Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.6 TDI

1. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Motor 1.6 TDI 88 kW vyřazen z ceníku (a tím pádem i z nabídky) od 16.9.2016.

2. Zahájeno uživatelem Madpower,

Ahoj už nevím na koho se obrátit mam Škoda Superb 3 2016 1.6 TDi 88kw najeto 190k 7 DSG při dojíždění bez plyn ke kruhaku nebo domu se zařazením 2-3 mi auto začalo hučet pokud zase přidám plyn tak hučení přestane a pokud zastavuji pomocí brzdy tak to taky nehučí nesetkal se s tím někdo ? Přidávám video kde to jde slyšet att.1K1BcjbWf_q2FU7dQ8Vl8WYUGweP37Pq-Uozq8XNv0s.mp4 děkuji

3. Zahájeno uživatelem Madpower,

Ahoj žádám o pomoc mám superba 3 2016 1.6 TDI 88kw auto bylo v servisu po srážce se zvířetem a mělo rozebrán předek bez světel nárazníku a blatníku problem s pojišťovnou a oprava se táhla 2 a pul měsíce vcera jsem auto dostal zpět a po jízdě domu jsem otevřel víčko oleje a našel žlutý povlak tak jsem otřel a najel asi 45 km a opět to tam je obavám se nejhoršího že bude neco s hlavou motoru 😕 má někdo stejný motor a dělá mu to v tomto počasí taky ? Nebo kde by mohla byt chyba ? Voda od chladiče se neztrácí ani neni vidět nějaké olejové skvrny v nádržce prosím o rady a pomoc děkuji dole přikládám fotografie

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 858 zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem linomaniac,

Ahojte, objavuje sa mi chyba P2002 00 237 efficiency below threshold. v takej nejakej inej tabuľke vo VCDS mám EGR failed or incomplete. DPF hodnoty zaplnenia sú 12,75g a oil mass či čo to je je 0,09 l. ja sa nie celkom vyznám v tom zaplnení, ale mám pocit že filter by mal byť v dobrej kondícii. než to dám do autorizáku za milión, vie mi niekto poradiť čo môžem pozrieť/spraviť? čítal som niečo o senzoroch G450, G505

• Díky
    • 7 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Filip Vlach,

Dobrý den rozsvítila se mi kontrolka motoru (oranžové kuře) mobilní app. jsem smáznul chybu ale po třech startech znovu svítí. Připojil jsem tedy VAG (celou chybovou hlšku dám pod text) Zdá se že skutečně nežhaví (raní start okolo 10° horší) zatím proměřeno DC kleštákem (pojistky OK). Můj dotaz tedy je zda stačí vyměnit modul žhavení nebo se musí nějak kodovat či přispůsobovat přez VAG? A mát někdo zkušenost z neoriginálním modulem (třeba MEYLE) přeci jen orig cca 3000,- replika 1500,. děkuji moc za rady. 1 nalezena chyba: 4976 - ridici modul zhavicich svicek (J271) P0684 00 [175] - neverohodny signal Kontrolka závad ZAP - Potvrzeno - Testováno od …

6. Zahájeno uživatelem CHOVKY,

Nemá niekto skusenosť s výmenou turba ? Alebo odporučiť stránku kde kúpiť. Ďakujem

• 0 odpovědí
    • 1,1tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem winkcz,

Zdravím, přišel jsem si pro radu, mám superb III 1.6 TDI 88 kW DSG 7° kupoval jsem ho asi 4 měsíce zpět, nalítáno má 157k, a ne že bych si vyloženě stěžoval na to že to nejede, ale když chci předjíždět nebo rychle vypálit z kruháče tak to prostě neni vůbec ono... Když sešlápnu tak cca 1-2 sekundy než se to rozjede, pak tedy sepne turbo a docela to vyletí ale je to celkem znát. To stejný u přejíždění na dálnici, když dám sportovní režim tak zabere hezky ale vytáčí na maximální otáčky a od cca 4 tisíc to vůbec ale vůbec netáhne ... uplně mrtvo. Už nějakou dobu přemýšlím o chipu - zda by tomuhle pomohl. Známí mi řikali že chip bude rychleji opotřebovávat všechny …

8. Zahájeno uživatelem ramzess,

Zdravím, superb 3 1.6 tdi 88kw. Kód motora DCXA. Najazd 96 600 km. Vybehla chyba P2002 vymenil sa snimac. O 3 dní vybehla chyba P 0401. Na aute necítiť žiadny rozdiel v jazde. Výfuk je zvnútra čierny. Mechanik hovorí vymeniť egr za nový, niekto tu na fóre poradil ze môže byt problém s agr vyskúšať cez diagnostiku ci funguje klapka. Niekto zase ze treba najprv riešiť dpf. Ma niekto podobnú skúsenosť, co to môže byť?

• 2 odpovědi
    • 2,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem FilipFF,

Zdravím, před 3 dny jsem si koupil superba r.v. 2016 a zaujalo mě při jízdě takové divné hučení. Připadá mi, že to jde z levé strany motorového prostoru, Nejvíce to hučí, když trošku sešlápnu plyn.. když přidám plyn tak už se to trošku ztrácí, ale spíš to přeřvává motor. Pokud vyřadím tak to hučí jenom trošičku, skoro to ani není slyšet. Když auto stojí tak žádné hučení z motoru nejde.. klimu jsem zkoušel vypnout a hučelo to pořád. proto tak nějak doufám že by to mohlo být jen ložisko v kole, ale jistej si tím úplně nejsem .. natočil jsem video z jízdy kde to jde celkem dobře slyšel, tak snad to pomůže - https://youtu.be/QPk59n_OHcg

• 3 odpovědi
    • 5,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem jarda350,

Zdravím vás škodováci môžťe mi dáť sem foto aky olej ma ist do motora a čislo origo olejového filtra,viem že tam má byť norma 504-507 ale aku zvoliť značku a čo musi splňať ďakujem.

• 3 odpovědi
    • 5,3tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem shabor,

zdravím, Vlastním Superb 3, vyrobený v 2017. Pravidelně servírováván v autorizovaných servisech škody. Při poslední návštěvě byl měněný olej + filtr, filtr klimatizace, měnili mi také olej v převodovce a atd (v termínech výměn, jak je předepsané Škodou. Tři dny na to, praskl řemen a je motor v ..... Auto má cca najeto 150.000 km, servis mi tvrdí, že to nemůže být jejich chyba. Podle mně, to není normální, aby jen tak praskl řemen? podělal to servis a nebo je to vada z výroby, ovšem jak se domoci něčeho - hlavně né koupi motoru za 300.000 Kč? poradíte co s tím??

12. Ahoj, muzu poprosit o radu, jak zprovoznit Superba III, 1.6 TDi, je lehce bourany na predek - chybi pouze chladice, naraznik; predni front assist tam jen visi na dratech a presto nejde nastartovat. Hlasi to chyby: Auto hold, Kontrola stability (ESC). Dekuji moc za jakekoliv rady

• 1 odpověď
    • 3,8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.