Motor 2.0 TFSI
138 témat v tomto fóru
-
Hoj, chtěl bych se zeptat všech RSáků, co mají TFSI, který používají olej do svých oktávek. Dostal jsem totiž k dolívání olej LongLife2 a podle specifikací bych jej ani neměl používat, tak nevím. Dle servisky tam mám lít olej se specifikací 504 a 507 což jsou oleje pro FSI a hlavně TFSI motory....
-
-
- 1,2tis odpovědí
- 328,5tis zobrazení
-
-
-
Dílenská učební pomůcka Octavia II RS před faceliftem (obsahuje popis motoru 2.0 TFSI 147 kW)
-
-
- 4 odpovědi
- 11,6tis zobrazení
-
-
Ahoj uvazuji o tomhle motoru ktery ma 147 kw. Porad mi lidi rikaji ze me to sezere i z kalhot kolik to zere. Zase si rikam ten dieselovy motor 125 kw taky neni spatny a kdyz se da cip tak to pojede silene ale proste to neni ono nez ten benzin. A tady je moje otazka kdo mate jake skusenosti s temihle motory myslim spotreba a tak?
-
-
- 25 odpovědí
- 44,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chci se zeptat, zda se nekdo z vas jiz setkal s cervenym hlasenim ohledne tlaku oleje a co bylo jejo pricinou. Zhruba pred mesicem z niceho nic pri delsi ceste 40 km (no neni to sice delsi cesta, ale jelikoz jezdim 99% cest 12km do prace, tak to beru jako delsi cestu) mi auto vyhodilo uprostred mesta hlasku ,,Vysoky tlak oleje, vypni motor!,,. Nevedel jsem co delat, plny auto lidi a co ted. Tak jsem s tim normalka dojel az dom a druhy den zajel do servisu. Ukazalo se, ze olej. filtr byl skoro rozpadeny a plny marastu, takze to pry bylo urcite tim, ze pres nej cerpadlo nemohlo protlacit olej a proto ta chyba. Takze vymenili filtr s olejem a dobry. Ted +- 3 tydny…
-
-
- 57 odpovědí
- 52,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím hoši, potřebuji pomoct, začalo mi takhle divně cvakat TSI od strany rozvodu Takže se vše rozebralo, dala se nová rozvodová sada a cvakání je furt stejné Udělal jsem někde chybu nebo na co tenhle motor trpí? Jezdi krásně jen to cvakání, pouze při puštění plynu IMG_0190.mov
-
- 0 odpovědí
- 298 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, mám menší problém. 2 měsíce zpět sem koupil auto, vše začlo bejt špatné po tom co sem vyměnil olej. Dal sem tam 5W-40 Motul, dle normy. Začal rachtat řetěz, nechal sem udělat rozvody komplet se vším všudy.. bohužel dělal to koumák a tak sem byl nucen to dát do pořádného servisu za 20tis kde mi to udělali pořádně, zkontrolovali vše apod. Od té doby co se do motoru začal někdo takhle hrabat, to je hrůza. Auto jede plný výkon, neškube akorát volnoběh je hroznej.. svíčky jsou nové (Bosch dvojtá platina) a nejvíce mě trápi tento zvuk nejdříve to začlo takovým "chrastěním mi přišlo?" a dnes to začlo takhle skřípat.. ale pořád auto jede plný výkon vše.. Nemůže to být p…
-
- 0 odpovědí
- 236 zobrazení
-
-
Ahoj sice se nejedna o škodovku ale motor je úplně ten samý, jedna se o audi a3 8p 2.0tfsi Quattro …. Mám problém ze při sebemenším přidání plynu a 4 nebo 6 se ozve hlasite rachocení od motoru , zbytek rychlostí neslyším , při volnoběhu na neutrál je taky slyšet klepání ale minimální, čím by to mohlo být? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 217 zobrazení
-
-
Ahoj autíčkáři, měl bych dotaz k mé octávce 2 rs tfsi motor bwa. Při stání v koloně nebo na místě na volnoběh (cca po 5-10 minutách) začne jít teplota nad 90 když se rozjedu začne zase padat na 90 a ustálí se na ní. Pod 90 nejde nikdy. Sahara se nespustí ale včera když sem vystoupil z auta teplota byla kolem 100 (po jízdě v koloně) najednou se spustila při zamčení vozu. Když pustím klimatizaci taky se ventilátory nerozjedou nebo je potřeba nechat klimatizaci běžet delší chvilku ? Koukal sem na schéma pojistek a před face lift by měl mít pojistku F54 na ventilátory ale tuhle pojistku tam nemám a zdířka je prázdná. Podle knihy co je v autě má být pozice p…
-
- 0 odpovědí
- 300 zobrazení
- 1 sledující
-
-
zdravím, mám problém s odvětráváním nádrže, poradili mi, že může být problém v nádobce s aktivním uhlím. Co s tím?
-
-
- 17 odpovědí
- 20tis zobrazení
-
-
Ahoj mam octavia 2rs 2.0tfsi bwa vymenil jsme PCV ventil vše zapojil a auto po vyndání měrky na olej nebi víčka se stále dusí je to běžný jev nebo ne ?
-
- 0 odpovědí
- 351 zobrazení
-
-
-
Auto točí, ale nechytne. Byla slabá a stará baterka. Po dobití baterky do plné kapacity normálně nastartovala. Jel jsem auto projet a v pohodě. Odpoledne jsem chtěl nastartovat a zase jen točila. Diagnostika napsala tyto chyby: P0688 Zatěžovací obvod relé napájení: rozpojený ) P2146 Obvod napájecího napětí vstřikovače paliva skupiny A - rozpojený obvod P2149 Obvod napájecího napětí vstřikovače paliva skupiny B - rozpojený obvod Dobili jsme baterku a zase chytla napoprvé. Baterie zjištěno, že je špatná a nemá dostatečný startovací proud. Koupil jsem novou, namontoval a auto startovalo bez problémů. Po týdnu ježdění jsem dnes ráno doje…
-
- 3 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Pánové prosím o radu octavia 2 rs 2.0tsi 147kw auto mi při 5000otacek ztratí výkon a je takzvaně v omezovači. Diagnostika píše: vadná řidiči jednotka P1386
-
- 0 odpovědí
- 305 zobrazení
-
-
Zdravím lidičky, můžete mi někdo poradit ? Mám takový problém, doteď bylo všechno v pohodě, než jsem začal mýt spodek auta wapkou... Asi jsem to nějak přehnal a někam do motoru mi nastříkala voda protože hned po nastartování co jsem auto domyl. Tak EPC. A snímač plnícího tlaku Turba - nesprávný signál, mění se z trvale na přerušovaně. Nemá s tím někdo zkušenosti ? co by to mohlo být ? ... čidlo je vyměněno :(
-
- 2 odpovědi
- 9,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s výkonem. Jen na začátek na autě mám tyto úpravy: blow off ventil, PCV off, sportovní sani remair, sporotovni vyfuk 76mm, chip od BSR. Můj problém spočívá v tom, ze při jízdě mi přestane sát vzduch a jede to bez turba. Pak to zase z ničeho nich chytne než a jede jak má. Dělá to nepravidelně a jaky kvalt tam je jedno. Někdo nápad na co se zaměřit? Jde mi o to ze to dělá nepravidelně, někdy to nejede 50km a někdy to udělá jen na 2km. Napadá me jestli muze byt prasklé turbo, pistel vysokotlakého čerpadla. Rád bych to vyřešil hned na první dobrou což doufám ze je reálné 😂
-
- 0 odpovědí
- 649 zobrazení
-
-
Zdravim vas. Mal som problem teda kupil som auto uz s problemom nizkeho tlaku oleja za studena to bolo ok ak za auto zohrialo a jazdilo sa nanom bolo ok. Ak auto malo nizke alebo volnobezne otacky uz pisalo nizky tlak oleja. Rozobrate to mame do srobu blok ako novy loziska tiez vyvazovaky nemaju sitka uz je to take spinave nepekne zacpate trosku a hlava ulozenie vaciek a vacky samotne maju jemne ryhy. Otazka. Od koho kupit vacky vyvazovaky aj loziska a tesnenia? Ma tu niekto stym skusenosti? Hlavu skusime pouzit povodnu a budeme vidiet ako sa to bude chovat. Velmi moc vac dakujem vopred.
-
- 0 odpovědí
- 660 zobrazení
-
-
Ahoj banda. mam taký problém som majiteľ Octavie 2 rs 2.0tfsi 147kw BWA auto ma 235xxxkm pravých. auto ma taký problém že za studena točí na prázdno a na druhé štartovanie chytí hneď. pri akcelerácii do 3.000 otáčok trhá. a ukazuje chybu P2178 / P0441 P2178 - bohatá zmes na prvom valci P0441 - zle odvzušnovanie palivovej nádrže na aute sa vymenilo / opravilo novy olej 5w30 mobil 1 nove filtre (všetky) nove sviečky novy odvzdusnovaci ventil nádrže novy snímač teploty nasavaneho vzduchu. auto pri plnom plyne a pri 4.000 otáčkach ukáže chybu že nieje dostatočný plniaci…
-
- 0 odpovědí
- 787 zobrazení
-
-
Zdravím odborníky, mám takoví dotaz, jedná se o octavii 2 rs bez faceliftu a motor 2,0tfsi, auto jsem nedávno koupil a při nastartování to má snahu škubat( zvýšené otáčky po cca minute +- spadnou a je to v pohodě) jenže když jedu a zastavím tak se mi někdy stane že to škube znova ale někdy zase ne!! vliv teploty motoru, na to nemá!! najeto 140tis, km přetočeny nejsou a pán udajně do toho dával tu 98naturál ale nejsem si jist no a já tam dávám 100oktan. jinak na počítači to nic neukazuje! a nevím čím by to mohlo být, byly návrhy že by to bylo dvou hmota ale nevím jak to poznat? jinak spojka zabírá tak v půlce a bez prokluzu krásně se řadí a v tahu okamžitá odezva, a potom…
-
-
- 22 odpovědí
- 19,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, minulý týden jsem kupoval octavii 2 RS. najezd 190k,před fl, cena 50 000. Kupoval jsem to s tím, že je olej ve vode (prý těsnění pod hlavou) a teče olej ( prý přes turbo ). v te expanzce byla totální vazelína. Vyměnil jsem chladič oleje ( nejlevnější varianta) od te doby se auto přestalo přehřívat podle ukazovatka. do nadobky netlakuje, po delší jízde když prijedu otevru tak chvili nic ani nezasyči a najednou to zacne vytekat.pořad tam je bordel ale ne vazelina. už to normálně vyteče. nevím jestli je to bordel v tom pořád nebo to těsněni pod hlavou a je něco špatně.. auto nekouří ani trochu. z pod auta mi přijde že ten olej teče spíše ze strany od chladice, kol…
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
mám 2.0 TFSI benzín 11/2005, zrazu sa mi objavila kontrolka EPC a neskôr i žltá kontrolka motora, na VAG-u mi to v motore vypísalo nasledujúcu chybu: 001537 - dajaký snímač úrovne vozidla po vymazaní mi chybová hláška zmizla ale po štarte tam bola znova... auto sa chová normálne. neviete mi poradiť čo robiť??? vďaka
-
- 4 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, Mám tu trochu složitější téma - O2 2.0tfsi BWA 2006 Auto po výměně rozvodů komplet řemenový i komplet řetězový. Obě INA. Auto jsem po výměně zahřál šel samozřejmě projet. Auto táhne normálně a zvuk motoru je na tfsi slušný (rachtání není slyšet). Jediné co mi přijde v nepořádku je tento problém: Když je motor v záběru, tak je vše v pořádku, ale když dám nohu z plynu začne se ozývat celkem hlasité cvrdlikání jako když jedete na kole z kopce a nešlapete. Prostě jako nějaký setrvačník. Když je motor zahřátý, stojím na místě a prošlápnu plyn, tak když padají otáčky, tak se tento zvuk ozývá také. Jakmile lehounce sešlápnu …
-
- 1 odpověď
- 656 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny už nějakou dobu mě trápí velice nepříjemný zvuk při studeném startu jen a pouze když auto stojí pár hodin připadalo mi že to jde od olejového domku který jsem vyměnil a když jsem viděl jak je vysypaný tak jsem byl plný radosti že je to ono jenže po výměně za nový se vůbec nic nezměnilo někdy je ten zvuk horší někdy ne a někdy to taky zní tak jak to znělo než jsem měnil celý motor přikládám video třeba někoho něco napadne jde to od středu motoru z místa kde je olejový domek do kterého směřuje hadice od odvětrávání klikovky. Předem děkuji za každý nápad ja už jsem v koncích IMG_1515.mov
-
- 0 odpovědí
- 900 zobrazení
-
-
Zdravím, Má tu takový problém u své Octavie 2 RS BWA , takhle mi za studena startuje https://youtu.be/XLIiWU-r3Sk https://youtu.be/v7Mm5s7HVEQ Dělá to jen při prvním startu +-15 stupňů nad nulou pak se to při dalších startech zlepší,ale ten první je tenhle viz videa (videa nejsou moje dávám příklad stejného problému) Baterie je nová cca měsíc stará Palivový filtr, svíčky, cívky staré cca 3 měsíce Tankováno jen Verva 100 Tak nevím kde je problém stále Děkuji za rady
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych poradit. Na Škoda Octavia 2 rs 2.0 Tfsi (BWA) jsem měnil termostat z důvodu špatného zahřátí (auto se nebylo schopné ohřát na 90 stupňů) po výměně se auto v pohodě ohřeje, ale přišli 2 nové problémy. Po startu se hned zapne sahara i když je auto studené a rozsvítí se kontrolka kapaliny, přitom kapalina je dolitá a auto je studené. Nemá někdo podobné zkušenosti? Už nevím s čím je problém
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapy, podobných témat jsem našel spousty, ale žádný není co by přiblížilo můj problém. Octavia RS 2.0 tsi, řeším podivný zvuk od turba (rinceni, takový kovový zvuk), ale jen při ubrani plynu,při akceleraci to nedělá, pouze po ubrani plynu.. Hodně se toho řešilo u motoru 1.2 tsi, tycka regulace, moje otázka zní jestli tenhle problém mohl být i u těchto motorů.. Před návštěvou servisu bych rád věděl nějaké vaše poznatky.. Díky Radek.
-
- 2 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-
-
Zdravím vás, během posledních dvou měsíců sleduji postupnou ztrátu výkonu u své OII RS 2.0 TFSI. Nějak se to ustálilo, takže výkon je teď pocitově neměnný, ale už jsem měl v plánu navštívit servis. Auto navic, kdyz je studene, trochu cuka. Nicméně, po posledni cestě na D1 mi začala svítit na přístrojové desce kontrolka "system kontroly vyfukovych plynu". Googlil jsem a dle tohoto fora to vypada na vahu vzduchu. Vecer se mi to taky nejspis potvrdilo, kdyz jsem otevrel predni kapotu a uvidel jsem urvany kabel u sani (viz. foto). Predpokladam, ze se jedna o vahu vzduchu. Me zajima ted par veci. 1) Spatne fungujici, ci zcela nefunkcni vaha vzduchu cukani zpus…
-
- 5 odpovědí
- 10,1tis zobrazení
-