Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

1.0 TSI

Motor 1.0TSi o výkonu 70 a 85 kW

1. Zahájeno uživatelem belzezub,

Ahoj, tak nejak necekane jsme skoncili pri vyberu noveho crossoveru u Kamiqa. Ve vsech recenzich atp se uvadi litr s vykonem 70 a 85 kW. Ale v ceniku je jiz jen 81 kW. Co je to za motor? Jiný než 85 kW, ci stejny ekologicky priduseny? Google moc nenapovi, jen ze treba 81 kW davaji do Fabie. Dik za info.

2. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Prosím o postup při výměně oleje v motoru (vč. olejového filtru). U předchozích aut, které jsem měl, to nebyl problém, vše bylo přístupné, ale u Kamiqa je celý spodek zakrytý a přístup k filtru z motoru není možný. Nechci něco zničit. Také jsem na netu hledal dílenskou příručku pro Kamiqa (motor 1.0 TSI 85 kW), ale nic jsem nenašel. Nevíte někdo, kde by se dala stáhnout. Děkuji Sluka

• Líbí se mi
      • Negativní
      • Pozitivní
      • Díky
    • 20 odpovědí
    • 20,3tis zobrazení
  3. Zdravím, na motoru 1,0 TSI 85 kW je skříň vzduchového filtru (filtrbox) nasazena: - vzadu na gumovém usazení - vpředu je šroub do gumového uložení. Zjistil jsem, že tento šroub tam chybí. Filtrbox sundával servis při výměně zapalovacích svíček a šroub tam asi zapomněl zašroubovat. Pokud někdo ví, jaký šroub tam patří, prosím o informaci. Děkuji A. Sluka

• 0 odpovědí
    • 371 zobrazení
  4. Ahoj, sice garážujeme, ale kdoví kdy tam úřadovala. Tato izolace je zřejmě z té vroubkované roury pod tím? Podle snímků motoru a pozice asi ano Náhodný obrázek motoru Kamiq K čemu slouží, je nutná? Pokud ano, stačí něco z bohatých zásob tchána instalatéra?

5. Zahájeno uživatelem mastibruch,

Ahoj všem, zajimalo by mě, jakou spotřebu máte zapsanou ve velkem TP, Jestli se nějak liší ve vztahu rozdílu výbav a velikosti kol? Chci pro přítelkyni koupit 1.0 TSI DSG a bude ho používat i služebně, takže by mě zajimalo jestli jsou v TP nejake rozdíly ve spotřebě. Diky za info Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk

6. Zahájeno uživatelem Karel Bůna,

Mám zatím velmi malé zkušenosti s Kamiqem (domů přivezený v úterý) s tímto motorem spojeným se 7. stupňovým automatem, přesto jsem velmi spokojen. V principu se při jízdě chová úplně stejně jako Kodiaq 2.0 TSI, reaguje na chování nohy na plynu, od jízdy na 7 stupeň při 65km/h s velmi lehkou nohou na plynu, až po rychlé podřazení klidně o 4 stupně dolů, pokud mu naložím při předjíždění. Neslyším žádný nadměrný hluk od motoru, jeho zvuk není nijak nepříjemný ani ve vysokých otáčkách, nejsou cítit žádné nežádoucí projevy 3 válcového motoru. Výkon i kroutící moment jsou dostatečné pro pohodlnou jízdu jak úplně prázdným tak i naloženým autem. Spotřeba se určitě po najetí pár …

7. Zahájeno uživatelem Aleš Sluka,

Zdravím, můj Kamiq 1.0 TSI 85 kW, v provozu od 10/2020 má najeto 32.586 km. Dostala se ke mě informace, že u motorů TSI je dobré vyměnit zapalovací svíčky po ujetí 30.000 km, aby se předešlo tvorbě karbonu v motoru. S autem jezdím krátké městské trasy celkem málo, spíš ho používám na delší jízdy. Jelikož nevím, jaký je v servisním plánů termín výměny svíček, prosím o informaci, jestli s tímto nemá někdo zkušenosti. U předchozího auta Roomster 1.4 16V mi servis měnil svíčky po 60.000 km, ale to byl atmosférický motor. Děkuji Sluka

8. Zahájeno uživatelem Pawouk,

Kamiq 1.0 TSI G-Tec vs Duster 1.0 TCe LPG.pdf

• 2 odpovědi
    • 2,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem Svatin,

dobrý den, mám kamiq 1.0 TSI 85kw a na volnoběh jde z motoru slyset nějaký zvuk - dá se to přirovnat k tikajicim hodinám .. máte někdo podobnou zkušenost? Díky za příspěvky. Mam najeto cca 5000 km ale dělá to od nového.

• 7 odpovědí
    • 6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Patrik1971,

Motorizacia 1,0 Tsi 81kw s dsgckom,nove auto,najazdenych cca 600km,auto si vypisalo,ze treba skontrolovat hladinu chladiacej.Na druhy den uz nasledne cervena vystraha.Bolo potrebne doliat cca 0,5 litra G12 EVO kvapaliny.Snad to bolo iba fabricky menej naplnene. Este taka zaujimavost....litrove balenie kupene u Skoda dealera,ale vo flaske VW Group....za 9,70 eur,pritom by som ocakaval Skodovacku,ktora sa ponuka na skoda eshope za 5,33 eur.

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem orinoko.marian,

Ahoj všem Dnes jsem si všimnul že motor při 4000 ot. se jakoby blokne,jako by tam něco cyklo a netáhne dál. Je to normální? Zkoušel jsem ho vytočit i na místě ale před 4000ot. se cukne a dál se nevytoci.

12. Zahájeno uživatelem superlovo,

Ahoj, mám najeto celkem dost , ale docela na starejch autech. K je moje první nový a tak bych se chtěl poradit. Přečetl jsem co šlo o karbonovaní a škodlivém podtáčení tohohle našeho motůrku ale nikdo moc neřeší jakej výkon v danou chvíli motor musí vyvinout. Takže se chci optat úplná rovina 6tka man. bez zátěže 1 max 2 lidi 1800 - 1900 ot. je to ok, nebo radši podřadit. Na mý každodenní trase je takovejch úseků několik kdy to tak vychází ať již na 6 5 nebo 4ku. Díky za každou reakci..

• 5 odpovědí
    • 7,6tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem ja_som_jano,

Dobry den, planujem kupit Kamiq a rozhodujem sa medzi motormi: 1.0 TSI 70 kW, 5-manual, 1.0 TSI 85 kW, 6-manual. Som laik, cize neviem, ako sa pri rovnakom objeme dosahuje tych +15 kW pri 2. motore. Mam obavu, ci to nie je napr. na ukor opotrebovania - pripomina mi to totiz "pretaktovanie" procesora na pocitaci, co veru moze viest k nestabilite. Preto radsej 1. motor... Na druhej strane, mam dojem, ze 6-rychlostna prevodovka umozni kultivovanejsiu jazdu bez velkeho vytacanie motora. Preto radsej 2. motor. O samotnych +15kW az taky zaujem nemam, lebo doteraz som sa vozil na 73 kW bez turba a bol som spokojny [Toyota Auris 1.3, 6-manual]... N…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.