Přejít na obsah

Nudzovy rezim - chyba na regulaci tlaku turba - naklápění lopatek


majo111

Doporučené příspěvky

Nevie niekto poradit? Mam Skoda Octavia ll, 2.0TDi 16V, 100kW, AZV. Uz 3krat sa mi stalo to, ze auto sa prepne na nudzovy rezim, otacky idu maximalne do 2000/min. Po napojeni na diagnostiku mi vo VAG-u vypise 2 chyby 000257 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal a este chybu 000564 - Boost Pressure Regulation: Limit Exceeded (Overboost Condition). Vahu vzduchu som vymenil, ale akosi to nepomohlo. Stava sa to tak, ze pri vacsej akceleracii, resp. slapnem na plyn a odrazu ziaden vykon, auto ide ako skodovka 120tka:) Po prestartovani auto ide bez problemov. Nestretol sa niekto s niecim takym, co mam urobit? Nejake typy som uz dostal, zevraj odchadza turbo, alebo ze to moze byt EGR ventil. Dakujem za hociaku radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, já jsem měl ten saý problém, po čase to ustalo a pak najednou mi to zdechlo na dálnici, odešel mi vstřik, pak to fungovalo asi tři dny a na to odešo turbo, po opravě to zase fungovalo a za další tři dny se to projevuje opět. Tak to teď taky řešim. Na EGR ventil se budem zaměřovat teď, tak dám pak vědět jak to dopadlo. Taky si zpozoroval,že najednou to auto netáhne jak má a na neutrál má 1000 otáček a je hlučnější?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vies co, ja som dal precistit turbo, vymenil som vahu vzduchu a funguje to, zatial. Ale prejavovalo sa to tak, ze auto z nicoho nic stratilo vykon, preplo sa na nudzovy rezim. Po prestartovani to fungovalo ako ma. Ale pravdu povediac, neverim, ze to vycistenie pomohlo na dlho i ked bol by som rad, keby som sa mylil. EGR ventil v tychto motoroch(2.0TDi 100kW/103kW) nieje drahy, takze keby bola chyba v tom tak to by bolo celkom v pohode. Tak potom mozes napisat, ci si to poriesil. A este vstreky sme kontrolovali cez VAG a zevraj su ako nove. Vsetko to ma za nasledok nekvalitna nafta, prilis vela siry. Ja menim olej a vsetky filtre po 15tis km, lebo neverim nasim pohonnym hmotam, do nafty pridavam Castrol TDA. Lenze auto som kupil a uz malo 130tis km, kto vie co tam tankoval a ako sa o neho staral predchadzajuci majitel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...