Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Čus lidi, potřeboval bych poradit s jednou ošemetnou věcí. Koupil jsem octávku 1.8T s nefunkčním motorem. Když jsem doma mrknul na motor, hlava má kód AEB (audi A4 např) a blok klasika AGU. Když jsem se díval do esi tronicu, rozvodovej řemen na AGU má 150 zubů a na AEB 153 zubů. Na motoru byl nasazený řemen 150 zubů. (vím, že motor s tím fungoval). Nemohl by mi prosím někdo objasnit v čem jsou ty rozvody jiné u těchto motorů? Nevíte třeba kolik zubů má kolo vačky na AGU a na AEB? Chci se přesvědčit, že to co tam dám, tak tam bude dané správně aby se mi to hned nepotkalo... díky moc za rady muži!
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
ahoj chlapi, potřeboval bych radu ohledně turba.. dělal jsem log ve skupině 115 vag-com 304 a je to zobrazene v dobrem programku od diesel-power log vypada asi takto viz příloha...jak se vám to zdá? mě se při tom nástupu plnícího tlaku zda ,ze je tam velky rozdil v pozadovanem a v aktualním... co si o tom myslíte vy?díky za nazory
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
-
Mam 1.8turbo 20V r.v. 99 motor AGU a zjistil jsem ze mam na obalu turba 3 malé, černé prasklinky... tak nevim jestli je to na výměnu celého turba nebo jenom sehnat nejake staré, třeba i rozbité s dobrým obalem a ten vyměnit... este by mě zajímalo jestli bude stejné turbo i na TDI??? předem děkuji za rady
-
- 7 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
ahoj, hledal sem hledal ale nenašel sem nevíte pls někdo kam u O1 RS našroubovat čidlo na teplotu oleje? u G3 stačil vyšroubovat šroub vedle čidla tlaku u filtru a nacpat ho tam... a rovnou se ještě zeptám, kam dát Téčko na budík turba?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, asi pred pul rokem mi v servisu menili olejovy cerpadlo (olej) a hlavu. Ted se mi zase kratce (na kruhaku) rozsvitila cervena olejnicka (vc. zvukoveho signalu) a hned zase zhasla. Uz se toho bojim, co mam ted delat (zkontrolovat) ? Diky za radu.
-
- 21 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, procházel jsem tady snad všechny témata, která řešila cukání, škubání motoru 1.8 T. Moje auto při sešlápnutí více plynu začne přidávat a ubírat výkon. Děje se tak na jakýkoliv převod a samozřejmě při plném plynu je to nejvíce znát. Velmi to vyniká při nejvyšším točivém momentu. Otáčky na volnoběh nekolísají, vše se jinak chová naprosto normálně. Proběhla optická kontrola všech hadic okolo turba a ventilu u turba, znovunastavení škrtící klapky ,výměna zapalovacích cívek a v poslední řadě výměna váhy vzduchu. Počítač před ani po jakékoliv výměně či kontrole komponent nic nepsal. Prosím o radu, protože jsme s kolegou servisákem ze škodovky už bezradní. Přivítal …
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, mám menší problém.Mám Octavii 1 1.8i rv. 2000 110 kW 4x4 kód motoru AUM. Auto nastartuji jdu ho projet a cuká při cca 3000 ot/min a přes tuto hodnotu již otáčky jit nahoru nechtějí.Motor vypnu nastartuji,chvíli vše v pořádku a pak to dělá stejnou závadu.Turbo tlačí.Na dignostice Multi Di@g mi hlásí chyby 16 684, 16685 a 16686 tzn. chyba vstřikování a chyba vstřikování na 1 a 2 válci.Zkoušel jsem přehodit vstřiky 1 za 3 a 2 za 4 a hlásí mi to stejné chyby.Potřeboval bych poradit od čeho se odrazit.Předem děkuji za jakékoliv informace.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahojte Nedávno som menil olej na mojej oct 1.8 T nabehal som 500km pozrem mierku a olej nikde musel som doliat 3/4 litra oleja skoro ma jeb*o mam najazd. 209000km. Hladam niekoho kto sa tomu venuje potreboujem, aby sa na to niekto pozrel jedným očkom a zhodnotil či sa oplatí generalkovať
-
- 4 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Zdravím ,dneska sem jel a zacalo mi blbnout auto sem z toho zoufaly... Kdyz stojím na volnobeh tak se se klepe auto a kdyz pridavam taky taky az od nejakych 2000ot se neklepe ale pak zase zacne... a kdyz jedu tak mam pocit jakoby mi to strilelo do radicky... takove rany zni vychazeji... + kdyz seslapnu naplno plyn a hned pustim tak motor pomalu vyleti jen tak do 2000ot... Jel sem stim naprosto normalne... nevite cim by to mohlo byt??? VAG nic neukazal... na autoscan Motor 1.8T 110kW AEB Poradte plis
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Chlapi potreboval bych poradit. Mam Octavii r.v. 2002 1.8T, najeto asi 110t. Jsem druhy majitel. Auto mam asi rok a pul. Pred nejakymi tremi ctyrmi mesici mi zacala neustala naskakovat kontrolka elektroniky motoru. Mel jsem to jiz nekolikrat v servisu. Bohuzel predchozi majitel si tam nainstaloval Blow Off ventil, takze mi v servisu "pry" nejsou schopni udelat kvuli tomu kompletni diagnostiku, aby zjistili, kde by ten problem mohl vznikat. Pry by museli veskere ty upravy souvisejici s tim Blow off ventilem predelat zpet do puvodniho stavu. Podle ruznych prispevku na foru jsem si uz vycistil skrtici klapku a mam tam uplne novou vahu vzduchu. Problem ale porad pretrvava. Po…
-
- 7 odpovědí
- 5,9tis zobrazení
-
-
Zdravím , mám takový problém, Mám vůz Passat rv.97 1.8T AEB 110kW LPG (vim ze to neni okta ale motor je velmi podobny a na vw-club mi moc neporadili ) Problem je ze VAG hodil chybu 01262 - Magenticky ventil pro omezeni plniciho tlaku (N75) 26-00 - vystup otevren Tak sem vymenil N75 ale chybu to hlasi porad... tak sem zkusil zmerit napeti na konektoru N75 a nenameril sem nic... nevite co stim muze byt?? Díííííky MOC!!!
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
-
Dokaže mi nekdo poradit co mi pise VAG?auto normalne jede naplno bez problemu,nežere olej atd...Jde mi hlavne o tu chybu 17608-koukal jsem i do VIS a nic o tom nepisou...diky moc Číslo dílu: 06A 906 032 BJ Díl a/nebo verze: 1.8L R4/5VT G 0002 Kódování: 11500 Číslo dílny: WSC 24261 2 závad nalezeno. 17608 - obtokovy ventil vzduchu turbokompresoru (N249) - mech. chyba P1200 - 35-00 - - 18010 - napajeci napeti svorka 30 - napeti prilis male P1602 - 35-10 - - - Sporadická
-
- 10 odpovědí
- 20,8tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám RS, takže motor AUQ. Současný problém: Někdy se mi stává, že když vytáčím některé rychlosti až někam k omezovači (nejčastěji 2), tak nějak při 6500 ot./min auto ubere, jako kdybych ubral plyn a hned zase přidal, pak zase zabere a končí to normálně omezovačem. Nedávný problém: Párkrát se stalo, že po větším vytočení motor skočil do nouzového režimu. Po vypnutí a nastartování opět v pohodě. Ted tento problém zmizel, ale dělá to ten první problém. Byl jsem na VAGu a vyskočila mu tam chyba, že je něco s tím přepouštěcím podtlakovým ventilem u turba. Říkal, že může být zarezlý a nebo natrhlá membrána v tom podtlaku a proto se včas neotevře a vznikne přetlak v po…
-
- 1 odpověď
- 1,7tis zobrazení
-
-
cau chlapi přestal mi odfukovat blow off ventil mam octavii rs 1,8t 2001 ouq motor nevíte nekdo jak ma fungovat ventil n249 když vitahnu podtlakovou hadici z blow off tak porad saje podtlak?? a když n 249 odpojím konaktor tak beze zmeny prosim poradte sem t toho auta u na prašky dík za rady
-
- 16 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
ahoj nemate nekdo prosim zkusenost s montazi u motoru 1.8T RS? diky
-
- 12 odpovědí
- 7,4tis zobrazení
-
-
Zdravím praskla mi silikonová hadice na odvět. klikovky u 1.8T AUQ klasická 13A .... známý mi říkal že to praská často, přemýšlel jsem že jí zkusím zalepit. nemáte někdo zkušenosti s vulkanizační páskou, případně s páskou od Samca? Přecy jen to vyjde o dost levněji!! http://www.highperformanceparts.cz/opravna-silikonova-paska-samco.6167 Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdar, tak me dostihl taky problem s prasklejma hadicema... klasika auto nekdy nejede jak by melo kontrolka se sice nerozsveci ale v RJ chyba 17705. Mam praskle jak horni hadici tak tu dolni. Jak to vsichni zname horni v rozvetveni a dolni v napojeni. Na internetu jsem nasel tento navod na opravu kterej muze usetrit docela dost penez... jen bych pouzil radsi nejake silikonove hadice ktere odolavaji oleji zde link : http://forums.vwvortex.com/showthread.php?3280795
-
- 7 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
-
Cawte, mam problem. Auto mi nastartuje, ale motor iba trase a nereaguje na pridavanie plynu, po zaradeni rychlosti auto len skace az kym nezhasne. Po druhom nastartovani ide vsetko uz vporiadku. Taktiez sa to deje len ak vnoci auto stalo,ale nie porad, deje sa to dost nepravidelne. Neviete niekto co by s tym mohlo byt?
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
-
-
čaute hladam niekoho kto by vedel kde poradiť na akej stránske sa dajú zohnať komplet gumové hadice na tento motor je 1.8 T 110kW AGU prikladám obrazok na priblíženie
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, nevím zdali se to tady už nějak řešilo, ale par krát se mi stalo, že když jsem někde přijel a nechal stát auto z kopce ve směru jízdy nešlo nastartovat (motor točí, ale jako by mu chybělo palivo, zkoušel jsem i 10x a nic) stačí když sjedu na rovinku a auto chytne na 1 pokus. Stejnou situaci jsme dnes zpozoroval po 3 po prvé se to stalo před 3měsíci, ale to jsem měl rezervu tak jsem si myslel, že to je málo paliva v nádrži - když ve vodorovné poloze nebýl problém. Jaká to může být závislost?? čerpadlo? filtr? v nádrži mám 80%paliva.. Díky za postřehy, zkušeností vyřešeno, problém dělal snímač otáček - kliková hřídel (G 28 bez signálu) kopec neměl s tím nic sp…
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
na vag comu se mi pořád zobrazuje Obtokovy ventil turbodmychadla (N249) Mechanicka zavada,urychleni vackovych hridelu Pozad.hodn. neni dosazena,Zjisteno vynechavani zapalovani,System sekundarniho vzduchu Nespravne proudeni vzduchu nevím jsi rady diky
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Mám Octávii 1.8T 20 ventil 110kw Když při jízdě sešlápnu plyn na doraz ,tak reakce pedálu je se zpožděním .Chová se to jak automat ,nevím jak bych to líp popsal.Mám pocit že to má i o něco větší spotřebu.Turbo mě ale funguje.Máte stím prosím někdo nějakou zkušenost?
-
- 2 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Octavii 99, motor AGU, 1.8T 20V. Mám zřejmě nějakou závadu na motoru a nevím si s tím vůbec rady. Za jízdy, spíš za studena se z ničeho nic stane, že auto začne škubat a nejede - asi začne vynechávat jeden válec. Po chvíli nebo řádném prošlápnutí plynu se vše uvede do normálu. Nejdřív jsem myslel, že je to spojka, ale ta je v pořádku. Vyměnil jsem svíčky, koupil novou cívku zapalování a prozkoušel u všech válců - pokaždé to dělalo stejně. Navíc jsem vyčistil i celou palivovou soustavu a nic. Počítač také žádnou chybu neukazuje. Prosím o pomoc, už fakt nevím co s tím. Dík
-
- 23 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Zdravíčko prosím Vás před měsícem jsem si na rampě přefiknul palivové trubky a napojil jsem je normálníma hadicema (cca 4cm dlouhé jen napojené). od té doby mi auto po ránu nebo po delší době stání nechce ihned nastartovat musím párkrat nechat zapnout čerpadlo( otáčim klíčkem jak trubka) pak se motor protočí ale stejně nenaskočí a až když to udělám po 2-3 tak naskočí a běží normálně potom už to chytne na otočení. nevíte někdo čím to muže být??? nechci kupovat trubky za 3200 zbytečně aby to bylo nečím jiném... Myslel jsem si že to muže být teplotní čidlo ale teplotu mi to normálně ukazuje a i rano to jede na sytič chvíli... prosím poraďte jsem už v koncích... díky moc
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-