Motor 2.0 TDI PD
369 témat v tomto fóru
-
Zdravím mám Octavii 2 gen 2.0 tdi PD 103 kw, BMM ,rv:2008 před face. Mám zde více asi problémů a video u kterého bych si rád přečetl váš názor zda má motor "zdravý" chod, když stojím na místě auto dost houpe v interiéru jako kdyby se motor hýbal dopředu a dozadu, okamžitá spotřeba mi klesla na 0,03 l/h když zapnu klimu tak to přestane a spotřeba se vrátí na 0,05 l/h, auto je čerstvě po výměně rozvodů v servisu proto jsem koukal na nastavení synchronizačního úhlu a ten je v pořádku viz fotky nic méně houpalo i před výměnou rozvodů jen né tak často jako teď , dále jsem koukal na výpis chyb a ukázalo mi to "žhavící svíčka válce 1, přerušený obvod trvalé", auto mi přijde troc…
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
-
Zdravím. Octavia 2 2.0 tdi 103 kw Řeším problém - čas od času se stane že nereaguje plynový pedál, pedál měněný, při hledání závady jsem zjistil že je špatný jeden kabel vedoucí od pedálu do jednotky (naměřeno 15 000 ohmů). Konektory vypinované, kabely a piny připravené. Ale nevím jestli po cestě do jednotky ještě nevedou někam jinam (pojistkovka apod.). Hlavní svazek se mi rozebírat z časových důvodů nechce a kabely natáhnu kolem něj. Měl by tu někdo k tomu schéma? Nebo někdo kdo to dělal a ví jestli kabely vedou rovnou do jednotky nebo ne? Předem díky za všechny poznatky. Doufám že jsem vybral správnou kategorii pro tento dotaz
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím ,sem tady nový tak se omlouvám ale chci se zeptat zda se někdo setkal s tím že při akceleraci na 1 a 2 zhruba od 1800 ozve vrčení. Dělá to jen při prudší akceleraci.Turbo bylo dáno nové a dělá to stále.Jinak jede jak má,žádná nouze ani kouř.Dík moc
-
- 0 odpovědí
- 277 zobrazení
-
-
Zdravím, stala se mi nepříjemnost, kdy mi technik špatně nasadil těsnění palivového filtru, ten začal téct a kapalo to docela slušně. Tou samou dobou mi začal pískat řemen alternátoru. Nechal jsem filtr přetěsnit, ten je v pořádku, ale cestou ze servisu se mi přerval řemen alternátoru. Moje otázka je - měnit komplet rozvody nebo stačí drážkový řemen alternátoru/napínací kladka? Díky
-
-
- 5 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Potřebuji poradit, pomoci. Mám motor BKD 103 Kw. Před časem jsme zjistili prasklou hlavu. byla provedena oprava (výměna) hlavy, nové rozvody, pumpa, kabeláž... Bohužel se doposud nepodařilo na motoru dosáhnou výkonu a spotřeba je, při lehké noze, 8/100 Km. Podle počítače je vše v pořádku, pouze ukazuje lehká korekce na vstřiku č.1. Vstřik jsme vyměnili za jiný, ale korekce ukazuje stejně. Toto je pro mne asi poslední možnost jak zjistit co s tím, protože automechanici, kde jsem s tím byl, jenom krčí rameny. Moc děkuji za odpověď, nebo doporučení. Josef Nahoru
-
- 2 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, stala se mi taková nemilá závada. Chtěl bych jen vědět, na co se připravit. Odbočuju na křižovatce na trojku a zmáčknu si spojku. Najednou motor zdechl, bez žádné kontrolky, bez divnýho zvuku prostě nic. Zastavim a zkusim znovu nastartovat, ale je to jak kdyby byla slabá baterka. Kontrolky pohasnou, motor se nepootočí. Na jiný baterce to samý. Je to prostě jak když je mrtvá baterka. Zkoušeli jsme na šestku rychlost s tim votočit. Do předu se motor neotočí, do zádu jo. Při odjezdu mi syn řikal, že v tom motoru něco syčí, ale já to neyslšel. Když jsem prvně otevřel kapotu, tak byla dost vysoko hladina vody a po otevření expanzky vybublala zpět na max rysku. Neporadil …
-
- 3 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravím fanúšikov škoda, už 2 roky sa snažím prísť na problém ktorý som nevyriešil a preto sa obraciam na vás. Jedná sa o pískanie niečoho pri akcelerácií v otáčkach od 2100 - 2600 cca. Mnoho ľudí povedalo že to píska turbo. To som však dával kontrolovať a podľa mechanika je v poriadku. Aby sme vedeli, jedná sa o vozidlo Octavia 2 2.0 TDI 103 kW 8V kód motora BMM Čiže ako som už zmienil pri otáčkach od 2100 - 2600 je počuť veľmi silný piskot. Čím prudšia akcelerácia tým hlasitejší piskot. Deje sa to na prevodových stupňoch 2-3-4 aj na ostatných no človek najviac auto pritláča práve v týchto stupňoch. V aute je už X rokov chip na 132 kW. Tur…
-
- 3 odpovědi
- 12,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den, nenasiel som nikde ani na webe tuto temu tak som ju zalozil, mam taky mozno problem, mozno nie, pri DPF mam dost vysoku teplotu posledna regenracia prebehla pri 960 C° pise VCDS, do kolko stupnov to je bezpecne ? Alebo nemoze mi zacat horiet auto? Octavia Scout 2007 Motor je 2.0 TDi - BMM
-
- 0 odpovědí
- 856 zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavii II 2.0 tdi rs z roku 2007. Občas mi při startu auta naskočí kontrolka žhavení (bliká) a auto je tak v nouzovém režimu. Občas znamená jednou za týden nebo 14 dní... Každopádně někdy pomůže jen vypnout a znovu nastartovat na místě, a vždy pomohlo kousek popojet a udělat to samé. Nevíte čím by to mohlo byt? mnohokrát děkuji
-
- 1 odpověď
- 767 zobrazení
-
-
Ahoj mám škoda octavia 2 tdi rok 2006 a nedávno z ničeho nic při jízdě to chcíplo. Stalo se mi to už několikrát a v servisu to nic na diagnostice neukázalo a už nejde nastartovat vůbec nažhaví se to normálně ale nastartovat nejde bliká při startování jen kontrolka žhavení. Už se to ale i jednou stalo že nešlo nastartovat vůbec tak jsem zkusil rozpojit a zapojit snímač otáček a znova nastartovalo ale už zase nejde nastartovat vůbec nevíte někdo čím by to mohlo být?
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, při tankování nafty do nádrže se začne kouřit z nádrže, tak zda je to normální nebo ne? Naftový motor mam krátce, tak se omlouvám předem, jestli je to zbytečný dotaz. Děkuji za odpověď
-
-
- 2 odpovědi
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím pánové, nedávno jsem zaregistroval na motoru únik oleje, zajel jsem do servisu, kde mi vyměnili těsnění tandemového čerpadla mezi blokem a čerpadlem. Dnes opět olej na bloku viz foto. Rád bych vás poprosil o radu po čem jít. Těsnění hlavy? 😕
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Je to téměř 6 měsíců, co jsem naposledy investoval do svého auta. Dělalo se v RF auto nové usazení vstřiků, protože auto při akceleraci vibrovalo. Tehdy mi pár lidí psalo o hlavě motoru, která se zdála být O.K. Nyní mám problém s větší ztrátou chladící kapaliny a především pak bílý kouř z výfuku. Jel jsem do blízkého servisu, kde mi otestovali obsah CO2 v chladící kapalině. Výsledkem bylo "zezelenání" vody a tím pádem se zjistilo, že v chladící kapalině CO2 je. Vypadá to na prasklou hlavou nebo těsnění. Ještě mi doporučili v servise kontrolu EGR ventylu, což beru spíše jako hovadinu aneb, zaplať ještě více. Cenová nabídka byla od 2000 (mrknutí na EGR ventyl) do 50 tisíc…
-
- 4 odpovědi
- 7,4tis zobrazení
-
-
Ahoj Mám problém při nastartování za studena. Auto nastartuju a hned mi spadnou otáčky a chcípne to. Když 2x 3x nastartuj tak to chytne ale když sešlápnu pedál tak se nic neděje. Po chvilce sešlápnu pedál a motor najede nad 1000ot. Za 5 minut motor začne mít normální chod. Když zařadím zpátečku nebo jedničku tak se nemůžu rozjet. Prostě plynulý rozjezd je problém. Musím to vytočit nad 1500ot a pak se rozjede. Když jedu a prudce šlápnu na plyn tak auto jede 20 a neakceleruje. Přes spojku auto vytočim nad 1500ot a už jede normálně než zařadím dvojku pak to stejné. Auto musím držet nad 1600ot aby mohl akcelerovat normálně. V autech se moc nevyznám. Jen takovej malej zá…
-
- 0 odpovědí
- 761 zobrazení
-
-
Ahoj, mam OII 103kw PD, rok výroby 2009 kód motoru BMM. Když jedu na 5-6. rychlostní stupeň lehce nad 2000 otáček, tak se rozbliká kontrolka žhavení a auto spadne do nouze. Pokud to držím do 2000 tak cajk nebo nad 2500, ale jak jedu plynule nad 2000, tak zase spadne. Diagnostika píše chybu p0299, zkoušel se měnit regulátor tlaku ale to nepomohlo. Podle diagnostiky turbo tlačí dobře. Dpf tam je a podle tlakové zkoušky v pořádku zanesen tak na 50%. Prosím o radu nechci měnit turbo když to tím třeba nebude dík za odpověď 1 příspěvek • Stránka 1 z 1
-
- 2 odpovědi
- 12,7tis zobrazení
-
-
Zdarec předminulý týden jsem na autě nechal měnit kompletně vstřikovače a od té doby mi jakoby padá nafta a auto nechce chytnout, což je u těchto motorů normální jednou za rok a ne třikrát za 2 týdny! Na internetu jsem se dočetl, že by to mohlo být buď tandemové čerpadlo a nebo špatně těsnící gumičky vstřikovačů, vzhledem k tomu že jsou tam nový vstřiky tak možnost číslo dva rovnou vyřazuju. Hodnoty BIP se sice pohybujou na hraně, ale i tak si myslím že to nezpůsobuje zavzdušnění paliv. systému. 🤨 Díky za případné rady.
-
- 0 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Občas se mi stane, že nejde nastartovat motor. Normálně přijedu, za pár dní chci odjet a nenastartuju - motor ani neškytne. Auto mám 6 let, stalo se to asi 5x a teď po měsíci podruhé. Většinou vyplácám baterku, dobiju ji, zkontroluju vše co se dá, klapka funguje, chyba na diagnostice VCDS žádná. Koukal jsem i na palivový filtr, nafta tam je, čerpadlo dává. Pak se nějak podařilo nastartovat. Teď nedávno znovu, to samé, až pomohl soused, nastříkal do sání nějaký sprej na start a auto chytlo. Dovezeno do servisu, po týdnu se k tomu dostali, auto chytlo normálně, udělali diagnostiku a včera volali, že jediné co zjistili, že čerpadlo dává malý tlak. Je možné, aby to bylo tímto…
-
- 5 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Mám problém se studenými starty. Tento problém mám jen někdy a býval jen když bylo pod čtvrt nádrže nafty. Když auto stojí přes noc, jak kdyby spadla nafta a jen točí... Někdy se ještě podaří třeba na potřetí po chvíli točení a přidáváním plynu nastartovat, ale jinak musím na prasáka přes start sprej... Měl jsem to už v minulosti a mechanik mi vyčistil čerpadlo v nádrži, které bylo dost zasrané a byl půl roku pokoj. Teď se mi to stalo znovu, ale poprvé i když mám skoro plnou nádrž.. Napadá někoho po čem jít? Plus druhý problém, který s tím možná souvisí je ten, že než se auto pořádně zahřeje tak na volnoběh cuká motor, ale zase jen občas... …
-
- 2 odpovědi
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takové dilema. Potřeboval bych poradit Mohu koupit Octavii II 2.0 tdi 103kw bkd (cenu se snazim dostat na 60-70k) R.v 2005 Nájezd: 270 000 Ale pri projizdce jsem prisel na chyby. Problem 1: Pri jizde kolem 100 se tak mirne trese hlavne od volantu to jde. -je to obute na nizkoprofilovych 18tkach Problem 2: nekdy (celkem casto cca 10x za hodinu jizdy) proste se pri razeni spatne rve R. Jakoby nechce zaskocit staci pustit spojku znovu zmackout a jde tam lehce. + kdyz se ji snazim vyradit tak zase musim dost zabrat pri vyrazovani zpet do neutralu(opet pustim spojku trosku protocim motor popojedu treba 5cm zmacknu znovu spojku a jde to). Ta…
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Záhadná věc při výměně oleje v BKD 2.0 TDI...poradíte? Normálně jsme vyndali šroub na vypouštění oleje a vypadli tři tyčky viz foto Poradíte co je to?
-
-
- 21 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak bol som na diagnostike a ukazalo snimac polohy sacieho potrubia Chyba P2015 chybu sme vymazali kontrolka motora presrala svietit aj blikanie zhavenia ale po par metroch zase zacalo blikat zhavenie.Neviete kde mam hladat ten snimac?
-
- 10 odpovědí
- 34,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den mám takový hodně zvláštní problém. Po vyjetí nádrže skoro na nulu a natankování do plna auto skoro nenastartovalo. Po ujetí asi 100km s pauzami po rozbehnutí a zařazení trojky se motor vypnul a nešel nastartovat. Po servisu se vyměnilo podávací čerpadlo v nádrží ale po ujetí asi 15km auto znovu shaslo. Povedlo se ho nakopnout ale teď při vyšším záběru strašně škube. Dělá to na 4. 5. 6. rychlostním stupni při akceleraci. Někdy to škubne jen málo někdy se třese až tolik jakoby bych neměl žádný tlumiče ale dělá to motor. Od té doby se už jednou zas vypnul motor v rychlosti asi 100km ale po podřazení a sešlápnutí plynu se sám chytnul a jel normálně. Do těch 2000 otá…
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj mám problém s mojí Octavii 2 Rs 125kw +chip 2.0tdi při nízkých otáčkách 17-1900ot/min auto škube a jak kdyby mě někdo držel za prdel nad 2000ot/min auto jede normálně co by to mohlo být díky všem za jakoukoliv radu
-
- 2 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni. Hledám čidlo spínaní ventilátorů (sahary)na octavce 2 2008 125KW BMN Poradí někdo? Díky :)
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Ahoj lidičky mám problém měl sem auto v servisu mám O2 vrs 125kw pedecko a dávalo se nové turbo hibridni potom nové vstriky žádný repas komplet se dělala hlava a rozvody a teď po ujetí 1000km motor začal pocukávat a sám si přidává ubírá na volnoběh na otáčkách diagnostika nic neukazuje nevíte kde hledat chybu
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-