Elektrika
Elektronika, el. výbava, VAG a diagnostika...
91 témat v tomto fóru
-
Asi budem musiet kupit novy akumulator a chcem sa vas opytat na skusenosti s roznymi znackami a aky sa celkom vyvyrovat. Je toho na trhu dost vela a tak kazda rada dobra. Vdaka. (mam Skoda Forman BMM r.v.94)
-
- 11 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
-
Stary vypinac stretavacich svetiel sa mi pokazil a kupil som si novy no a hlavne by som potreboval navod ako vymenit ten stary vypinac za novy. A taktiez mam ten isty problem aj s vypinacom na vyhrievanie zadneho skla. Tak tiez by som potreboval ako vybrat ten stary a vymenit za novy.
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Mam taky problem mam formana r.v.94 . Pri zviseny otacok motora nad cca 3500 mi prestava dobijat alternator. Rozsvieti sa kontrolka dobijania. Ked su otacky nizsie dobija uplne v pohode. Menil som uz aj diodovi mostik aj regulator dobijania a stale to iste. Uz neviem co by to mohlo byt. Za kazdu radu dakujem
-
- 11 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam na favoritu '93 problem s teplomerem, ktery spatne ukazuje - Po zahrati (napr. 20min jizdy) je rucicka porad jen kolem prvni carky (myslim jako na zacatku te stupnice) a dal se hne jenom malokdy... Sahal jsem na hadici od chladice a ta je uz horka, takze si myslim ze to bude tim teplomerem. Nema nekdo zkusenosti s opravou?? Nebo se musi teplomer vymenit za novy? (cidlo teploty uz je vymeneny)
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
ahojte, mám taký menší problém... na mojom favo 136L akosi nefunguje vyhievanie zadného skla.. po zapnutí spínača cvakne cosi na poistkovej skrinke ale ani kontrolka nezasvieti a ani nevyhrieva. poistky som premeral už všetky a všetky sú dobré... neviete mi poradiť, v čom môže byť zrada?
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Zdravím páni, plánujem si do autiaka pripojiť niekoľko LED. Moj plán je asi taký, priviesť 12V na "plošák" z ktorého potom pôjde napájanie pre jednotlivé zapojené LED. Problém však je, odkiaľ zobrať spomenutých 12V. Ťahať U priamo z baterky sa mi nezdá ako veľmi múdre riešenie. Moja otázka teda je, skadiaľ je najlepšie potiahnuť týchto 12V ? Vďaka za rady a pripomienky... P.S. V autách som zatiaľ úplný amatér. Do niečoho podobného idem prvý krát :-)
-
- 9 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
-
Ahoj všichni. Prosím nepište, že mám hledat, protože jsem už tak udělal a nenašel. Už mám ve Fávu celou palubku z feldy - přístrojovka je tušim z 1.3 BMM, ta starší, funguje dobře - krom teploměru a palivoměru. Tak teď jak to rozchodit. Čet jsem že tam stačej dát odpory - k teploměru sériově(na ten drát vedoucí z přístrojovky?) a k palivoměru paralelně na zem(opět z toho žlutýho drátu vedoucího z teploměru?) Stačí to tak a potom jaký hodnoty? Jen nějaká šance aby to měřilo jakž takž přesně? Nebo někdo psal že se daj vyměnit ten dva budíky z tý přístrojovky z fáčka... To sice nevim jak provýst(jak to tam napasovat, vyměnit ručičku..) ale jestli s tim máte někdo zkuše…
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
zdravim,u meho favoritu bych chtel vymenit zelene podsviceni budiku a tlacitek napr. za modre svetlo (LED)..existuji takove zarovecky?kde bych je nasel a kolik stoji?
-
- 7 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci,znamej má favorita a za tyden stání mu něco v autě vybije baterku.Ted ho mám v práci a v pondělí se na to mrknu,chtěl jsem vědět,kde má favorit pojistku na central nebo kde ho mužu odpojit,at vyzkouším odběry??V knížce jsem to nenašel.Vím,že má asi řídíci jednotku pod palubkou.Pak vyzkouším radio,spinače ve dveřích atd .Baterie je uplně nová
-
- 2 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
-
Chcem si kupiť xenonove žiarovky H4 60/55W a zaujimalo by ma či su povolene?...nechcem hned dostat pokutu abo prist o techničak http://olejposta.sk/r_882.html
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-
-
Zdravim mám takovej dotaz, koupil jsem si klasickej teploměr a nevím kam nainstalovat venkovní čidlo, aby nemělo vliv na zněnu teploty. Nemáte nějaký nápad?
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahoj potřeboval bych pomoct. Scháním elektrické schéma na celýho favorita 130 ekotronic. Můžete mi napsat kde se dá sehnat? Nejlépe poslat na email pokut ho někdo máte. Moc Díky. Jirka.
-
- 3 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj vsichni, chci se zeptat, jestli nekdo nevite jak odpojit imobilizer u Facka rv. 94, zrejme uz z vyroby, je to na takovou karticku. Ztratil sem totiz klice a jelikoz mi predtim nikdo nedokazal vyrobit duplikat karticky do imobilizeru, tak jsou mi ted nahradni klice celkem k nicemu. Kdyztak diky moc za rady.
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Poslední dobou na mém favoritu 135L (1989) jsem zpozoroval následující problém: Když zapnu pravý blinkr, tak vpředu bliká normálně, ale vzadu se místo oranžového světla rozbliká brzdové světlo. Když při blikání šlápnu na brzdu, tak blikání brzdového se velmi zpomalí a rozsvítí se oranžové (nebliká). Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Díval jsem se na schéma elektriky, co jsem našel na internetu, ale nejsem elektrikář, tak netuším, která část by to mohla způsobovat. Mohlo by to být relé? Jenže levý blinkr funguje normálně, a ve předu pravý též, dělá to jen pravá zadní část... A nejhorší je, že nevím proč se do toho motá ono brzdové světlo. děkuji za všechny rady.
-
- 6 odpovědí
- 9,5tis zobrazení
-
-
Čaute, zlobí mě startování na Favoušovi, rv 90. Startér zůstává viset a ne a ne zajet do věnce, už se repasuje... Teď co mám zapůjčený, taky chrčí Dokonce jsem ho musel pohladit kladívkem, aby se rozjel. Ale teď k problému: mechoš mi říkal, že pokud se to nezlepší po té repasy, bude to prý úbytkem proudu v obvodech. Setkal jste se někdo s tímto? Jak jste postupovali? Zatím děkuji za odpovědi.. Tomík
-
- 8 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
Zdravím potřeboval bych radu na mým fávu mi špatně svítí pravé přední světlo levý jde mormálně.A pak jak protáhnout kabely od neonů přes prahy mám favorita r.v.89 předem díky za rady. :help: :help:
-
- 3 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
ahoj, na začátek chci jen upozornit, že jsem ženská a blondýna k tomu, takže na mě musíte opatrně a ne extrémně technicky (ale úplně blbá taky nejsem:) ) takže můj problém: s mým formanem jsem pár dní nejela, co začlo být chladno, teď jsem zjistila, že mi přestal fungovat centrál - myslela jsem, že je to pojistou, pak jsem zjistila, že mi nejde ani nastartovat (takže zřejmě baterka prostě nepřežila). Zkusila jsem klíčkem v zapalování párkrát otočit a z nějakýho mně neznámýho důvodu se aktivoval alarm, který už ovšem dávno nepoužívám, neboť dálkové ovládání se před časem rozsypalo. Je nějaká možnost alarm vypnout? do auta se v pohodě dostanu (až na to, …
-
- 5 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdarec, chtěl bych se zeptat. Z ničeho nic mě přestal fungovat ventilátor topení. Před tim se z toho ozýval různé zvuky, ale nějaků dobu jel. Nevíte nějaku radu?? Díky moc
-
- 4 odpovědi
- 8,5tis zobrazení
-
-
Koupil jsem fáčko 1,4, 50kW z r.2000, kód motoru AME. Na přístrojové desce v pravém kulatém budíku je umístěná kontrolka elektroniky motoru. Je to symbol motoru a měla by svítit žlutě. Po zapnutí klíčku se nerozsvítí. Ani po nastartování prostě nesvítí. U jiného fáčka 1,4, 50kW, ale z roku 2002 s kódem motoru AQM tahle kontrolka po zapnutí klíčku svítí a po nastartování zhasne. Poradí mi někdo jestli starší model tuto kontrolku má zapojenou a nebo je někde chyba? Když jsem to dal na kontrolu, tak to žádnou závadu nepsalo. Děkuji za odpovědi.
-
- 9 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Dobrý den,mám problém na svém Formanu je to rok výroby 1993 a při přepnutí dálkových světel se se mě je už nepodaří vypnout přepínají se pouze potkávací světla.Abych je vypnul musím odpojit baterku.Nestane se to pokaždé.Přepínač pod volantem mám nový. Mohl by mě někdo poradit prosím
-
- 4 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Potřeboval bych vědět, jak je zapojenej ve favoritu teploměr. Konkrétně co na jakou packu vede. Tušim že na jednu půjde +12V, na jednu kostra a tu třetí čidlo, ale co kam to nevím...
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,prosím o radu jak odpojit imobilizér.Předchozí majitel mého favoše pro mne zcela nepochopitelně instaloval do tohoto verglu imobilizér,který je mi akorát na škodu a komplikuje mi život.Již dříve jsem měl problémy s jeho vypnutím tlačítkem na klíčích.Teď ale nemůžu ani jedním z klíčů odblokovat imobilizér a auto tak vůbec nenastartuju.Může mi někdo prosím poradit,jak definitivně odpojit imobilizér a jednou provždy se zbavit tohoto pro favorita zbytečného zařízení?Jsem neznalec a nevím,kde pod kapotou vůbec mám něco poodobného hledat.Děkuji za pomoc.
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
súrne hladám shému ma favorit 1,3 50 kW rv 1994 bosch monomotronic
-
- 6 odpovědí
- 6,8tis zobrazení
-