Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor

Vše o motoru, převodovém ústrojí a výfucích, poruchy, úpravy

1. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravím. Chci se zeptat. Když zmačknu spojku je strašně tvrdá... mám namysli, že jde ztěžka a je krátka. O tu kratkost by nešlo, ale o to, že jde mačkat ztěžka...ve feldě mi jde krásně lehounce. Myslíte si, že to může dělat přitlačak? A něco mi tam chrčí asi ložiško. Když zmačknu spojku je ticho a když pustím tak to chrčí....řekl bych že asi ložisko. Dík za rady

• 6 odpovědí
    • 16tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem sinner33,

Zdarec. Potreboval by som poradit ci je vo favorite rok v. 94 s palivovym cerpadlom spätny ventil paliva. Pretoze pri zakrutach zacne chcipat motor koli nedostatku paliva.Nikdi to nerobilo az nedavno jak som menil cerpadlo.A cerpadlo ma vytlak az dost dobry. Kontroloval som to x krat ci to je dobre osadene a vsetko je ok.A robi to len v tedy ked klesne palivo tak na 10 litrov. Ak ma niekto s takym niecim skusenosti prosim o radu. Dakujem

• 2 odpovědi
    • 2,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Bobulak,

Zdravím Vás, mám Favorita Pick-upa, 95, vstřikování BMN. Už přes měsíc si lámu hlavu s následující závadou. Nastartuju (start přiměřený, řekl bych bez změny), auto běží normálně, pak se rozjedu a po nějaké chvíli chcípne. Řekl bych, možná jen doměnka, že když se ohřeje udělá to častěji. Každopádně na nějakou jízdu to neni. Po chcípnutí začnu startovat a auto zase chytne. Musím ale vypnout a zapnout klíček. Někdy to ale už trvá i dýl. Zajímavé je, že když se to stane za jízdy (před tím normální jízda), je to jak kdyby někdo odstřihnul přívod paliva a vůbec se ani nechytne a ani neškytne. To co jsem zatím udělal a bez změny: - vyměnil svíčky, - vyměnil kabely, - vyměni…

• 9 odpovědí
    • 4tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem milan.34,

Zdravím.Chcem sa spýtať,či niekto nemá skúsenosti z ceramizrom " http://www.ceramizer.com/sk/content/view/14/34/ " Kamoš to nalial do feldy a vravel,že je živšia,iba v zime ju nedokáže vôbec zohriať.

• 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Losky83,

Ahoj, nevíte, jaký rozměr má tato hádice? http://www.olejshop.cz/xVP-hadice-chladice...121038)-favorit scháním do auta trubku tlakovou o průměru 53mm, koleno 90 stupňů, jedna strana cca 18cm a druhá tak kratší 11 cm. Díky za radu. Je to k intercooleru.

• 1 odpověď
    • 2,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Šátek,

Zdar lidi, mam takovej zajímavej problém - obecně když de do ha..lu spojka tak bere furt výš a výš.... no a mě se stalo opačnej problém, když dám spojkovej pedál az k zemi a chci zařadit tak uz to de trochu pres zuby a auto se malililinko rozjiždí!!!! Šlo by to nějak seřídit nebo s tim udělat něco jinýho????????????? poradte co nejdřív!! Dik

• 3 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravím. Potřeboval bych pomoc. Mám Formana BMM a kolem 2000 otáček mám nepravidelný chod motoru. Motor cuká jednoduše vynecháva. Dělá to jak na benzín tak na LPG :-( když venku zaprší a auto necham stát venku je to horší pokud se to neprohřeje na provozní teplotu tak se to zlepší. Pokud jedu třeba na 4 rychlost a točím cca 2000 otáček a trochu plynu auto začne cukat. Pokud sešlapnu o něco víc plyn auto to přestane dělat. Kde může být chyba ?:-( dám sem i video.

• 1 odpověď
    • 3,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem carlosak,

Zdravím, Mám takový menší problém. Mám Formana rv92. Při nastartování motor šlape jak hodinky. Od cca 2000ot se od okolí sání ozívá syčení. Při rozjezdu auto netáhne. Z výfuku to taky moc nefičí.... Nežto rozeberu (je to docela dost zarezlé....) bych se chtěl zeptat jestli náhodou někdo neví čím by to mohlo být. Díky moc

• 4 odpovědi
    • 2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Ivoš,

Za jízdy se rozsvěcuje kontrolka "porucha karburátoru" vůz ale jede normálně, neví někdo co je to za závadu?Děkuji za odpověď.

• 2 odpovědi
    • 3,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Woody,

Mám problém a prosím o radu. Před nedávnem mi začala svítit kontrolka oleje při otáčkách nižších než 1000 , vyměnil jsem čidlo a bylo to OK. Nyní praskla membrána na AC pumpě, vyměněna pumpa, olej, filtr karbec seštelován a kontrolka opět svítí Jakmile vypne sytič tak na volnoběh svítí po přidání plynu zhasne a po poklesnutí otáček se o5 rozsvítí. Nevíte čím to může být?

• 3 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem lechtoman,

Zdravím, můj favorit se jednoho dne rozhodl zlobit a pořád ho to ještě baví. Otočím klíčkem v zapalování, najede čerpadlo (i když má jiný zvuk než před závadou) nastartuju chvíli to drží otáčky (cca 5 vteřin) a pach chcípne. Rady byly ohledně ucpaného palivového filtru nebo trubek a hadiček. Vše zkontrolovano, benzín teče proudem a závada je někde jinde. Měl jsem imobilizér, který jsem si nechal odstranit už před dvěmi lety. Ale když imobilizér byl v provozu tak uplně vyřadil palivo, tudíž jsem to nemohl ani nastartovat. Nevím jestli to tím může být, tak to tady radši uvádím. Jinak jiskru to hází. Nevím co s tím, moc se v autech nevyznám, ale byl bych rád, kdyby to šlo vy…

• 16 odpovědí
    • 20,5tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Djoszee,

Mohl by mi sem někdo hodit stručný popis výměny olejového filtru ? Mám Favorita 43 kW z roku 1990.

• 4 odpovědi
    • 4,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem sinner33,

Potrebujem zistit co je toto a aku to ma funkciu v aute.Myslim si ze to ma spolocne nieco s cistenim paliva.Nie som si ale isty.Tak prosim o radu. Prikladam obrazok.

• 4 odpovědi
    • 3,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem jano3,

Mám dotaz, chcem vymeniť membránu v čerpadle na benzín tom starom s páčkou. Zdemontoval som len vrch pumpy, bez demontáže celého čerpadla ale membrána mi nejde vybrať, vytiahnuť hore, von. Tak som to znovu zložil. Teraz mi dakto povedal že treba pootočiť motorom uvolní sa a vytiahnem ju, je to pravda? Či musím zdemontovať celé čerpadlo? Ďakujem za poradenie!

• 1 odpověď
    • 3,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem jirkaa11,

Zdravím, mám u svého Favorita menší problém, nesvítí mi zpateční světla, pojistka je dobrá a žárovky také. A ještě bych se rád zeptal jestli ten ventilátor u chladiče je ten ventilátor co pohání topení? Děkuji moc za každou odpověd.

• 3 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem .:MB:.,

Zdravím, mám favorit 136L r.v.1990, a mám takýto problém: na volnobehu pri pridaní plynu do polovice to ide ešte normálne,ale ked dám viac tak to začne dusiť. Počas jazdi,pri vyšších otáčkach motor dosť hučí a viac ako 90km/h to nedá aj to len tak tak. Nedávno som mal problémy s výfukom,v mieste kde sa spája je tesnenie(grafitový krúžok),cez ktorý unikal dym a bolo to aj dosť počuť pri rozbiehaní a asi po troch dňoch som na to došiel že to ide odtial,odvtedy auto stratilo výkon,tak som kúpil nový krúžok a vymenil,ale výkon sa niako nezmenil,mohol sa upchať výfuk? pls poradte ked viete čo by mohlo byť zlé.

• 6 odpovědí
    • 4,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem milan.34,

Zdravím.Chcel by som sa spýtať,aké by mali byť tlaky vo válcoch,pretože ja ich mám cca 9-9,5,a aj motor ma ešte celkom slušný výkon.

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravím. Mám takový problém. Mám Fačko stříkačku a stříli mi do sání. Myslíte že to bude předstihem? :-( ten snímač na otáčky jsem omrkl a není nijak špinavý. Napadá mě pouze předstih.

• 4 odpovědi
    • 6,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Kralik.Portos,

Zdravím všechny.Mám favorita stříkačku s LPG pohonem.Vždycky natankuju plnou nádrž LPG a jde pouze vyjet cca 14 litrů.pak ztrácí postupně motor tah.V bombě vždy ale plyn zustane takže neuniká nikde bokem.Nevíte čím to může být?Díky za rady

• 1 odpověď
    • 2,6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem radis140,

ahojte vie my niekto poradit ked som menil tesnenie pod karburatorom a teraz to ma velke otacky je to rok vyr.1990.predtym to malo normalne otacky.

• 1 odpověď
    • 1,9tis zobrazení
  21. Zahájeno uživatelem Bompar,

Kluci mám problém. Mam fačko jezdil jsem v poho, ale měl jsem v cajku benzínové čerpadlo tak jsem koupil druhé mimochodem jezdím na LPG. A ted k problému. Je to už stříkačka. Problém je ten že mi háže jiskru jen 2 a 4 občas a 1 a 3 jsou mrtvé nebo úplně nejméně co jde ale do 2 to pere ostrou. 2 měsíce zpět sem měnil svíčky, kabely, palec a hlavu rozdělovače. Zkoušel jsem dát původní i kabely jsem zkoušel i svíčky a nic :-( kde byste viděli problém?:-(

• 30 odpovědí
    • 7,2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem tukanisko,

Zdarec chlapi Mam Favorita 135 ,rv.1992,43kw Vcera jsem dojel a vše normálně fungovalo.Ráno jsem otočil klíčkem, a nerožla se žádná kontrolka ale nastartoval jsem,rozjel se světla svítí v pohodě ale neukazuje teplotu ani stav paliva.(tachometr a otackomer v pořádku) Tak jsem dojel na nejbližší křižovatku a zjistil že nejde ani levý ani pravý blinkr. Vrátil jsem se domů a auto skapalo...Potom už skapalo při každem nastartovani ale když jsem drzel na plyn tak motor funguje.Pak jsem prisel na to ze kdyz startuji, tak bliká kontrolka rucni brzdy(čidlo jsem odpojil už dávno).Poslední věc- když nastartuji tak naměřím na altíku 11Voltu ale když pořádně prošlápnu,má 14Vo…

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Bompar,

Zdravím. Mám fačko stříkačku tuším, že bosch. Mám takový problém jezdil jsem na benzín v pohodě. Po namontování LPG take v pohodě. Jenže mi to sálo někde falešný vzduch. Těsnící gumka na posilovači byla v cajku tak jsem ji vyměnil a začlo to dělat následovné věci. Benzín: Když chci nastartovat tak to chytne ale nelze vytočit, jelikož když šlapnu po plynu na podlahu auto se zadusí a chcípne když povolím před chcipnutí udrží se na otáčkách občas se mi stane to že když prošlapuju jemně tak ho vytočím. Začlo mi to dělat po tom co byly ty velké mrazy. Jenže mrazy už jsou docela dávno fuč tak potrubí by teoreticky nemělo být zamrzlé ne ? Jinač když jsem jel na LPG třeba takovýc…

• 4 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Bompar,

Mám Formana r.v. 93 je to střikačka ... jednobod. Nevíte někdo jestli se tam da nastavit sytič? Nebo je to přes řidici jednotku všecko ? jak je to studene tak na LPG ok na benzin je to divné ... chcípa to

• 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem CRXspeedy15,

Zdravim vsetkych, Mam taky problem niekedy pri jazde z nicoho nic auto strati vykon, motor ide na plno ale taha ako keby len vykon isiel na jednu poloos proste na 50% a citit na vodicovej strane trasenie pod nohami a volant trasie a ked prejdem cez nejaku dieru alebo nerovnost tak ako keby to naskocilo spat a zase je to v poriadku a potom zase asi po 30 minutach moze to byt diferencial alebo nejaky silentblok alebo zavesenie ??? neviete mi poradit mam vymenene obe homokineticke klby aj capy riadenie mam nove ma asi 1 rok skoro vsetko som vymenil okrem diferencialu moze to byt to ??? Uz neviem co s tym dalej investoval som uz do prednej napravy 150€ Dakujem za vsetky odp…

• 2 odpovědi
    • 3,5tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.