Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podvozek

Nápravy, tlumiče, pružiny, kola...

1. Zahájeno uživatelem dyfiez,

Na favoritu je strhnutý 1 závit úplně celý v náboji na předku. Je možno tam dát šteft s maticí od kola tak aby to bez keců prošlo technickou?

• 0 odpovědí
    • 1,2tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem mareks3,

Zdravím, vyteká mi brzdová kvapalina presne v spoji medzi brzdovym valcom a posilňovacom (okrúhle) zo spodnej strany v strede. Je vnútri medzi brzdovym valcom a posilňovacom (verím ze to nazývam správne) nejaké tesnenie ktoré prepúšťa alebo co môže byt chyba? Intenzita asi jedna kvapka na zem za minútu. Mam rok 1989. Ďakujem za odpovede.

• Pozitivní
    • 9 odpovědí
    • 3,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Branislav Š.,

Dobrý den, mám jednu otázku: kupil som Škoda FAVORIT 135 LS, r.v. 1990 VIN č. TMBACA300M0293359 a má namontovaný posilňovač riadenia. Je to tuning, alebo tam bolo servo pôvodne? (mohlo sa jednať o exportnú verziu). Potrebujem to zistiť predtým, ako si pojdem vybavit certifikát historického vozidla. Ďakujem pekne za pomoc. Branislav Š., Považská Bystrica, SK

4. Zahájeno uživatelem Karel z HK,

Ahoj. Mám dotaz ohledně zadního dílu výfuku. Dal jsem docela pěkně vypadající výfuk z Felicie na Favorita a zdá se mi to víc hlučnější než ten děravej a při přidání bublá. Není možné že je to výfuk z dieselu?

• 2 odpovědi
    • 6,1tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem PavelCh,

Zdravím, mám Favko z roku 1990 a mam k dispozici litaky z feldy. Jenze pry tam je s favority pred rokem 1993 problem, ze srouby nebo co maj jinou velikost prave tech 4x98. moc se v tom nevyznam tak prosím o radu, jestli to je pravda a popřípadě jestli na to jdou koupit nejake vymozovací podložky nebo tak něco a nebo mám hledat kola přímo , ktere budou sedět na Favorita. Díky

• Líbí se mi
    • 7 odpovědí
    • 9,2tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Pantik,

Zdravím, pořídil jsem si ALU kola na svého Favorita :-) ale problém je v tom, že je nemám zapsané v TP :-) jsou to kola dělaná přímo na Favorit. výrobce AMZ - 5Jx13 (klasické pavučiny) v techničáku mám pouze 5Jx13H2 a 5,5Jx13H2 a to ještě s definovanými výrobci a přesnými typy. Můj dotaz spočívá jestli někdo výše zmíněná kola náhodou nemá respektive jestli k nim nemá typový list :-) zkoušel jsem hledat výrobce nebo dovozce AMZ, ale nejspíš už je to propadliště dějin, nic jsem nenašel. Díky moc.

• 0 odpovědí
    • 13,3tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem AbeX,

Zdravím pánové, na svém favoritu mám gumy s označením GLOBAL 165/70 R13 79t hwfb av1h 0403 radial tubeless. Toť vše, co na nich je napsané. Můj dotaz směřuje k typu kol, nebot mi bylo řečeno, že se jedná o zimní pneu. Nejsem si tím zcela jist, nebot jejich vzorek tomu moc nenapovídá, chci se zeptat, zda o nich někdo něco víte, protože na netu jsem toho moc nenašel. Díky moc

• 10 odpovědí
    • 10,4tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem HonzaFF,

Zdravím, jako nováček na tomto fóru (ale zasloužilý formanista) mám následující problém: Na STK mi zjistili, že znatelně míň brzdí LZ kolo. Naštěstí byli hodní a nevyhodili mě, ale měli hromadu řečí. Zadní brzdy byla komplet udělané cca 5 tis. km předtím, takže by vše už mělo správně sedět. Napřed jsem myslel, jestli nefixluje samostav, ale po vypuštění a šlápnutí na pedál vzorně zabzučí. Jediné, co mi z toho vychází, je vadný rozdělovací ventil (protější přední brzdí normálně, takže špatný tlak ve válci to nebude, prasátko je zánovní, neteče a volně se hýbe, obložení není zamaštěné a je velice zánovní). Napadá vás nějaká jiná příčina?

• 9 odpovědí
    • 12,1tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem matix737,

Dobrý den,favorit mi kope do řízení do leva hlavně když jedu na neutral nebo když prerazuju. Kdyz jedu pod plynem nebo prez kvalit s kopce tak to je v pohodě. Nemáte někdo podobně zkusenosti co by to mohlo delat?Diferak,převodovka,homokinetak nebo poloosa? Děkuji za nazory.

• 3 odpovědi
    • 10,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem MilanF,

Ahojte, nema niekto skusenosti s montazou elektrickeho serva do favoritu? Kupili sme porobeny favorit (rally), ale strasne tazko ide riadenie, tak riesime, ako tomu pomoct. Dik za rady.

• 0 odpovědí
    • 12,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem kajosekXXX,

čau lidi,potřeboval bych poradit,před nedávnem jsem dělal komplet go skeletu favorita a další věci k tomu a plus nový rozvod brz. trubek a hl. br. válce,ale nastal problém na stk,tam mi řekli,že přední brzdy mají malou brzdnou účinnost,nsetkal se s tím už někdo,děkuji za info

• 10 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem tuomasn,

Zdravíčko mám takovej problém když začnu brzdit a jedu rychlostí nad 60km/h tak při brždění se mi začne třepat volant chcu se zeptat čím to je ?? když jsem auto kupoval byly tam nové desky a kotouče mohl by být třeba kotouč pokřivený ?

• 14 odpovědí
    • 14,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem prescent,

Na Formanovi mně praskla levá pružina. Vyměnil jsem obě za nové včetně tlumičů. Vždy když nasednu ozve se ze zadu vrznutí. Nevím, zdali to není v uložení zadních ramen. Jsou tam myslím nějaké silenbloky nebo co. Díky za radu.

• 0 odpovědí
    • 9,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem Majra21,

Zdravím, Koupil jsem Fako od dědy, najeto 98 tis. r.v. 1992. Celkově dobrý stav, až na to, že auto neuvěřitelně plave na nerovnostech. Nechal jsem tedy prověřit podvozek u známého na STK a ten až na prasklou manžetu nezaznamenal žádný problém. Brzdy ok, vůle žádné, dokonce mi auto pochválil, že s ním ještě nadělám spoustu parády :-) Pokud je ovšem podvozek v tomto směru v pořádku, nenapadá mně co by mohlo způsobovat moje nedobrovolné výlety do protisměru. Zvláště pak zadek, jako by jen tak vlál za autem a lítá si kam se mu zachce. PS: pneu nahuštěny dle pokynů výrobce, tím to není. Do stran auto netáhne ani při akceleraci či brzdění. Máte pro to někdo vysvětlení? Dík…

• 2 odpovědi
    • 10,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem arte15,

Zdravím, mám takový menší problém s favoritem rv 1993. Při jízdě nad 50km/h se rozvibruje celý motor po vyřazení to přestane. Neřešil už někdo stejný problém, díky.

• 3 odpovědi
    • 9,6tis zobrazení
  16. :/

• 6 odpovědí
    • 11,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem dusannm,

Dobrý večer, chcem sa spýtať? začalo mi hádzať ľavé predné koleso, ale! hádže len vtedy keď uberiem plyn alebo zabrzdím, keď pridám tak sa to utíši. pozeral som čapy a uchytenie nápravy všetko ok ale čo som si všimol, keď som mal dolu koleso, a skúšal som hýbať kotúčom, tak sa mi hýbal celý tlmič hore v tom uchytení, bola tam dosť velká vôla, na druhej strane je o niečo menšia,(má tam byť vôbec vôla???) Keď nahodím koleso a dám dolu, drží poriadne. Môže to mať za následok, také veľké hádzanie kolesa???? Alebo to je homokinetický kľb? Ďakujem za odpovede...

• 2 odpovědi
    • 13,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Ondra.P.J,

Zdarec borci, na léto plánuju koupit nějáké pěkné alu kola. Chtěl bych tam dát co největší. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

• 4 odpovědi
    • 10,8tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Lukynek,

Prosím o radu,jak mám zvednou zadek u Formana?Mám tam 15tky kola a když jedeme v pěti,tak mi lemi sedí na kolech,jedny podložky už tam mám,ale to netsačí,poraďte mi prosím...

• 4 odpovědi
    • 11,9tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem Bombur,

Zdravím všechny.Mám prosbu,potřeboval bych poradit s problémem v nadpisu.Popis:Při dosažení cca 80km/h se rozvibruje auto.cujká mi do pedálů,klepe se řadička,pociťuju to i na sedadle.Když pustím plyn,tak to hned přestane.U nižších rychlostí to není znát.Kola vyvážená jsou.Jen musím podotknout,že se na autě dělaly nějaké věci.Před tím to nebylo.Vypadla mi poloosa u spolujezdce,tak jsem jí radši vyměnil za jinou.Ta nebyla nová,ale měla méně nalítáno.Měnily se také brzdové kotouče,destičky ičepy na ramenech.Kotouče jsou nové ale byly orezlé(jen povlak),dost pískaly,ale už se ojezdily.Písknou si jen při velkém rejdu.Je možné,že by to byla příčina?Zatím jsem po té výměně najel…

• 2 odpovědi
    • 12,5tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem milan.34,

Zdravím.Mám problém s práskaním v prednej náprave.Praská to už pri malých nerovnostiach,ako keby praskali nejaké plechy vpredu.Začalo to, keď so išiel po veľmi rozbitej asfaltke.Pozeral som všetko možné,no nič som nenašiel.Nemá niekto podobný problém,aby mi poradil.Díky

22. Zahájeno uživatelem Ferko,

Zdravim Vas , mam takyto problem : ak uvolim lanka rucnej brzdy a paku potiahnem tak paka mi prejde až k zadnim sedadlam. Je tam taka zaražka ale je velmi opotrebovana. a chcem vediet ci sa to da vymenit ?? a asi približne ako nato ? za odpovede dakujem fero

• 0 odpovědí
    • 8,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem hornblower,

Zdravim pani, chcel by som Vas poprosit o radu. Mam moznost kupit tlmice na feliciu, daju sa pouzit aj na favorit? V pripade, ze by sa nedali je tu dalsia moznost tlmice od KW priamo na favorit. Tu mam vsak dalsi problem, co je lepsie hydraulicke alebo plynove cena je +- rovnaka t.j. 2 eura - co by ste odporucili v tomto pripade ? Dakujem za radu

• 2 odpovědi
    • 10,5tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem favo12,

Budu si pořizovat nové auto, ale ještě nějakou dobu bych potřeboval, aby mi fáčko sloužilo, a proto se obracím na Vás. Včera jsem jel trasu jako vždycky, jedu do kopce 90 km/h, trošku mi klesala rychlost kvuli prudčímu kopci, tak jsem přidal plyn a najednou jsem začal cítit takové škubání, klepání na pedálu, jako by pode mnou, normálně jsem jel dál, jelo to, dojel jsem domů, ale klepalo se to ikdyž jsem zařadil trojku nebo čtyřku. Dnes jsem to byl zkusit znovu a klepat se to začalo až, když jsem zařadil 4, potom jak jsem získal rychlost, tak to přestalo a když jsem měl 70 km/h a zařazuju 5, tak se to znovu rozklepalo, jako by to nemělo sílu.... Doufám, že někdo bude mí…

• 0 odpovědí
    • 9,6tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem hudiny,

Dobry den, mam taky problem na mojom favorite sa opticky zda ze su posunute napravy(obidve) cca 2 cm do strany, ked som nahodil 14 disky tak na zadnej naprave sa prava vnutorna cast pneumatiky sucha o pruzinu a lava je cca o 1cm od pruziny. Myslite ze je cele auto posunute alebo je zrada niekde inde za kazdy nazor budem velmi vdacny. Dakujem Hugo

• 0 odpovědí
    • 9,9tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.