Jump to content

2.0 TDI 8V - ztrácí se voda

emf

Recommended Posts

Zdravím,mám O2 s motorem 2,0Tdi 8V r.v.06 auto mám teprv 14 dní...problém je tento-ztrácí se mi voda z chladiče,během 1000km jsem dolil celkem 1l destilky.Když stálo auto v garáži byla pod ním malá loužička takže voda letí ven.Prolezl jsem zezhora i zezdola a nenašel jsem kudy.Spodní plato jsem pořádně vytřel (byla vidět louže přímo pod chladičm-krajní roh u klíňáku) a nasadil zpět.Po týdnu ježdění cca 350km a dolití asi 0,4dc jsem sundal spodní kryt a znovu hledal kudy teče.Nic nejde vidět dokonce ani plast už nemá loužičku jako před týdnem.Když sundám víčko od oleje není tam žádné mlíko,žádná pěna - takže myslím,že voda nejde do motoru- naštěstí.Proto nevím jestli rozdělat chladiče a třeba někde mezi najdu dírku NEBO vyzkoušet nějaký přípravek na utěsnění chladiče.Jediné co zrovna mají u nás v mototechně je takový ten kovový prášek v tubě.Chci se zeptat zkušenějších mám zkusit použít tento prášek nebo koupit něco jiného na utěsnění - jsou i nějaké tekuté přípravky.Díky moc za rady :o)

Edited by emf

Jestli si chceš zku*vit motor,celou chladící soustavu,topný těleso kvůli ušetřeným pár korunám za novej chladič,tak si tam ten prášek kup. ;)

takže prášek nebrat dobrá ....a nějaká zkušenost s těma tekutýma přípravkama?