Motor 2.0 TDI PD
369 témat v tomto fóru
-
Zdravím všechny octavkaře. Před nedávnem jsem si koupil škodu octavii II 2,0 tdi 103kw typ motoru BKD který je jak jsem se dočetl ne příliš spolehlivý motor. No a teď k závadě... Při nastartovanem motoru se mi samovolně zapíná a vypíná větrák a to ikdyž nemám zapnté topení a aby toho nebylo málo po zahřatí mi húře startuje ale ne nějak extra dlouho ale spíš je to takovej tvrdší start jako by tam něco bouchlo do motoru. To se mi stává pouze ale při zahřátém motoru. Auto jsem měl na diagnostice a ukázalo mi to špatné čidlo chladící kapaliny. Čidlo jsem vyměnil ale problém stále přetrvává ikdyž mi přijde že ventilátor se trochu zklidnil. A tak bych se chtěl zeptat zda-li …
-
- 0 odpovědí
- 9,3tis zobrazení
-
-
-
Niekde som sa dočítal, že 2,0 tdi PD nie je pri nízkych otáčkach dostatočne mazaný. Nevie sa k tomu niekto vyjadriť ? Ak je to tak, neskúšal niekto ten tlak zvýšiť napr. úpravou hnacieho prevodu čerpadla ?
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím,hledal jsem tady jestli neměl někdo podobný problém ale nic jsem nenašel.A teť k věci.Kamarád přijel že se mu zdá že mu turbo houká cca od 1300-1700 ota. Tak jsme to napichnuly a žádná chyby koukly jsme i na vrtulky v turbu jestli nejsou nějak zdeformované a nic.Ja žadné houkání neslyšel a kamarád říkal že to dělá to jen za studena.Jel jsem to projet do dlouhého kopce a vytočil jsem 3 st. a spadlo to do nouzáku. A vyskočila chyba 564 S verze: SVO 805.0 Verze dat: 20080309 -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Adresa 01: M…
-
- 4 odpovědi
- 5,1tis zobrazení
-
-
Prosím Vás, nemáte někdo zkušenosti z únikem oleje z motoru, 1l = 1000km, na turbo nebo gufera ventilů si myslím že je to docela dost. jedná se o motor 2,0 125kw RS
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim. Muze mi nekdo znaly prosim rict, jaky je rozdil v tech motorech? A tim myslim vykon, naklady na opravu, spotrebu, ... Teda krome toho, ze jeden ma 8V a druhy 16V? Diky
-
-
- 4 odpovědi
- 37,5tis zobrazení
-
-
dobrý deň, občas sa mi stáva, že pri krátkodobom zastavení cca na 5 min., mi potom motor nechytí hneď , ale treba ho točiť dlhšie a keď chytí tak nefunguje DSG prevodovka , môžete zaradiť čokolvek a auto stojí a motor beží normálne do otáčok . Po vypnutí a vybratia kľúča zo skrinky , zamknutí a znova odomknutí to chytí na šup a všetko ide normálne . čo to môže byť ?
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Pozdravujem, mam octavia2 s motorom 2,0 tdi. mam na nej zly studeny start. Skusal som vybrat zhavice a testoval som ich priamo na zdroji. Najprv isli vsetky 4 a potom zrazu uz 2 nesli. neviem, ci som to takymto sposobom testovania neodpalil. Mozu sa takto zhavice vobec testovat??? Dakujem za radu
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám problém měnil sem motor na OC ii 2.0 TDI 16v typ motoru BKD. Při delší jízdě se mi začala zvyšovat teplota na 95 - 100°C. Po zapnutí topení zase spadla dolu. Hadice se netlakují. Vyměnil sem čidla i termostat a problém stále přetrvává. Nevíte někdo z vás co by to mohlo způsobovat. Díky
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Tak jsem si v manuálu našel,jak se odvodňuje filtr paliva(vysáváním přes šroub),leč evidentně mám jiné provedení,než je v manuálu popsáno a ten šroub tam jaksi na popsaném místě není a nevidím ho ani nikde jinde. Jak se to dělá?To se po vyjmutí filtru vycucne celý objem nádržky?
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdravim...som tu novy,dost vela casu som tu stravil hladanim jednej info ale nenasiel som... chcem sa opytat ci bude pasovat turbo z leona 170k alebo z vrs 170k do obycajnej octavie 2.0tdi 140k r.v.2005,??? inac moja octavia je na chipovana takze slape uz teraz ako VRS-ka,iba to moje turbo velmi piska a chcem ho vymenit,,, len chcem vediet ci sa mi tam oplati zhanat VRS kove (ci to este trochen zvysi vykon,) alebo staci obycajne zo 140k modelu....Velmi pekne dakujem,....
-
- 8 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
-
Hezký den Všem, mám malý dotaz.Prozradí někdo na kolik NM se utahují vstřiky u PD pro motor BKD?Moc by mě to pomohlo.Předem moc děkuju. S pozdravem Petr
-
- 2 odpovědi
- 5,6tis zobrazení
-
-
vie niekto čo je to za chyba? píše to 001032 potenciometr zpet. vedeni vyfukovych plynu - signal prilis velky G212
-
- 0 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,všude jsem hledal a nikde jsem podobný problém nenašel,mám problém s kolísáním výkonu u motoru 2.0TDI 125KW, r.v.06,najeto 160tis.km,problém se projevuje tím když sešlápnu plyn tak mezi 2200 až 2600 ot/min cítím poklesnutí výkonu a znuzu to udělá po 3000t/min ,nebo když uberu plyn a znovu přidám tak je tam pauza cca 2vteřiny než začne znovu tahat....auto bylo v servisu na diagnostice a všechno bylo ok....nevíte prosím nekdo co to muže dělat?
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Nevie niekto poradit? Mam Skoda Octavia ll, 2.0TDi 16V, 100kW, AZV. Uz 3krat sa mi stalo to, ze auto sa prepne na nudzovy rezim, otacky idu maximalne do 2000/min. Po napojeni na diagnostiku mi vo VAG-u vypise 2 chyby 000257 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal a este chybu 000564 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition). Vahu vzduchu som vymenil, ale akosi to nepomohlo. Stava sa to tak, ze pri vacsej akceleracii, resp. slapnem na plyn a odrazu ziaden vykon, auto ide ako skodovka 120tka:) Po prestartovani auto ide bez problemov. Nestretol sa niekto s niecim takym, co mam urobit? Nejake typy som uz dostal, zevraj odchadza turbo, alebo ze…
-
- 7 odpovědí
- 30,9tis zobrazení
-
-
Prosím o radu asi před 4 měsíci jsem měnil vstřik na své O2 RS, DPF vše proběhlo v pořádku, do dneška žádný problém až po nedávném připojení diagnostiky se objevila tato chyba, 004711 - ventil pumpy-trysky: valec 3 (N242): meze regulace prekroceny P1267 - 006 - zkrat na plus - Sporadická. Když závadu smažu po pár dnech se znova objeví, nesetkal se někdo s tímto problémem?
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Mám Octaviu 2.0Tdi r.v. 2006 model 07, 88000km poctivé. Bol som na diagnostike a auto by malo mať otáčky 860 minimálne až 900. Ale ja mám 810-840. Nevedia v servise čo s tým majú robiť. Má niekto nejakú skúsenosť. Kde sa mám obrátiť keď v dvoch autorizovaných servisoch nevedia čo s tým ?
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
tdi 2.0 16 v kolik mate na palubaku okamzitou spotrebu po nastartovani studeny a po zahrati klima na auto mam ihned po nastartovani cca 0,9 ale nekdy i 1,2 ? po zahrati mam 0,7 prijde mi to dost ? nebo je to normalni diky za vasi radu
-
- 13 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
-
-
zdravim na mojej oktavke 2 PD mi z nicoho nic zacala svietit kontrolka motora a preblikavalo mazanie. Hodil som to na diagnostiku a bolo tam: tie prve dve chyby nejdu vobec vymazat ostatne naskocia po nastartovani neviete kde by mohol byt problem, dakujem. (Poistky som pozeral vsetky su dobre) tu klapku som vymnil za druhu robi to to iste
-
- 2 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím,mám O2 s motorem 2,0Tdi 8V r.v.06 auto mám teprv 14 dní...problém je tento-ztrácí se mi voda z chladiče,během 1000km jsem dolil celkem 1l destilky.Když stálo auto v garáži byla pod ním malá loužička takže voda letí ven.Prolezl jsem zezhora i zezdola a nenašel jsem kudy.Spodní plato jsem pořádně vytřel (byla vidět louže přímo pod chladičm-krajní roh u klíňáku) a nasadil zpět.Po týdnu ježdění cca 350km a dolití asi 0,4dc jsem sundal spodní kryt a znovu hledal kudy teče.Nic nejde vidět dokonce ani plast už nemá loužičku jako před týdnem.Když sundám víčko od oleje není tam žádné mlíko,žádná pěna - takže myslím,že voda nejde do motoru- naštěstí.Proto nevím jestli roz…
-
- 3 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim, kde jsou schované žhaviče u téhle potvory. Děkuji....
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Caute chcme sa spytat ze ci niekdo nevie poradit mam octaviu RS 2.0 PD nejde nastartovat ked ju dma na diakgnostiku tka mi vipise hl rele motora porucha v lektrickom obovode rele je vimenene je tma nove a potom pise porucha v elektrickom obovede vstrekovaca A kabelaz z radiacej do hlavi som presie l2 razi presiel som kabelaz aj k rele vsetko je v poriatku v strekovace maju odpor okolo 200ohm uz som v koncoch ak vie niekdo poradit tka budme v dacni
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád se tady podělím o problému unikajícího tlaku od turba u motoru 2.0 TDi. Turbo netáhlo tak jak by mělo a u stojícího auta bylo (jen někdy) slyšet syčení. Dnes jsem dal auto na hever, sundal kolo a plasty pod motorem a pravý přední podběh u kola. Nastartoval jsem a požádal mamku aby šlapala na plyn :-D. Unik tlaku bylo slyšet někde přímo u turba. Nejdřív jsem se bál nejhoršího, ale sundal jsem ze všech hadic spony a hadice sundal, překvapení na mě čekalo opravdu na kraťoulinké tlakové hadici přímo od turba směrek k IC... Od spony se vyklepala malinká dírka na dorazu - čepu konce kovové hadice... Naštěstí je ten konec plechový, ne hliníkový, jako u všech ostatních,…
-
- 2 odpovědi
- 12,7tis zobrazení
-
-
Zdravim všechny, potřebuju menší radu. Když je mráz kolem - 10 °C a auto stojí veku v práci 11 hodin, tak ráno to sotva naskočí. Baterka špatně točí a přitom je nová. V nevytopené garáži i po týdnu nastartuju nádherně. Nemáte s tímto taky problém a nebo nápad co bych měl dělat?? Je mi to blbý, když to v práci startuje jak nějaké stará multikára. Díky moc
-
- 15 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi, pred 10ti dny jsem koupil octavii a vcera jsem se chtel jet projet a neslo vubec nastartovat. Po chvilce zkouseni se na pocitaci objevila ikona "Tlak motorového oleje příliš nízky". Nevite kde by mohla bych chyba a jak lze opravit? Diky za pomoc Honza
-
-
- 9 odpovědí
- 10,2tis zobrazení
-
-
Dobrý den, stala se mi taková věc, jednoho krásného dne mi moje octavia 2.0TDi BKD nešla natartovat v servise mi řekli zadřený vstřiky přitom tankuju u schellu ale o tom jsem psát nechtěl: Kvůli čemu píši, mimo jiné mi řekli že mi to pomalu začíná žrát olej a omylem tam nalili místo normálního voleje který tam byl na krátký servisní interval cca 1l longlife.. trvdili mi že to vcelku ničemu nevadí že horší by to bylo kdyby se to udělalo obráceně do longlifu nalít normální olej... Co je pravda? Děkuji za odpověď.
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-