto 170tis km.Pokud někdo tušíte o co by mohlo jít,tak předem dík za odpovědi.
-
- 3 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Mám octavku II 1,9 TDI , dnes při jízdě jsem si všiml, že když sundám nohu z plynu a motor ubýrá na otáčkách vychází nejspiš z prostoru od turba takovy klepání nebo spiš chrčení, ale při jízdě to nic nedělá jn pouze při sundání nohy z plynu. Ale na výkon turba to nemá žádny vliv a ani na spotřebu, ale bojim at se to nezhorší. nemáte stim někdo už zkušenosti???
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-