Motor 1.0 TSI
Nová motorizace od roku 2017
38 témat v tomto fóru
-
Zdravím, Hledal jsem zde, jestli jsem jediný, nebo se to taky někomu stává, ale měl bych takový dotaz. Když dojedu, nechávám 30 vteřin motor na volnoběhu, aby se dochladilo turbo a po vypnutí motoru slyším, jak tam něco na cca 1 minutu bublá u chladící kapaliny. Jsem "laik" a tak se ptám, jestli je to v pořádku, nebo je tu nějaký problem. Předem moc děkuji za odpovědi. VID_20210509_122719.mp4
-
- 2 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
-
-
- 10 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
-
Dobry den, od minuleho tydne mi auto pri rozjezdu po zarazeni dvojky (po jednicce) ukazuje preradit znovu na jednicku, ackoli auto uz pomerne jede (cca 10 kmh). jakoby najednou vyzadoval vetsi otacky pro jednotlive rychlosti. kde jsem zvykly jezdit na trojku (pomale mesto) a auto s tim nemelo problem, najednou ukazuje ze mam dat za dve. s cim to muze souviset? pravda, jsem zvykly jezdit s lehkou nohou, ale autu to nikdy nevadilo, az ted, najednou. otacky na volnobeh byly vzdycky vyssi, ted jsou cca 1300-1400... 1.0 tsi 81 kw, rapid spaceback
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Všiml jsem si jedné věci, a to z mého pohledu zvýšeného volnoběhu zahřátého motoru. Překvapil mne volnoběh cca 950 ot /min., což se mi zdá víc, než běžných cca 800 ot /min. Sledoval jsem různá videa, kde tsi motory EA211 měly na volnoběh stejně (Rapid, Superv, Fabia), tudíž i myšlenka, že jen třeba 3 válce toto mají, je irelevantní... Ví někdo, proč tomu tak je? Napadlo mne ještě, zda to nesouvisí se slabším napětím aku díky aktuálnímu spíš nedobijeni při jízdě..... Na foto je ještě motor zcela nezahraty, ale takové otáčky na volnoběh jsou i po dlouhé jízdě...
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den, nesetkal jste se někdo s tímto problémem?. Auto je vyrobené 3/18 a mám najeto okolo 4000km. Co jsem zatím vypozoroval tak to dělá jen při spuštěné klimatizaci. Závada se většinou projeví při podřazení z trojky na dvojku jak je vidět ve videu ( udělalo mi to i ze čtyřky na trojku ). Auto mi dokonce i dvakrát chcíplo při tom podřazení. Otáčky motoru spadly natolik, že auto chcíplo. V servise jsem už s tím byl, ukazoval jsem jim i video, měla proběhnout nějaká komunikace se Škodovkou a výsledek byl takový, že se se mnou má projet technik, aby to viděl i on, protože ještě takový problém neřešili. Při jízdě s technikem se závada jak naschvál neprojevila, takže se má…
-
- 4 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim, Chcel by som sa s Vami podelit o moj problem s autom pri teplom starte. Studeny start pri tomto starte nevidiet aboslutny ziadny problem, presunme sa na start teply teply start 1 teply start 2 Auto je Skoda Rapid 1.0 TSi 81kw, dsg7 nevie niekto co to moze byt za problem? v servise mi vymenili starter ale to nepomohlo, za kazdu odpoved dakujem
-
-
- 4 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, jen se chci zeptat jestli je to normální jev nebo je něco špatně. V květnu 2018 jsem si pořídil Rapida 1,0 TSi jsem naprosto spokojen až na několik maličkostí. Po roce ježdění se mi ukázalo abych zkontroloval hladinu oleje... po kontrole opravdu byla hladina pod normou... zajel jsem do škodovky tam mi za 850,- Kč dolili litr oleje a byl klid. V listopadu jsem byl na první prohlídce při najetých 30 000 km. Byl jsem domluvený se servisákem a donesl jsem si vlastní olej (https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/g052167ben-motorovy-olej-5w-40-benzin-skoda-38436.html). Bylo mi vráceno cca litr zpátky. Nyní při najetých 41 000 km se mi opět ukázalo zkontrolujte hladinu…
-
-
- 4 odpovědi
- 7,1tis zobrazení
-
-
Škoda RAPID zakoupen nový v únoru 201. Od té doby při akceleraci na jakýkoliv přev. st. v rozmezí otáček 1600 - 2600 vibrace do volantu. Reklamoval jsem u výrobce, který tvrdí, že se jedná o standartní projev. Nesouhlasím s tím. Není možné, aby toto byl standartní projev. Máte taky s touto motorizací takovou to nepříjemnou zkušenost. Reklamovali jste. Jak jste dopadli a co dál.
-
- 2 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím všechny. Prosím o radu...neví někdo, jak zjistím zda má motor již filtr pevných částic? RAPID 2019 1.0 70kw - výroba listopad 2018.
-
-
- 6 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, mam Rapida a s prichodem vyssich teplot resim az nebezpecne rozjizdeni. Tzn. Pri rozjezdu vytocim motor na cca 2000 a pri naslednem spustrni spojky motor podtocim az ter chcipne. Nestava se to vzdy, ale vetsinou kdyz neni vubec vhodne nekoho zdrzovat vytacenim jednicky v pasmu turbolagu. Vetsinou se to deje pri vyssich teplotach venku a zhartaem motoru. Mam jalovou nohu, nebo se to deje jeste nekomu?
-
-
- 31 odpovědí
- 14,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj komunito, tak jsem si včera přivezl domů nového Rapida 1.0TSI 81KW. A rovnou mám jednu otázku. Po jízdě a vypnutí motoru je v prostoru motoru slyšet běh čerpadla a po přiložená ruky na vyrovnávací nádržku chladící kapaliny je cítit jak voda stále obíhá. Chci se zeptat je možné že tento okruh ochlazuje i turbo? Nebo to je čistě chlazení samotného motoru? Díky
-
-
- 4 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Dobrý deň, potrebujem radu alebo či mal niekto podobnú skúsenosť...mam Škodu Rapid 1.0 tsi 70 kw, r.v. 2018, najazdené 1000km...pri rannom štarte za studena pri rozjazde na 1. st a na 2 st. trha motorom okolo 2000t otáčok... robí to vtedy keď je motor v režime keď sú otáčky zvýšené hneď po naštartovaní....po zahriatí ide normálne
-
-
- 8 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Cus lidi jen by mě zajímalo, kde na motoru najdu jeho kód?? Nemám velký tp...
-
- 3 odpovědi
- 4,9tis zobrazení
-