Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.
  1. Zahájeno uživatelem Seehirt,

Podrobnosti o tomto(1,6 TDi) a dalších(2,0 TDi) motorech dieselové stavebnicové řady (Entwicklungsauftrag) EA 288 lze najít v článcích: "Der Modulare Dieselmotoren-Baukasten von Volkswagen" _ Motortechnische Zeitschrift (MTZ) č. 12/2012 "Die Euro-6-Motoren des modularen Dieselbaukastens von Volkswagen" _ Motortechnische Zeitschrift (MTZ) č. 6/2013 Der Modulare Dieselmotoren-Baukasten von Volkswagen.pdf Die Euro-6-Motoren des modularen Dieselbaukastens von Volkswagen.pdf

2. Zahájeno uživatelem provit,

Auto mám od nova 4 roky najeto 60tis. včera se mi rozsvítila kontrolka poruchy motoru (grilované kuře). Diagnostika mi ukázala poruchu katalyzátoru NOx řady válců - účinnost velmi nízká-nahodilá závada. Tak nevím jestli odešel katalyzátor nebo nějaká sonda. Poruchu jsem vymazal a kontrolka motoru zatím nesvítí najel jsem asi 20 km. Máte někdo zkušenost, jak to řešit? Nejraději bych byl, kdyby to bylo už OK...ale asi marně

• Díky
    • 4 odpovědi
    • 604 zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem mattyszek489,

Zdravím všechny, přicházím za vámi o radu. Moje babička si před půl rokem koupila Karoqa 1.6 TDi, r.v. 2018, nájezd 145 tis. Dva dny zpět mi volala že auto se z ničeho nic zastavilo a přestalo jet. Přijel za ní její znamý (údajně automechanik) s diagnostikou, napíchnul to, a dle závad (nevím jakých, jelikož je poté smazal), usoudil že do motoru nejde nafta a že to dál řešit nebude. Auto odtáhli k ní domů a tam stálo. Po dvou dnech jsem přijel, napíchl to na diagostiku já, a na diagnostice mi vyskočila závada snímače polohy vačkového hřídele a závada snímače tlaku v railu (nízký tlak). Odvzdušnil jsem soustavu a usoudil že nafta tam jde. Když jsem zkusil nastartovat tak mo…

• 1 odpověď
    • 441 zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem provit,

Mám 1,6 TDi model 2021 naj. 50 tis. a kapalina byla na spodní rysce, tak jsem dolil 0,25 l destilky. Nyní nevím zda mám kapalinu G 12 nebo G 13. Obě jsou růžové nebo červené a v návodu je dolévat G 12 a někdo říká, že už mám G 13. Kde je pravda děkuji za informaci.

• Pozitivní
      • Díky
    • 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem AndyMito,

Ahojte, Chcel by som sa poradit, ci mi viete pomoct s identifikovaním problému. Mam Karoq 1.6tdi DSG , kupoval som uplne novy 7/2021 a mam najazdené 165 000km. Olej a vsetky filtre menené vzdy po 15-20000km. Olej v prevodovke menený po 100 000km. Údržba bola teraz aj s dekarbonizaciou s BG pri výmene oleja. Objavuje sa mi divný zvuk motora, ktory sa zacal vyskytovať teraz v zimnom obdobi, po zahriatí motora a pri cca 2500rpm. Je to take divne vrcanie, ktore pocut az dnu do kabíny ale zasadne az ked je motor dobre a dlhsie zahriaty. Rozvody este menené neboli, trochu uteká chladiaca kvapalina ale nic strasne. Planujeme komplet výmenu pri 175 000. Výkon nevidim nejaky…

6. Zahájeno uživatelem Tomy Pete,

Mám zájem o koupi ojetiny ,motor 1,6 TDI nájezd do 100 tis.km(manuál i DSG) Máte někdo zkušenosti s tímto motorem po nájezdu 150 tis.km a více. Auto chci koupit v Německu a zajímá mně jaké problémy můžou nastat a na co si mám dát pozor. Děkuji všem co odpoví ať už budou hanit či chválit

• 5 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem VodniQ,

Zdravím. Auto chvíľu po štarte šklbe a po pridaní plynu(hoci aj na podlahu) nechce ísť. Toto trvá niekoľko sekúnd a po zahriati ide všetko ako má. Predpokladám že bude nutné vymeniť olej v prevodovke, ale keďže v autorizovanom servise mi povedali, že v tejto prevodovke sa olej nemení resp. je tam "celoživotná" náplň tak sa radšej poradím. Diagnostika píše chybu 16057. Máte niekto skúsenosti s menením oleja v takejto prevodovke?

• 0 odpovědí
    • 2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Bucekg,

Zdravím přátelé vlastním škoda Karoq 1,6 a došlo mi adblue. první 2 dolití byly v servisu a vše ok nyní jsem dolil z kanistru 5 L sám, psalo to dolít 4,25-6,5 l . Bohužel hláška zůstává a km ubýhají, zbývá 800. V servisu nic na diagnpstice nebylo, poradily mi abych prý zkusil jezdit cca 10 min na 1300 otáček a 10 min na 2000 otáček. a zkoušet to že by se to mohlo srovnat. Zkoušel jsem to a samozřejmě nic a km ubývají. Nerpomohlo by třeba odpojit baterii nebo přehrát softvér.?? Děkuji za reakce

• 1 odpověď
    • 3,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Wjencik,

Zdravim rad by som tu nadhodil temu chipu na tento motor. Na stranke skoda-dily.cz som natrafil na zaujimavy cip na 110 kw co by podla mna znamenalo technicky urobit s 1.6motoru 2.0. Mate s tymto niekto skusenost na karoqu, pripadne nejake postrehy k cipovaniu? Dakujem za vsetky odpovede

• 18 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Jan W,

Dobrý den pánové, jakou máte spotřebu u 1,6 manuál Tdi. Já mám najeto 1600km z toho asi 1550km po dálnici žádná divočina a spotřeba mě nemile překvapuje. Nečekám, že budu jezdit jako s O3 1,6,tdi za 4,6l, ale to co na mě ukazuje počítač je opravdu hodně. Sedne si to trochu díky za poznatky.

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 74 odpovědí
    • 27,6tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Wjencik,

Zdravim chcem sa spytat ci ste sa niekto stretli s touto funkciou u motoru 1.6 Tdi start/stop nakolko som to vo vybave nasiel neviem nikde na nete najst akoto funguje a ci to je naozaj v aute. Kedze vacsinou sa to pouziva pri hybridoch vraj pri karoqu to ma tiez zmysel kvoli start stop. Dakujem za vsetky vase nazori postrehy.

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 3,2tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem Wjencik,

Ahojte skodovaci, potreboval by som poradit s kupou palivoveho filtra. Pri objednavani som zistil ze su 2x typy. Vedel by mi niekto poradit ako najst spravny typ pre moje auto. '18 Karoq 1.6 TDI 7A. Dakujem za vsetky postrehy.

• 2 odpovědi
    • 2,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Jan Kacmarik,

Dobrý deň mám nový Karoq najazdene 860 km včera pravdepodobne prvý krak regeneracia DPF filtra. Uskutočnilo sa to v meste na semafore zvysene otačky na 1100 zniženy výkon výššia spotreba. Trvalo to len 3 - 4 minutky je to takto správne? Alebo neprebehla regeneracia? Väčšinou jazdim dlhšie trasy.

14. Zahájeno uživatelem mastibruch,

Ahoj chtěl bych požádat všechny kdo mají zkušenosti s touto motorizaci v Karoqu. Jestli mi muzete dát info jak topi samozřejmě hlavně v zimě? Nejlépe porovnat s nějakým jiným vozem. Budeme jej objednávat s 1.6 tdi a zajímá mě jestli brát nezávislé topení a nebo bude stacit vyhrivane sklo. A auto zacne po par kilometrech topit, když má to přídavné el. topení. Jinak auto bude stát venku celý rok...

• 5 odpovědí
    • 4,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Rendis68,

Pánové chtěl bych se zkušenějších zeptat na provozní teplotu oleje u tohoto motoru. Jel jsem po dálnici na tempomat 135km/h a teplota se pohybovala 112-113 stupňů Celsia. Není to trochu moc. Díky za Vaše postřehy.

• Líbí se mi
    • 1 odpověď
    • 3,5tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.