Motor 1.0 MPI (Junior)
17 témat v tomto fóru
-
Potrebujem poradit,kupil som fabiu 1.0 2002,ma nabehane 70000km,po starsom panovi ktory si kupil ine auto a asi pol roka vobec nejazdil na fabii..Problem je ze neviem aky tam mam dat olej,majitel ho menil v roku 2014 v servise a nepamata si aky tam daval..olej ma peknu farbu,nie je prepaleny ani cierny..myslite ze s 10w-40 shell helix nieco pokazim?
-
- 3 odpovědi
- 7,8tis zobrazení
-
-
-
Máte niekto rady ohľadom výmeny vzduchového filtra na fabii 1.0 HTP ? Viem kde sa nachádza len neviem presný postup. Stačí len zhodiť kryt a tie dve vzduchové hadice to je celé ?
-
- 4 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
Chlapi máte s ní někdo skušenosti.Mam jednu v merku najeto 45tis rv03,je to pro poklidneho(až moc)řidiče a pro meziměstky(příměstky) provoz,dalnice asi nikdy..Je mezi 1.2/40kw a 1.0/37 moc velkej rozdíl nebo to je hodně podobné.Víc jak 1.2 nechce.
-
- 127 odpovědí
- 71,2tis zobrazení
-
-
VID_20241118_180542.mp4 Zdravím všechny. Začal mi klepat něco u motoru. Je to takový divný zvuk. Při přidání plynu to přestane a jakmile se plyn ubere je to zase slyšet. Při sešlápnutí spojky žádný rozdíl. Uvnitř to tolik slyšet není, spíše z venku. Zvuk v příloze. Nevíte někdo,co by to mohlo být? Svíčky, olej, filtr vyměněny před cca 3 tis. km.
-
- 0 odpovědí
- 879 zobrazení
-
-
Dobrý den, mám fabii 1 1.0 mpi junior a chtěl bych vyměnit motor za 1.4 ideálně za 16v. Pasuje tam?
-
- 9 odpovědí
- 1,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím. Mám Škoda Fabia junior 37kw a při volnoběhu motor cuká, kolísají otáčky. Dle zvuku vynechává jeden válec. Nově od výfuku jde občas štiplavý plyn (nebo jak to nazvat) místo normálního plynu z výfuku. Nedávno měněn přední a zadní díl výfuku. Ve středu jedu nechat přezout auto, rovnou jim řeknu, ať se na to podívají. Ale zajímalo by mě co může být za problém? Svíčky měněny na jaře. Klapka? Vstřiky? Sání? Nebo něco jiného?
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci se zeptat. Fabie mi jede za studena na 3-2 válce. Svíčky jsou nové. Diag psala vynechání zapálení na 4 válec přehodil jsem vstřik z 3tího válce ale pořád to samé. Benzin tam jde a svíčka taky bije. V čem může byt problem? Děkuji
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím,mužete mi poradit.Koupil jsem manželce fabii,na křižovatce jí to zdechlo.A už nenastartovala,ale baterka točí.Odtahli jsme auto bokem,ať není v křižovatce a na parkovišti ji chytlo.Jeli jsme asi 10 km a vdomění,že plovák ukazuje špatně natankovali benzín .Po natankování nenastartovala,a po potlačení auto chytlo.U domu jí zase chciplo a do zahrady jsem ho natlačil.Při koupi mi jeden mechanik řekl,že je špatné ložisko u alternátoru- muže to být tím?Mi přijde,že altetnátor je pouze na dobíjení baterie a s tím to nesouvisí.Pořád baterka točí,ale nechce chytit.Muže mi prosím někdo poradit či startér nebo svíčky a nebo čím to muže být.Za každou radu jsem vděčný.Mám…
-
-
- 3 odpovědi
- 6,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, poslednú dobu mam problém s tým že keď zastanem niekde na semafore a dám neutrál auto hneď zdochne. Problém je ze sa to nedeje vždy, niekedy voľnobeh drží super aj celú jazdu a za celý deň sa to nestane, v niektorý deň to robí vkuse aj dlhšiu dobu.. Zrejme bude problém niektorí senzor, podozrievam senzor teploty nasávaneho vzduchu, viete mi niekto povedať aká je klasická teplota vzduchu pri zahriatom motore?Pripadne vidíte tu v logu niečo nezvykle? Odoslané z MI 8 pomocou Tapatalku
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Dobry den chci se zeptat mam vymeneny olej + olejovy filtr a pri jizde mi pipa a sviti cervena kontrolka oleje pouze pri zatackach a rozjezdech.Docetl sem se ze pricinou muze byt malo oleje nebo nizky tlak ale oleje mam v motoru dost.na rysce ukazuje 3/4.Diky za rady
-
- 3 odpovědi
- 6,4tis zobrazení
-
-
-
Zdar hoši, dneska jsem po svátcích mrknul na manželkinu fábii, jestli něco není potřeba dolít nebo tak. Málem jsem omdlel, nádobka s chladící kapalinou bila úplně prázdná. Doléval jsem ji minulý rok několik krát, ale tohle je síla. Mrknul jsem na víčko oleje, hezky našlehaná směs. Moc hezký. Manželka mi říkala, že občas cítila kolem auta nějaký divný smrad, ale nevědela ho popsat. Dnes jsem na něm teda jel do práce a měl jsem trochu otevřené okínko (vodiče) a taky jsem něco divného cítil. Co to však je netuším. Mohlo by to ale souviset. Mělo by to teda být těsnění nebo prásklá hlava. Při ceně auta to asi nemá smysl opravovat. Je ale překvapení, že motor se doká…
-
- 6 odpovědí
- 4,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám Fabiu Junior z roku 2001 a včera mě vrátili z emisí, že mi údajně nefunguje lambda sonda. Dnes jsem byl jinde a prošel jsem bez problémů, lambda sonda je v pořádku. Moc tomu nerozumím, ale mám podezření že to v tom prvním servise neměřili správně, proto jim to neukazovalo co mělo. Tam kde mě vrátili, napojili jen nějakou krabičku pod volant a to bylo všechno. Tam kde jsem prošel navíc ještě připojili něco do motoru a nastrčili sání k výfuku. Můžete mi k tomu říct něco bližšího, chci tam zajít ať mi vrátí peníze, ale musím o tom aspoň něco trochu vědět, abych nebyl úplně za blbce... děkuju Milan
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, chcela by som sa spýtať, či niekto absolvoval prepálenie softwaru na Fabii Juniorke (rok výroby 2002, 1.0 )?? Svieti mi kontrolka motora, v podstate od novoty ako sa to auto kúpilo. Boli tam x-krát menené lamdy a robené všemožné úkony, na chvílu to vždy zhaslo ale po nejakej dobe začala kontrolka opäť svietiť. Najnovšie mi v servise povedali, že je tam chybný software,ale že to robia zväčša len autorizované servisy. Máte s tým niekto skúsenosť?? Autorizovanému servisu by som sa rada vyhla, nakoľko v tých to do poriadku anikeď bolo v záruke nedali.
-
- 10 odpovědí
- 10,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdarec, po kupe auta 70000km som menil filtre,olej a pod,pozeral som aj sviecky,boli dost zazrate, podla stavu asi povodne Ngk z vyroby,aj ked neboli nijako viditelne opotrebene vymenil som ich za rovnako trojbodove brisk DX15LTC-1,podla prispevkov tu z fora a vyrobcu kompatibilnymi s mojou motorizaciou..Problem je ze po vymene mam horsie starty,auto toci za studena ovela dlhsie ako so starymi svieckami,za tepla chyti hned..Vybral som jednu sviecku na ukazku, ma nabehane asi 400km,je podla vzhladu ok?Pripadne nie je problem so zmesou benzinu?
-
- 0 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Zdravím, našel jsem, že se dá auto předělat na E85 http://www.ethanolshop.cz/ šlo by to i na tak slabí motor jako 1.0MPI? Octávky takto předělané jezdí prý lépe. Co si o tom myslíte? S fabkou se nejezdí ve městě, jen okrsky každý den do práce 30km.
-
- 0 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Čau, nevíte někdo přesnej postup seřízení ventilů u Fabie s moterem 1.0? Stříhání ventilů, atd... je mi jasné, ale vlastní nastavení na vahadle je mi záhadou. Podle DP se má seřizovací šroub povolit a následně dotáhnout s citem na první dotyk vahadla s ventilem a následně dotáhnout o dvě otáčky. Nakonec zajistit kontra matkou. Přesně tento postup jsem dodržel. Po nastartování šel motor jako žentour. Celej postup jsem tedy opáknul jen s tím rozdílem, že jsem šroub dotáhnul jen o jednu otáčku. Motor jde na čtyři, ale pořád se mi to nelíbí. Máte někdo také zkušenost s tímto nastavením? Předem díky.
-
- 6 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Ocovi na Juniore 1.O MPI 2002 vypisuje stale tuto zavadu. Autiko ale stale jazdi. Co myslite co to moze byt ....vstreky na 1 valci ? 16554 40AA Řada válců 1 - systém dávkování paliva -- chybná funkce
-
- 3 odpovědi
- 5,5tis zobrazení
-