Motor 1.8 T
600 témat v tomto fóru
-
Mam dotaz auto me ted zachladna spatne startuje a hlavne nechce jet,chyba 0561..takze se chci nekoho zeptat udajne to jsou vstriky benzinove na kolik vyjde vycisteni,nebo repase?.. dale mechanik rikal,ze turbo zacina trochu piskat,tak doporucil vycistit saci kos-na kolik cca tohle vyjde?.. mam 1,8 20v TURBO v LPG dik
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Clapí potřeboval bych poradit jestli je nějaký problém s výměnou turba u octavie 110kw agu za turbo z octávie rs 132kw??
-
- 1 odpověď
- 2,6tis zobrazení
-
-
Cau pánové.Potřeboval bych poradit,proč je třetí válec bez jiskry.Je to 1.8T 1999 a najeto 260000.Vyměnil jsem zapalovací civku a i svíčku a pořad je to bez jiskry.Diagnostika žádnou chybu nevyhodila.Nesetkal jste se s tim už někdo?Dík za každou pomoc
-
- 7 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, pořídil jsem si výše uvedenou octavii s motorem AGU a mám takový problém. Vyskakuje mi tato chyba P0171 a P0172. Auto jezdilo celou dobu normálně i když mi svítil check engine. Ale v neděli, kdy jsem jel trasu cca 400km tak auto najednou zlenivělo. Cca 80% cesty mi jelo na 65% výkonu, pak najednou to někde nabralo dech a zašlápl jsem to a jelo to najednou uplně normálně. Tento problém mám jak na LPG tak i při jízdě na benzín. Na autě jsem vyměnil palivový filtr a svíčky. Kdybych měl něco napsat k autu, tak mám LPG systém Lovato, chip na 130kw a univerzální filtr místo airboxu. Za každou radu budu vděčný. Prolezl jsem toho hodně a moc jsem toho nenašel. Někde píšo…
-
- 0 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, zajímalo by mě, co přesně má na svědomí zvuk odfuku v tomto odkazu http://www.youtube.com/watch?v=FnhZpl1CV7A . Mám O1 RS a po tomto zvuku ani náznak. Nic nebylo slyšet ani když tam byl na zkoušku namontován podobný filtr. Kamarád má O1 1,8t r.v. 97 a u něj je to slyšet i přes klasický filtrbox, vše kolem turba má originál, tak jak má být. Autor videa v komentářích píše, že má origo BOV BOSCH. Ten já pro jistotu vyměnil za nový, ale pořád nic. Tak mě jen napadlo, jestli tento zvuk nemá na svědomí něco jiného. Díky za jakýkoliv postřeh.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Riešim problém s cukaním 1,8T AGU. Niekedy motor úplne zdusí pri prudkom zošliapnutí plynu a dneska mi to išlo ako na hojdačke, taká sinusoida. Potreboval by som ho nalogovať a potom prečítať LOG. Vedel by mi niekto poradiť, ktoré kanály sa logujú na turbo benzíne a ako?
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám na vás dotázek, mám okci 1,8 T AUM r.v. 2003 a mám problém se zapalováním, auto chodí puze na tři válce. Byl jsem na diagnostice a napsalo mi tyhle dvě závady: P0 300 rozpoznány výpadky zapalování a P0301 výpadky 1.válec! napadlo mě pár věcí co by to mohlo být, ale nechám si ještě pro jistotu poradit od vás, dál by mě ještě zajímalo jaké nové svíčky by ste mi doporučily:-) děkuju moc za rady:-)
-
-
- 17 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo jaké mají být tlaky ve válcích u AUQ? Naměřil jsem postupně od 1. válce: (12) - (11,4) - (11,6) - (11,9) Je to OK?
-
- 4 odpovědi
- 8,7tis zobrazení
-
-
ahoj motoristi, potreboval by som pomoct. Dnes mi technik diagnostikoval ze mam asi prasklinu na hlave motora (hlave valcov - asi je to to iste) Potrebujem zistit kde by sa to dalo spravit .. okolie BB test pripadne repas hlavy, brusenie alebo tak. Pripadne kde by som vedel zohnat hlavu valcov motor kod ARX , 1.8T rv 2003. Pripadne viete mi poradit co s tym. Symptomy: chladiaca voda po motore, ukazovatel teploty nedrzi na 90 stupnov. Je mozne ze vymenou tesnenia sa to moze zlepsit? ako sa da odhalit vada hlavy? Prosim pomozte poradte. Dakujem vopred.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny - mám takový problém, který zatím nevyřešil ani aut.servis. Motor ARX 1.8T po nastartování se z výfuku valí hustý bílý až bílomodrý kouř je cítit olej. Motor je po repasi hlavy a je nové turbo, ale dým při volnoběhu pořád. Ustane to až po zahřátí motoru za jízdy to je pak vše O.K., ale jakmile zastavím a nechám auto stát a bublat na volnoběh, tak za chvílí začne z výfuku opět proudit bílý dým se stupňující se intenzitou(dýmovnice). Měl nebo máte někdo tento problém, popř. jak jste jej vyřešili. Díky za rady...L
-
- 8 odpovědí
- 6,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám Octavii RS, s chipem od cimbu a výfukem supersprint. Po napíchnutí na VAG mi to ukazuje tyto chyby. Čím to může být a jak na to? Prosím jen fundované odpovědi. Díky. VAG-COM verze: SVO 304.0 Model: 1U - Skoda Octavia Kontrola: 01,02,03,08,15,17,19,35,46,56 Adresa 01 ------------------------------------------------------- Řídící jednotka: 06A 906 032 HN Díl: 1.8L R4/5VT 0001 Kódování: 11500 Dílna #: WSC 24601 TMBER21U418459219 SKZ7Z0A0889805 3 závad nalezeno. 16985 - ridici jednotka vadna - chyba kontrolniho souctu v pameti P0601 - 35-00 - - 17608 - obtokovy ventil vzduchu turbokompresoru (N249) - mech. chyba P1200 - 35-00 - - 17584 - rada valc…
-
- 3 odpovědi
- 6,1tis zobrazení
-
-
Chlapí potřeboval bych poradit jak demontovat turdo, popřípadě jestli má někdo fotodokumentaci, nebo podrobnější návod jak na to. Díky za rady
-
- 0 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Mám problém, který jsem ještě nevyřešil a to už jsem vyměnil snad vše. A je stejný na dvou mých O1 RS ikdyž na tom druhém to začalo dělat až teď poslední 2 měsíce před tím OK. Když jedu tzv. na spotřebu pod lehkým plynem a rozjíždím se, tak zabere turbo jako by mě nechtěně nakoplo a pak aniž bych ubral plyn tak přestane tlačit a poleví to. Je to nepříjemné při popojíždění protože to nechtěně zabere aniž bych to požadoval. Dělá to třeba i když brzdím motorem a pak jemně přidám plyn abych udržoval rychlost tak zase mi to nechtěně zabere a pak zase poleví. Nesetkali jste se s tím někdo?
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Prosim Vás kto ma s tým skusenost kolko ma tlačit TUrbo na 1.8 T 110kw mne natlačilo 0,6 baru a ked čitam podla škodovky manualu tak ma tlačit 0,15 az 0,16 MPA a to je 1,5 baru
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, děje se mi poslední dobou, že když plynule zrychluju, tak to kolem 2 tis lehce cukne. Doslova se to děje takto - auto táhne - lehce cukne - táhne dál až do omezovače. Palivový, vzduchový filtry jsou nový, svíčky nový, diag nic neukazuje. Pak se ještě stává to, že po vyřazení někdy začnou houpat otáčky, někdy i za volnoběhu, když trošku ťuknu do plynu... Fórum jsem prohledal, ale nenašel tu tento přápad. Předem díky za odpovědi a přeji vám hezký den
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
auto me zacalo psat chybu toho snimace G40 a krom toho blbe startuje a pri pridani plynu v nizkych otackach i cuka... setkal se nekdo s timto problmem? halluv snimac je na aute porad puvodni a auto ma asi 300 000km... Taky me napadlo jestli to nedela to prestavovani vacek ale motor je uplne cistej takze to asi ucpane nebude a retez mezi vackama asi vytahanej taky nebude protoze zadne chrasteni nevydava... Kazdopadne pri dalsich rozvodech mam v planu to cele vymenit...
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Přátelé, při běžné jízdě po městě mi zničehonic začala rapidně stoupat teplota chladící kapaliny (až někam nad 110 °C) a zároveň auto citelně přestalo táhnout. Vůz jsem vzápětí odstavil. Jde o jedničkovou octavii 1.8 T z roku 2002. Nemá někdo zkušenost s podobným problémem? Kde je chyba? Děkuji za vaše případné tipy.
-
- 2 odpovědi
- 2,6tis zobrazení
-
-
Ahoj plánuji pořídit tohle. Máte nějakou zkušenost? Jaké výsledky z měření,ladění atd. Ta moje stará je stejně KO takže ji musím vyměnit. díky za odpovědi. http://www.sportracingparts.cz/sportracingparts/eshop/1-1-Motor-tuning/399-4-Samco/5/6072-Saci-hadice-k-turbu-1-8T-pricne-motory
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Omlouvám se za nové téma.Před 2 dny jsem měnil na O1 Rs 1.8T motor AUQ vzuch.filtr.Bylo horko jel jsem to projet a při teplotě trochu přes 90 začne chvilkama auto kouřit jako svině.Cca po 10 vteřinách se to ustálí.Dnes odpoledne to dělalo opět.Jel jsem to projet poté ještě kolem 18:00 najel jsem 70km dým jsem nezaznamenal a teplota byla na 90stupních.Když jedu svižněji tak cítím od motoru takový divný smrad.Voda se neztrácí a ztrátu výkonu jsem moc nezaznamenal.Jinak tam liju 5w40.Kompletni rozvody byli dělány před 8 000km.Když jsem otevřel kapotu tak to dymilo i u motoru před katalyzátorem.Asi to tam řádně netěsní.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Něco už jsem si ohledně podobných problémů načetl, ale nejsem si úplně jistej, tak se raději ptám... Mám RS 1.8T r.v. 2001, najeto cca 200 tis., turbo v pořádku, nehouká, nekouří a tlakuje jak o život, regulace tlaku na něm taky OK, jde s ní ztuha, ale plynule hýbat.. Každopádně jakmile vytočím motor nad 2000 tis.ot. a turbo začne tlačit, tak od té chvíle polevuje zátah. Turbo tlačí, ale s velmi výraznými pauzami... Jak kdyby vedle mě nekdo seděl a stále ho vypínal a zapínal. Občas se auto vytočí bez pauz v tahu, ale to spíše sporadicky. Dnes poprvé jsem jel nějakých cca 5 km jako když úplně bez turba, po vypnutí a zapnutí motoru jsem se dostal znovu do "standartního" rež…
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Dobrý odpoledne, prosím o pomoc s tímto motorem po výměně čidla tlaku oleje před několika měsíci se znovu ukázala ikonka tlaku oleje ale do toho mi začal motor chrochtat jako TDi a olejovém víčku mám šedo bílou emulzi. Tím pádem se chci zeptat zda-li ma cenu dělat generálku motoru neb o ho rovnou vyměnit i s turbem za jiný motor napr: AGU za ARX, ARZ, AUM, 1.8 4x4 ARX, je mi jasné že to má jinou elektroniku ale je to možné? Má někdo s tím zkušenost? PS: beru každou radu jsem fakt už s toho na hlavu.
-
- 7 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahoj.Koupil jsem tuto octu.po týdnu ježdění se mi rozsvítila kontrolka motoru.hlásí chybu"činnost katalyzátoru řady válců 1 je pod minimální úrovní.po vymazání chyby toto naskočí opět zhruba po týdnu ježdění.servisák mi řekl,že nový katalyzátor může stát od 5 do 20 000kč.prosil bych o radu co s tím,jestli se dá s tím jezdit.taky mi bylo zděleno že to může být lambda,tak jsem z toho opravdu jelen.děkuji.
-
- 9 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Ahoj Mam octavii 1.8T 20V r. 2003 a pokud stojím s nastartovaným autem tak začnou do interieru (pravděpodobně skrz ventilaci) unikat výpary. Při jízdě je vše OK. V servisu vyměnili děravý vlnovec, ale problém stále přetrvává. Celé už to kontrolovali, ale nemůžou nic najít. Nestalo se Vám něco podobného, nebo nemáte nějaký tip čím by to mohlo být, než nechám rozebrat célé auto na šroubek?
-
- 3 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
caute chalani.mam taky problem mam RS-u a mam strasne velku spotrebu oleja t.j. 1 liter na 2000 km.davam tam castrol 0w 30.niekto mi povedal ze preto ze davam riedky olej a niekto ze semeringy.poradte.dik
-
- 20 odpovědí
- 16,2tis zobrazení
-
-
Ahojte. Pred necelymi dvoma mesiacmi som vybral turbo lebo KO. (zapchaty kos na olejovom cerpadle,netlacilo olej...) Dneska som to "poskladal" (nemal som cas a miesto) a po tej dobe si moc neposminam. Ide o to ze s turbom vse OK ale "zvysila" sa mi jedna hadicka a nesom si isty ci patri k mojmu autu,alebo ako som to rozoberal a bral som veci ci som nahodou nezobral od niecoho ineho. Podla kodu na hadicke sa jedna o 4b0422887f -ale nie je to zretelne citatelne. Prosim o radu, ci nahodou neviete kde patri ta hadicka.Pozeral som vsade no nikde neostavaju dva "dieri" volne. Nechapem. A ako teraz jazdim urobil som asi 15km z toho hodka a pol volnobeh tak zozaciatku OK ale dnes…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-